Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 07. 08:25 - Andre Lowoa

– Atyám, hogyan növelhetem a szeretetet?
 – Ha pontosan, becsületesen elvégzed kötelességeidet, az Úr törvényére figyelve. Ha kitartóan és állhatatosan így cselekszel, növekedni fogsz a szeretetben.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Bízom a szeretetben, hogy imáidban nem feledkezel meg arról, Aki a keresztet hordozta mindannyiunkért.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/
Ezt a két erényt mindig meg kell tartanunk: szelíd kedvesség felebarátainkkal szemben és szent alázat Isten előtt.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Hagyj föl hiábavaló aggodalmaskodásaiddal! Vésd emlékezetedbe, hogy nem pusztán az érzésben áll a bűn, hanem abban, ha jól megvagyok ezekkel az érzésekkel. A szabad akarat egyformán képes jóra és rosszra is. Amikor azonban az akarat szenved és tiltakozik a kísértő próbában, akkor az már nem bűn, hanem igazi erény is.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/
Ne félj tehát, hanem tartsd magad a legszerencsésebbnek, hogy méltónak találtattál részt venni az Isten-ember fájdalmaiban. Ez nem önfeladás, hanem szeretet, hatalmas szeretet, amellyel Isten közeledik feléd. Nem büntetés volt, hanem szeretet, a legmagasabb rendű. Áldjad ezért az Urat, és nyugodtan igyál a Getszemáni kert szenvedésének kelyhéből.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/

Nem fogsz csodálkozni gyengeségeiden, hanem – miután magadra ismertél – elpirulsz majd, mert hűtlen voltál Istenhez. Őbenne fogsz bízni, nyugodtan borulsz a Mennyei Atya karjaiba, ahogy egy kisgyermek bújik édesanyja ölelésébe.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/06/
Ó Mária, papok drága Édesanyja, minden kegyelem közvetítője és kiosztója, szívem mélyéből imádkozom Hozzád, könyörgök Hozzád és kérve kérlek, hogy ma, holnap és mindig adj hálát Jézusnak, méhed áldott gyümölcsének.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/
Szeretettel alázkodjatok meg Isten és az emberek előtt, mert Isten az alázatosakhoz szól. Szeresd a csöndet, mert a sok beszéd mindig a bűn forrása. Amennyire csak lehet, vonulj vissza, mert a magányban az Úr szabadon szól a lélekhez, és a lélek jobban meg tudja hallani az Ő hangját. Csökkentsd látogatásaidat és keresztényként fogadd, amikor eljönnek hozzád.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
Szigorúságunkban is maradjunk kedvesek és szelídek!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Te, aki lelkekért vagy felelős, légy telve szeretettel, nagy szeretettel, teljes szeretettel; add át egészen a szeretetet. És ha mindez hasztalan? Jönnek a kínszenvedések, mert Jézus a mi példaképünk: Ő tanított erre. Megteremtette a paradicsomot, de a poklot is.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/

Ti, orvosok, csakúgy, mint én, küldetéssel jöttetek a világra. Figyeljetek: én a kötelességről szólok nektek akkor, amikor mindenki a jogokról beszél… A ti küldetésetek, hogy a betegeket gyógyítsátok, de ha a betegágyhoz nem visztek szeretetet, nem hiszem, hogy sokat érnének a gyógyszerek. A szeretet nem mondhat le a szavakról. Szavak kellenek a szeretet kifejezésére, hogy a beteg lelkében is meggyógyuljon… Vigyétek Istent a betegekhez – ez minden más gyógymódnál többet ér.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/
Úgy érzem, hogy meghasad a szívem, amikor szenvedéseidről hallok, és mindent megtennék, hogy csillapítsam azokat. De miért háborogsz? Miért tombolsz? Elég, gyermekem! Jézus soha nem ajándékozott neked annyi ékszert, mint most. Sohasem voltál olyan kedves Jézusnak, mint most. Mitől félsz tehát, mitől reszketsz és rémüldözöl? Félelmed olyan, mint a gyermeké anyja karjaiban. Buta és hasztalan félelem hát a tiéd.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

komment
süti beállítások módosítása