Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 09. 08:28 - Andre Lowoa

A hit és a tisztaság elleni kísértések az ellenség portékái – de ne féljetek tőlük, vessétek meg azokat. Ha jajong és lármázik az ördög, ez annak a jele, hogy még nem uralkodik akaratotokon. Ne zavarjon meg a találkozás ezzel a lázadó angyallal; akaratod mindig mondjon ellent sugalmazásainak, és nyugodtan élsz majd. Ez nem bűn, hanem Isten tetszése szerint való, és lelked épülésére szolgál.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/
Amikor Isten mellett találod magad az imádságban, szólj hozzá, ha tudsz; ha nem, maradj nyugodtan, mutasd meg magad neki és ne keress más elfoglaltságot.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/

– Atyám, miért sír, amikor magához veszi Jézust a szentáldozásban?
 – Ha az Egyház, amikor arról szól, hogy a Szeplőtelen Szűz méhében az Ige testet öltött, így kiált fel: szűzi méhet nem utáltál – akkor mit mondjunk mi nyomorultak? Jézus azonban azt mondta: Aki nem eszi az én testemet és nem issza az én véremet, nem lesz örök élete annak. Nagy szeretettel és istenfélelemmel járuljunk hát a szentáldozáshoz! Egész napunk teljen a felkészülés és hálaadás jegyében!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/
Isten nem akarja, hogy érzékeld a hitet, a reményt és a szeretetet. És azt sem, hogy élvezd azokat. Elég, hogy élj velük mindennapjaidban. Ó, jaj, milyen boldogok vagyunk, hogy Mennyei Mindenhatónk ilyen szorosan von magához! Nem kell mást tennünk, mint azt, amit teszünk: tehát, hogy szeretjük az isteni gondviselést és átadjuk magunkat ölelő karjának, szívének.
Nem, Istenem, én nem kívánok nagyobb örömöt hitemnél, reményemnél és szeretetemnél, csak őszintén mondhassam – akár élvezet és érzékelés nélkül -, hogy inkább szeretnék meghalni, mint elhagyni ezeket az erényeket.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/

Isten szeret minket, és hogy szeret, jól látható abból, hogy akkor is elvisel bennünket, amikor bántjuk Őt.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/
Jézust szeretjük Isteni nagyságáért, égi és földi hatalmáért, végtelen érdemeiért, de elsősorban hálánk jeleképp. Ha szigorúbb és kevésbé jó lenne hozzánk, talán kevesebbet vétkeznénk… De a bűn, ha azt mély fájdalom, őszinte megbánás követi, amikor a megkérgesedett szív meglágyul, és kicsordulnak a bánat és a szeretet forró könnyei, akkor gyermekem, épp a bűn hoz közel bennünket egymáshoz, emel magasba és vezet el Hozzá.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/
Keresztény módon használjátok föl pénzeteket és megtakarításaitokat, és akkor sok nyomorúság eltűnik majd, sok fájó test és szenvedő lény talál majd enyhülést és vigaszt.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/
Kérlek, ne aggódj azért, hogy én szenvedek és szenvedni fogok, mert a szenvedés – bármily nagy legyen is -, örömöt szerez a léleknek, ha arra a jóra tekintünk, ami ránk vár.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

Mária az élet minden fájdalmát tegye számodra örömmé.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/
Mindig alázattal kell lennünk Isten előtt. A hamis alázat azonban csüggedéshez vezet. Reménytelenséget és kétségbeesést szül.
Kritikus véleménnyel kell lenni magunkról.
Higgyük magunkat másoknál kevesebbnek! Saját hasznunkat ne helyezzük mások elé.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Ne filozofálgassatok hibáitokról, ne keressetek mentségeket! Éljetek őszintén! Nem, Isten sohasem hagy el benneteket, ha kitartotok mellette. A világ felfordult, minden sötétségben van, füstben, zűrzavarban, de Isten velünk van. Mitől félünk tehát? Ha Isten ott van a sötétségben és a Sínai-hegyen, villámlások és mennydörgések közepette, nem kell-e akkor örülnünk, hogy közelébe tudhatjuk magunkat?
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
Tudom, hogy sokat szenvedsz – de hát nem ez a Vőlegény jegyajándéka?

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/

komment
süti beállítások módosítása