Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 22. 08:47 - Andre Lowoa

A bölcs dicséri az erős asszonyt: “Tenyerében tartja az orsót” (Péld 31,19). Szívesen szólok ezekről a szavakról. Orsótok vágyaitok tömege. Minden nap szőttök egy kicsit, és a szálak egymásutánjából végül kirajzolódik majd a teljes kép. De vigyázzatok, hogy ne siessetek, mert összegubancoljátok a fonalat és csomók keletkeznek. Haladjatok ezért folyamatosan, és bár lassan juttok előre, nagy utat fogtok bejárni.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

A lelki életben gyorsabban közlekedünk és kevésbé érezzük a fáradságot. A béke, az örök boldogság előképe tárul elénk. Erőnk és boldogságunk attól függ, hogy mekkora alázattal tudjuk magunkba fogadni Jézust.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Áldom a szent érzések Jóistenét, aki megadja neked kegyelmét. Cselekedj jól, és mielőtt belefognál bármibe is, kérd Isten segítségét! Ő megadja majd a szent állhatatosság kegyelmét.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Az élet örök harc önmagunkkal. Csak fájdalom árán tárul föl nekünk a szépség.

Legyetek mindig társai Jézusnak a Getszemáni kertben, és Ő képes megerősíteni benneteket az eljövendő nehéz időkben.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/
Csak Istenbe helyezze bizalmát, mert Ő gondját viseli Önnek és három angyali gyermekének, akikkel megajándékozta Önt. Ezek a gyermekek adnak majd Önnek erőt és vigaszt az életben. Mindig gondosan nevelje őket; nem annyira a tudományra, mint inkább az erkölcsre. Fogadja meg szívből mindezt, legyenek ők kedvesebbek a szeme fényénél is. A szellemi neveléshez mindig társuljon a szívbéli jóság is. Ne feledkezzen meg szent vallásunkról! Enélkül halálos seb éri az ember szívét.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/
Édesanyám, Mária, vigyél magaddal a Betlehemi istállóba, hadd merüljek el annak a nagy és csodálatos dolognak a szemlélésében, ami azon a csendes, szent éjszakán történt!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
Isten igazi szolgái sokra becsülték a viszontagságokat, mert ezek közelítettek ahhoz az úthoz, amelyet Urunk bejárt. Ő, a kereszt és a gyalázatok árán üdvözített minket.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/
Lelkünk Isten szőlője. A ciszterna – amelyből az éltető vizet nyeri – a hit; a torony a remény; a prés a szeretet. A sövény Isten törvénye, amely a jó lelkeket elválasztja a világ fiaitól. (vö. Iz 5, 1-5)

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Ne adjátok lelketeket a kísértésnek – mondja a Szentlélek. A szív öröme a lélek élete, kifogyhatatlan szent kincs; a szomorúság viszont a lélek lassú halála. Semmire sem jó.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/
Ne csüggedj el, ha nem sikerül mindent úgy tenni, ahogyan szeretnéd. Gyakorold a jót , ne szegje kedvedet sem az unalom, sem a fáradtság. Célod legyen mindig előtted!

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Nem hihetem, hogy abba kell hagynod az elmélkedést csak azért, mert úgy tűnik számodra, hogy általa semmit sem nyertél. Gyermekem, az ima szent ajándéka ott van az Üdvözítő jobbjában, és amennyire kiüresedsz – kiürülsz tehát a test és saját akaratod szeretetéből -, amennyire a szent alázatba helyezkedel, az Úr annyira tud szólni szívedhez.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/
Ti jól tudjátok, hogy én óhajtom a halált és Isten szeretetét: vagy a halált vagy a szeretetet, hiszen az élet szeretet nélkül rosszabb a halálnál. Ó, gyermekeim, segítsetek nekem! Én meghalok és haláltusát vívok minden pillanatban. Minden álomnak tűnik, és nem tudom, merre bolyongok. Mikor jön el a perc, amikor én is énekelhetem: Istenem, ez az én örök nyugalmam az örökkévalóban?

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/

komment
süti beállítások módosítása