Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ma imádkozzunk azokért az emberekért, akik Newtonban, Connecticutban élnek-Menj közvetlenül Istenhez-Oszd meg másokkal megváltásod örömét!

2018. december 16. 10:28 - Andre Lowoa



 

Ma imádkozzunk azokért az emberekért, akik Newtonban, Connecticutban élnek

 

"Légy könyörületes hozzám Uram, mert vigasztalan vagyok, a szemeim kimerültek a fájó szomorúságtól, és velük együtt az egész lényem is" (Zsoltárok 31:9, HCSB fordítás)

"Légy könyörületes hozzám Uram, mert vigasztalan vagyok, a szemeim kimerültek a fájó szomorúságtól és velük együtt az egész lényem is" (Zsoltárok 31:9, HCSB fordítás).

Jézus könnyezett. Az Úr közel van a megtört szívűekhez; és megmenti a lelkileg megtörteket. (János 11:35, Zsoltárok 34:18, HCSB fordítás)

Ő meggyógyítja a megtört szívűeket és bekötözi sebeiket. (Zsoltárok 147:3, HCSB fordítás)

János apostol látomása a mennyről: Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: "Nézzétek, az Isten háza most már az emberek között van! Gyermekeivel fog élni, ők pedig népei lesznek. Maga az Isten lesz velük. Le fog törölni minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. Ezek a dolgok mindörökre elmúltak." (Jelenések 21:3-4, NLT fordítás)

* Imádkozz az anyákért, apákért, a lány és fiútestvérekért, a családért, a szomszédokért, a tanácsadókért és a pásztorokért.
* Imádkozz a gyerekekért és a tanárokért, akik túlélték, hogy Isten vegye el a félelmeiket.




Menj közvetlenül Istenhez

,,Úgy gyertek hozzá, mint élő kövek, mint lelki ház, ami szent papsággá épül.” (1Péter 2:5a, GW fordítás)

serving.jpg

Isten azt mondja, hogy pap vagy, ami a hátteredtől függően lehet ijesztő vagy megdöbbentő számodra. Péter azt mondja, hogy minden hívő számára elérhető az a két előny, ami ezzel jár.

Az Ótestamentumban a papok két dolgot tettek:

  1. Volt joguk, kiváltságuk és felelősségük, hogy közvetlenül Istenhez menjenek. Imádkozhattak Istenhez,  beszélgethettek vele, dicsőíthették és közösségben lehettek vele. Mindenki más csak egy papon keresztül tudta ezt megtenni.
  2. Megvolt a kiváltásuk és felelősségük, hogy Istent képviseljék az emberek előtt, és hogy szolgáljanak az emberek felé.

Ez a két dolog igaz rád is miután hívővé leszel.

Most már tudsz közvetlenül Istenhez menni. Nem kell senkin keresztül imádkoznod. Nem kell senkin keresztül megvallani a bűneidet. Nem kell senki máson keresztül kialakítani az Istennel való kapcsolatodat. Olvasd a Bibliát, beszélj az Úrral, és légy vele közösségben közvetlenül.

A Biblia azt mondja, hogy amikor Jézus meghalt a kereszten, volt egy kárpit a templomban, ami elválasztotta a Szentek Szentjét, ahol Isten Szelleme volt, attól a helytől, ahol az emberek voltak. Csak a papok mehettek be a kárpit mögé, ők is csak évente egyszer. Amikor Jézus meghalt a kereszten, Isten kettészakította ezt a (több mint 2 méter hosszú) kárpitot a tetejétől az aljáig, azt szimbolizálva, hogy már nincs korlát közte és köztünk.

És ajándékot is kaptál, hogy szolgálj más embereket. Minden keresztény szolgál. Ha nem lelkipásztor, akkor is szolgál. Bármikor, amikor használod az ajándékaidat, hogy más embereket segíts, szolgálsz.

,,Ő az, aki megmentett minket és kiválasztott az ő szent munkájához, nem azért, mert megérdemeltük, hanem mert ez volt a terve jóval a világ kezdete előtt.” (2 Timóteus 1:9a, TLB fordítás) Miért mentett meg téged Isten? Azért, hogy tudd szolgálni őt. Ha valaki keresztény, de nem szolgál, az egy ellentmondás.

