Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 20. 08:42 - Andre Lowoa

Az alázat és a szeretet együtt haladnak. Az egyik dicsőít, a másik szentté tesz.
Az alázat és a tisztaság Istenhez emel.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/

Az Úr mindannyiunkat arra hívott, hogy lelkeket mentsünk és előkészítsük az Ő dicsőségét. A léleknek lehet és kell is hírt adnia Isten dicsőségéről, munkálkodnia az emberek üdvösségéért, rendíthetetlenül kérve az Urat, hogy jöjjön el az Ő országa, ne vigyen minket kísértésbe, és szabadítson meg a gonosztól. Ez az amit meg kell még tennetek: egész valótokat felajánlani az Úrnak ezért a célért.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/
Bátorság, bátorság, a gyermekek nem szögek. A kínszenvedés nem tőlük származik.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/
Erősen és kitartóan kapaszkodj Istenbe! Minden szereteted, minden kínod, teljes valód szenteld neki, és türelemmel várd a szép nap visszatértét, amikor a lelki szárazságban, elhagyatottságban és sötétségben meglátogat majd a Vőlegény.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/

Ha a Legfőbb Jóhoz akarsz eljutni, ne állj meg az igazság keresésében. Engedelmes légy a kegyelem érintésekor, segítsd ihletéseid és vonzásait! Ne szégyelld Krisztust és az Ő tanítását!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/
Ha sikerül legyőznötök a kísértést, ennek olyan hatása van, mint a lúgnak a piszkos fehérneműre.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/
Inkább hideg penge járjon át, mintsem hogy rosszat okozzak bárkinek is.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/
Krisztus követéséhez szükség van a mindennapi elmélkedésre, arra, hogy újra meg újra végiggondoljuk Krisztus életét. Az elmélkedéstől lesznek a cselekedetek értékesekké, és ebből születik meg Krisztus követésének vágya és a bátorítás arra, hogy kövessük Őt.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/

Mire vagyok képes magamtól?

Mindent Istentől kapunk. Csak a határtalan nyomorúság az én gazdagságom!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Ne háborgassa lelkedet az emberi igazságtalanság szomorú látványa! A dolgok rendjében ennek is megvan a maga értéke. Isten irgalmassága egy napon, meglátod, győzelmet arat. Diadalmaskodik felette.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

Nem tűrhetem a kritikát és azt, hogy rosszat mondjanak a testvérekről. Való igaz, hogy szeretek viccelődni velük, szurkálgatni őket, de a szóbeszéd felháborít. Annyi kritizálandó hiba van bennünk, miért kell vádolni testvéreinket? Ha hiányzik belőlünk a szeretet, az életfa gyökerét sértjük meg. Vigyázzunk, mert a fa ki is száradhat ettől.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/

Szegénység, alázat, nyomorúság, megvetés veszi körül a testet öltött Igét. De mi a minket körülvevő sötétségből egy dolgot értünk, egy hangot hallunk, egy csodálatos igazságot érzékelünk: mindezt szeretetből tetted, és csak a szeretethez hívsz bennünket, csak a szeretetről beszélsz nekünk, csak a szeretet próbái elé állítasz minket.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/

komment
süti beállítások módosítása