Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 08. 08:26 - Andre Lowoa

A kísértésekben az erős lelkekkel együtt légy erős, és harcolj a legfőbb vezető oldalán. Lélekben és testben ne add meg magad! Ha elbuksz, hajolj meg, de ne veszítsd el méltóságodat! Tökéletlenségeidet és visszaeséseidet mosd tisztára a bánat őszinte könnyeivel! Bízz az isteni jóságban, amely mindig felülmúlja hálátlanságodat, Fogadd meg, hogy megjavulsz, de ne bízd el magad, erődet csak Istenbe helyezd! Végül őszintén valld meg, hogy Isten védőpajzsa nélkül mindenféle bűnnek martaléka lennél.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/06/

A szeretet a rosszat elfelejti, mindent megbocsát. A szeretet fenntartás nélkül ad mindent.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/
Ahogy elidőzünk Isten jelenlétében és átadjuk neki akaratunkat, hogy az Ő szolgáiként ismerhessünk magunkra – ez a legszentebb, a legkiválóbb, a legtisztább és legtökéletesebb.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/
– Atyám, méltatlannak érem magam a szentáldozásra. Méltatlan vagyok rá!
 – Igaz, nem vagyunk méltók erre az ajándékra, de más dolog halálos bűnben méltatlannak lenni, és megint más méltatlannak lenni. Mindannyian méltatlanok vagyunk, de Ő hív magához, Ő akarja azt. Alázzuk meg magunkat és szeretetteljes szívvel fogadjuk magunkba Őt!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Az ember érző lény. Jézus anyja, Mária is – bár tudta, hogy Fia halálával megváltotta az emberiséget – sírt és szenvedett… és mennyit szenvedett!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/

Gyermekem, a tökéletesség eléréséhez nagyon figyelnünk kell arra, hogy mindenben Isten tetszése szerint cselekedjünk, és meg kell próbálnunk elkerülni a legkisebb hibákat is. Teljesítsük kötelességünket maradéktalanul – egyre nagylelkűbben.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/Isten az Ő dicsőségéért sötétben hagy benneteket. Innen származik lelketek nyeresége. Isten azt akarja, hogy nyomorúságotok legyen irgalmasságának trónusa, és hogy az Ő mindenhatósága tehetetlenségteken nyugodjon.

 

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Isten csak akkor szolgál bennünket, ha mi úgy szolgáljuk Őt, ahogyan Ő akarja.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
Ne rémüljetek meg a kísértésektől! Ezek a lélek próbái. Isten így akarja megedzeni a lelket, amikor elegendő erőt lát benne a harchoz, és saját kezével kívánja átnyújtani neki a dicsőség koszorúját.

Eddig gyermeki életet éltél, az Úr most felnőttként kíván veled lenni. És mivel a felnőtt élet próbái sokkal nagyobbak, mint a gyermekéi, ezért érzed magad először felkészületlennek. A lélek életébe azonban eljön a nyugalom, és megerősödik. A nyugalom visszatér majd, nem késlekedik. Egy kis türelem még: minden javadra válik.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/

Nem vagyok olyan jó, mint amilyennek az Úr teremtett, bár érzem, hogy nehezebb lenne gőgösnek lennem, mint alázatosnak. Hiszen az alázat igazság, és az igazság az, hogy én semmi vagyok, és mindaz, ami jó bennem, az Istené. De ezt a jót is gyakran tönkretesszük. Amikor valamit kérnek tőlem, nem arra gondolok, amit adhatnék, hanem arra, amit nem tudok adni, és ezért sok lélek szomjas marad, mert nem tudtam átadni nekik Isten ajándékát.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/
Semmi különös kivetnivalót nem találok benned, hacsak nem azt a meglehetősen kínos nyugtalanságot, amitől nem tudod átérezni a kereszt teljes édességét. Javítsd ki ezt magadban, és tégy úgy, ahogyan eddig, mert jól cselekszel.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

Tudom jól, gyermekem, hogy keresztutad egyre fájdalmasabb. Gondolj azonban arra, hogy Jézus a Golgotán váltott meg bennünket, és a megváltott lelkek üdvözülésének a Kálvárián kell beteljesednie.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/

komment
süti beállítások módosítása