Honnan tudhatod meg, hogy mi a szolgálatod? Nézd meg a talentumaidat, ajándékaidat és a képességeidet. Amikor használod az ajándékaidat, hogy segíts más embereken, azt szolgálatnak hívják. Semmi különleges vagy ijesztő nincs benne. Egyszerűen csak segítesz másoknak. Lehetsz pap, ha egy értékesítési irodában dolgozol? Igen, lehetsz. Lehetsz pap könyvelőként? Persze. És teherautó-sofőrként is? Igen, úgy is.

Minden alkalommal, amikor Isten nevében segítesz másokon, szolgálatot végzel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan használod az ajándékaidat és képességeidet, hogy szolgáld Istent és másokat?
  • Hogyan változna meg az életed, ha elkezdenéd úgy látni a munkádat, a környezetedet és a kapcsolataidat, hogy ezek mind lehetőségek a szolgálatra?
  • Hogyan használod ki azt a lehetőséget, hogy pap vagy? Teljes mértékben kihasználod azt a kiváltságot, hogy közvetlen bejárásod van Istenhez?

 






Oszd meg másokkal megváltásod örömét!

 

 „Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Efézus 2:10b)

Ha szeretnéd visszacsempészni az életedbe az örömöt, a következőket kell tenned: 1) lásd be, hogy jelenleg hiányzik az életedből, 2) kutasd a hiány okát, 3) orvosold a problémákat, 4) vegyél fel egyfajta hálás életmódot.

Három további lépése van az öröm visszaszerzésének. Ezekről fogunk ma beszélni. 

Először is, időt kell szánnod Istenre minden nap. Lehet, hogy nehéz elképzelni, hogy Isten szeretne veled időt tölteni. Biztos nagyon elfoglalt, nem? De a Szentíráson keresztül Isten az Ő jelenlétébe hív minket. Amikor Istennel időt töltünk csendességen keresztül, megtelünk örömmel, mert megtanulunk az ő hangjára figyelni, és az ő akaratát keresni az életünkben. Minél több időt töltesz vele, annál mélyebb lehet a barátságotok.

Másodszor, találnod kell egy viszonzási módot. A Bibliában, Efézus 2:10-ben ezt olvassuk: "Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." Nehezebb időkben nagyon könnyen egoistákká válunk. Az igazság viszont az, hogy minél nagyobb hangsúlyt helyezel magadra, annál több örömtől esel el.

Körbeutaztam a világot, és számtalan olyan országban jártam, ahol az embereket üldözik a Krisztusba vetett hitükért. Tudod, hogy mire jöttem rá? Az üldözött keresztények a legboldogabb emberek a világon. Miért? Mert ennek van jelentése számukra. Nem az a szokásos "kell, vagy nem kell" hit az ő hitük. A dicsőítés joga és a Krisztusban lévő szabadságuk jelent valamit számukra. És ettől sokkal boldogabbak.

Meg kell találnod a viszonzás útját. Ha kevésbé összpontosítasz önmagadra, meglátod, hogy visszatér az örömöd.

Végül pedig, ahhoz, hogy az örömödet visszaszerezd, beszélned kell Jézusról. Semmi sem fogja gyorsabban visszahozni az örömödet, mint az, ha érdekeltnek érzed magad egy barátod üdvösségével kapcsolatban. A Biblia azt mondja, hogy amikor valaki megtér, a Mennyben ünnepelnek. Tudtad ezt? Lukács 15:7-ben azt olvassuk, hogy „… egyetlen megtérő bűnös miatt nagyobb öröm lesz a mennyben..." Azon a napon, amikor átlépted a vonalat, megünnepeltek téged a mennyben. Azon a napon, amikor valakit az Úrhoz vezetsz, ünnepelsz majd a szívedben. Az öröm visszatér az életedben, ha a jó hírt megosztod másokkal. 

Imádkozzatok így a mai napon: „Uram, segíts nekem, hogy a gyűlöletre szeretettel, a gyászra örömmel és közönyösségre kedvességgel válaszoljak. Legyen olyan nyilvánvaló az Úrban lévő öröm az arcomon, hogy mások is tudni akarják, mi tesz ilyen boldoggá, és meg akarják ismerni a bennem élő reményt. Segíts abban, hogy meg tudjam tenni a te akaratodat. Segíts, hogy az életemet kísérő áldásokra tudjak koncentrálni, hogy így fel tudjak venni egy hálás magatartást, hűségedért. Frissítsd fel bennem a megváltásom örömét, hogy azt megoszthassam másokkal, hogy ők megismerhessék a veled való kapcsolat örömét. Köszönöm, hogy Jézus Krisztus által örömöm és reményem lehet. Ámen.”



komment
süti beállítások módosítása