Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A félelem nem, de Isten érted van!-Csak akkor hallod Istent, ha tényleg akarod

2018. december 07. 10:39 - Andre Lowoa

 

A félelem nem, de Isten érted van!

„Mit mondhatunk tehát az ilyen csodálatos dolgokról? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?” (Róma 8:31, NLT fordítás)

Pszichológusok 645 különböző ismert félelmet fedeztek fel, amely emberek sajátja lehet. A félelem egy egyetemes probléma – és elveszi az örömünket.

De íme itt a jó hír: Neked nem kell félned. Isten a te oldaladon áll!

„Mit mondhatunk tehát az ilyen csodálatos dolgokról? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?” (Róma 8:31, NLT fordítás)

Istennel az oldaladon, neked semmi másra nincs szükséged.

Mi a te legnagyobb félelmed? A szégyen? A megőrüléstől való félelem? A hibáktól való félelem? A visszautasítás? A bosszantó társak? A be nem illeszkedéstől való félelem?

A Sátán az összes félelmet felhasználja arra, hogy megfosszon az örömtől. Ő tudja, hogy mi tesz minket örömtelivé, ezért alkot egy félelmet ezzel szemben.

Például a Sátán tudja, hogy a helyes cselekedet mindig örömet okoz. Ezért elkezd félelmet teremteni benned azzal kapcsolatban, hogy más emberek hogyan fognak vélekedni a jó cselekedeteidről. Nagyobb aggodalmat kezd kelteni benned a mások szerinti népszerűséged, mint az, hogy ez a cselekedet Istennek tetsző lenne.

A Sátán azt is tudja, hogy az egyik  legnagyobb öröm az életben az, amikor megosztod Krisztus szeretetét hitetlenekkel. Ezért ő arra késztet, hogy félj másoknak beszélni Krisztusról.

Neked azonban nincs szükséged másoktól jóváhagyásra, ahhoz, hogy örömet találj.

Neked egyedül Istenre van szükséged. A Jézusi út az, ami teljes örömhöz vezet. Így fogalmaz: „Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek és örömötök teljessé legyen. „ (János 15:11 NIV fordítás)

Neked is lehet örömöd az életben, tudván azt, hogy Isten érted van. A félelem nem!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan jelentek meg félelem hatások azoknak az életében, akiket szeretsz?
  • A félelem melyik fajtája volt a legrombolóbb az életedben?
  • Hogyan fogja befolyásolni a félelmeidet az, hogy felismered: Isten érted van ?



Csak akkor hallod Istent, ha tényleg akarod

 

De ha keresni fogod ott az URat, a te Istenedet, megtalálod, ha teljes szívvel, lélekkel keresed. 5Mózes 4:29 NLT fordítás

Nem fogod Istent hallani, csak ha nagyon, nagyon akarod. Nem azt mondom, hogy Isten hangját hallani választás kérdése, vagy jó lenne. Isten hangját hallani létfontosságú!

Isten nem fogja elmondani, hogy milyennek álmodta meg az életedet, ha vitatkozni akarsz róla, vagy meg akarod beszélni azt, ahogy ő látja hogy hogyan kellene élned. Isten nem fogja elmondani, hogy miért alkotott erre a világra, csak azért hogy te azt válaszolhasd: "Hmm, hadd gondolkozzam..."

Nem. Ennek létfontosságúnak kell lennie. Azt kell hogy mondd: "Tudnom kell, hogy miért vagyok itt. Tudnom kell, hogy mit akarsz tenni az életemmel. Hallanom kell a hangodat. Úgy akarom látni az életemet, ahogy te látod."

Dávid király azt írta a Zsoltárok könyvében "A te akaratod szerint akarok cselekedni Uram" (Zsoltárok 40:8 NCV fordítás) "Őrlődik lelkem, mert vágyódik döntéseid után mindenkor." (Zsolt 119:20 CEV fordítás)

Dávid szenvedélyesen megvallja, hogy mindenek fölött Istennek akar hódolni. Engedelmesnek lenni, és Istent követni nem választás kérdése volt számára, ez volt az egyetlen, amit tenni akart! Amikor arról ír, hogy mennyire kereste Istent, olyan kifejezéseket használ, mint "vágyódom utána", "sóvárgok utána", "éhezem rá" és "olyan vagyok, mint a szarvas, aki víz után szomjazik"

Amikor ennyire kétségbeesetten akarod, akkor fogod Isten hangját hallani.

Sok ember beszél Istenhez, de sosem hallják Isten hangját. Nekik az imádság egy monológ. De nem lehet kapcsolatod valakivel, ha csak egy irányú a beszélgetés. Mi lenne, ha elvettem volna a feleségemet, és csak én beszélnék hozzá, de ő sosem válaszolna? Az nem lenne kapcsolat. beszélgetésben kell hogy legyél Istennel. legalább annyira fontos istenre figyelni, és hagyni hogy beszéljen hozzád, mint imádkozni, és beszélni hozzá. Hogyan történik ez? Először is, mindennél jobban akard hallani Őt.

Az 5Mózes 4:29-ben ez áll: "De ha keresni fogod ott az URat, a te Istenedet, megtalálod, ha teljes szívvel, lélekkel keresed." (NLT fordítás) Ebben biztos lehetsz!

Beszéljetek róla:

  • Mi az, amit a leginkább akarsz az életben? Hogyan nyilvánul meg ez a vágyakozás az életedben?
  • Te szenvedélyesen követed Krisztust? Hogyan tudnád ezt még jobban elmélyíteni?
  • Milyen hozzáállással kérsz Istentől vezetést? Kész vagy rá, hogy engedelmesen lépj?




komment
süti beállítások módosítása