Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Négy lépés, hogy megharcold a szellemi háborút-Úgy engedelmeskedsz Istennek, ha bízol benne

2018. december 05. 10:17 - Andre Lowoa

 

 

Négy lépés, hogy megharcold a szellemi háborút


"Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem a fejedelemségek és hatalmasságok ellen, e sötét világ erői ellen, és a gonoszság szellemi erői ellen, akik az ég magasságában vannak.” (Efézus 6,12, NIV)

Négy dolog van, amit meg kell tennünk, amikor szellemi háborúval állunk szemben az életünkben:

  1. Ismerd el az ellenséget. Sátán valóságos. (1Péter 5,8-9). Miért küldte volna Isten olyan harcba a Fiát ami nem is létezik? A Biblia azt mondja az 1János 3,8-ban: “Isten Fia azért jött, hogy lerombolja az ördög munkáit.” (NLT). Amikor valaki támad téged, az annak a bizonyítéka, hogy hívő vagy. Minél nagyobb hatást érsz el Istenért, Sátán annál inkább küzdeni fog ellened. Soha nem növöd ki, ez egyre inkább intenzívvé válik.
  2. Fogadd el az Istenadta hatalmat. A legtöbb hívő nem vesz tudomást arról a hatalomról, ami az övé a Sátánnal szemben. A Máté 28,18-19 azt mondja, hogy miénk minden hatalom mennyen és földön. Aztán Jézus azt mondja, “Ezért menjetek el és tegyetek tanítványokká...” (NIV). Átadja a hatalmat neked és nekem. Azért teszi, mert egy különleges küldetést bíz ránk (2Korinthus 5,20).
  3. Vedd fel Isten fegyverzetét. Amikor Pál Isten teljes fegyverzetéről ír (Efézus 9,11-17), éppen börtönben van egy római őrhöz láncolva. Pál a római fegyverzetet használta a szellemi fegyverzethez modellként. Pál azt mondja, hogy ahogy egy római katonának is megfelelően fel kell öltöznie a harcra, éppígy nekünk is fel kell öltenünk azokat, amik szükségesek a csatához. Például, gyakran imádkozok így: "Uram, felvettem a megváltás sisakját, ami meg fog védeni a gondolatoktól, amiket Sátán belém akar helyezni. Nem szeretnék a saját gondolataimon rágódni. A te gondolataidon szeretnék elmélkedni, így válthatok a te hangoddá. Felveszem az igazság övét. Uram, az igazságot szeretném megosztani, nem pedig a hamisságot. Az igazságossághoz szeretnék embereket vezetni."
  4. Célozz a fegyvereiddel. A szellemi harc elsősorban a gondolatvilágodban dúl. (2Korinthus 10,4-5). A fegyverek, amiket Isten arra ad, hogy leromboljuk az okoskodásokat az alázat, a hit, az igazság és a dicsőítés. Ejts rabul minden gondolatot!

 Beszéljetek róla:

  • A Krisztusban lévő hatalmad milyen erőt ad neked, amikor úgy érzed, hogy Sátán támad?
  • Hogyan fog neked segíteni az igetanulás, hogy megharcold a szellemi harcaidat?
  • Mit gondolsz, mit jelent, hogy "rabul ejtesz mindent gondolatot" (2Korinthus 10,5)?





Úgy engedelmeskedsz Istennek, ha bízol benne

 

"József nem érintette addig, amíg meg nem szülte fiát, akit Jézusnak nevezett el." (Máté 1:25 Újfordítás)

Vannak akik egyből jók valamiben. Egyből benne vannak mindenben, de aztán nem elég kitartóak a kitartásban. Mások sokáig kitartóak, de nehezen jutnak el odáig, hogy elkezdjenek valamit.

Ahhoz, hogy a hitnek azt az izgalmas életet élhesd, amit Isten tervezett a számodra, mindkettőre szükséged lesz: hogy jó légy a kezdéseknél és a kitartásban is - és mindkettő megköveteli, hogy folyamatosan bízz.

József nem értette miért olyan fontos Jézusnak, hogy egy szűztől szülessen. Nem értette, hogy Jézus Isten lesz emberi testben. De azt tudta, hogy Isten mit mondott neki, és József kitartóan bízott benne. Friss házas volt, aki nem ment nászútra, és a friss házassága egyáltalán nem olyan volt, amilyennek tervezte. De mégis kitartóan hitt.

Te mit teszel, amikor az életed nem úgy alakul, ahogy tervezted vagy szeretted volna?

Engem mindig bátorít, amit Pál apostol a 2 Korinthusi levél 4:8-ban mond: "Minden irányból bajok szorongatnak minket, de nem törnek és nem zúznak össze. Zavarba jövünk, mert nem tudjuk ezek miért történnek így, de nem adjuk fel, és nem hagyjuk abba."

Nem tudom, hogy egyeseket miért diagnosztizálnak végstádiumú daganattal. Nem tudom, hogy egyes gyerekek miért lázadnak annyira a szüleik ellen. Nem tudom miért történik olyan sok értelmetlen dolog. Ezért nagyon biztató azt hallani, hogy az egyik legerősebb hitű ember azt mondja: "Nem tudom, hogy miért történnek a dolgok így, de eldöntöttem, hogy nem adom fel."

Jó tudni, hogy bízhatunk Istenben, és hogy ő tud dolgokat, amit mi nem. Azt ígérte, hogy egyszer mindent a helyére tesz. Egyszer mindenkit, aki bízik benne összegyűjt.

Addig viszont kétféle módon élheted az életed. Élhetsz úgy, hogy úgy érzed Isten magyarázattal tartozik neked, vagy élhetsz úgy, hogy észreveszed Isten milyen nagyszerű dolgokkal ajándékozott meg.

Ha azzal az érzéssel élsz, hogy Isten magyarázattal tartozik neked, akkor az életed egy állandó keserűség lesz, mert Isten semmivel sem tartozik neked. Bár semmivel sem tartozik, mégis megadott mindent. Neked adta a saját Fiát. Neked adta örök élet ajándékát. Neked adta azt az ígéretet, hogy örökké együtt leszel vele. Ezek nagyszerű ajándékok.

Beszéljünk róla:

* Milyen helyzetekben kéri Isten, hogy bízz benne, még akkor is, ha nem látod értelmét?
* Pál nem tűnik egy átlagos embernek. Milyen összefüggés van közöttetek? Hogyan biztat az ő Istenbe vetett bizalma?




komment
süti beállítások módosítása