Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten a hibáidat is jóra tudja fordítani-Isten veled akarja tölteni az örökkévalóságot-Kezdd a szeretettel

2018. december 05. 10:16 - Andre Lowoa

 

Isten a hibáidat is jóra tudja fordítani

„Azt tudjuk, hogy Isten mindenben a javukat munkálja azoknak, akik szeretik Őt, akiket akarata és célja szerint elhívott." (Róma 8:28 TEV fordítás)

Valljuk be: te is, én is időnként ostobaságokat követünk el. Mindannyian hibázunk.

De semmi, amit valaha is elkövetsz, nem esik kívül Isten hatáskörén, hogy ne tudná azt felhasználni! Mi hibázunk ugyan, Isten viszont soha!

A Biblia ezt mondja a Róma 8:28-ban: „Azt tudjuk, hogy Isten mindenben a javukat munkálja azoknak, akik szeretik Őt, akiket akarata és célja szerint elhívott." (TEV fordítás)

Amikor elkövetsz egy ostoba hibát, Isten így szól: Ezt is be tudom helyezni az eseményekbe, ebből is tudok kihozni valami jót!

De szeretném, ha tiszta lenne: ez az ígéret nem mindenkinek szól! Ez az igevers nem azt mondja, hogy Isten mindent a javukra formál azoknak, akik ellene való lázadásban élnek, vagy nem Isten céljai szerint élik az életük!

Az ígéret azoknak az embereknek szól, aki Istenhez jönnek és így szólnak: A Te célod szerint akarok élni! Nem sikerül mindig helyesen cselekedni, de a jót akarom tenni. Követni akarlak Téged és Benned akarok bízni! Ha ezt megteszed, Isten mindent a jóra fog használni!

Ez pedig örömre ad okot!

Amikor átadod az életed az Ő kezeibe, nem azt jelenti, hogy többé nem fogsz semmit elszúrni. De! Lesznek még rossz döntéseid, fogsz még elrontani dolgokat, Isten viszont képes lesz mindent belehelyezni és felhasználni az Ő terveibe!

Nincs B terv az életedben! Isten már születésed előtt tudott minden elkövetett hibádról. Azt is tudta, hogy hogyan fogja azokat a hibákat felhasználni a terveiben.

Ez azt jelenti, hogy megnyugodhatsz, megszűnhet az aggodalmaskodásod. Az aggodalom hatalmas örömgyilkos! Inkább dőlj hátra és nyugodj meg. Tedd meg a legjobbat azzal, amit Isten neked adott, Isten pedig mindent kimunkál majd az Ő terveibe!

Hát nem fantasztikus ez?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan láttad Istent jót kihozni a hibáidból? Hogyan láttad ezt mások életében?
  • Ha tudod, hogy Isten jót tud kihozni a hibáidból, hogyan változik meg a jövőről alkotott képed?
  • Milyen hitbeli lépést fogsz megtenni azzal a magabiztossággal, hogy Isten a javadra munkálkodik az életedben?

 


Isten veled akarja tölteni az örökkévalóságot

Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta a Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által.” (Róma 8:11)

Isten soha nem ígérte, hogy az élet igazságos lesz. Egy hibás bolygón élünk. A Menny az a hely, ahol minden Isten elképzelése szerint történik. A földi élet más.

Ami azonban a földön történik, csak egy része az életnek.

Eltöltesz 60, 80, esetleg 100 évet a Földön, de évmilliárdokat fogsz eltölteni az örökkévalóságban. A Biblia szerint, ha Jézusba veted a hitedet, akkor az örökkévalóságot Istennel fogod tölteni a Mennyben.

Ez a legfontosabb ok, amiért a Karácsonynak örömtelinek kellene lennie. Isten örök életet adott nekünk!

Az örökkévalóság pedig csodálatos lesz.

„Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta a Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által.” (Róma 8:11)

Milyen lesz a Menny? Újra együtt fogunk lenni azokkal, akiket szerettünk. Jutalomban részesülünk. Meg fogunk pihenni. Olyan felelősséget kapunk, amelyet szeretni fogunk.

És ahogy Róma 8:11 mondja, új testet fogunk kapni. Ez az egyik dolog, amiért a legizgatottabb vagyok a Mennyel kapcsolatban – nem lesz többé öregedő, megromló testünk.

Azért teremtett minket Isten, mert egy családot akart, amelynek tagjaival az örökkévalóságot töltheti. Az igazság, miszerint Isten Veled és velem tervezi az örökkévalóságot, hatalmas örömet okoz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan változtatja meg az életviteled annak az ismerete, hogy a földi léted jóval rövidebb az örökkévalósághoz képest?
  • Ha Isten azt akarja, hogy a Mennyben vele legyünk, vajon miért élünk jelenleg A Földön? Mi a célod arra az időre, amíg itt vagy?
  • Mit teszel azért, hogy elérd ezt a célt?



Kezdd a szeretettel

 

"És íme férfiak ágyon hoztak egy béna embert, és igyekeztek bevinni és letenni eléje. Mivel a sokaság miatt nem találták módját, hogyan vigyék be, felmentek a háztetőre, és a cseréptetőn át eresztették le ágyastól Jézus elé a középre. Ő pedig látva hitüket, így szólt:"Ember, megbocsáttattak a te bűneid." (Lukács 5:18-20)

Itt van az első abból a hét módból, ahogyan ebben a karácsonyi időszakban embereket nyerhetünk meg Jézus számára: Adj törődő, kitartó szeretetet azoknak, akik nem ismerik Őt.

Mint a négy barát estében, akik a béna embert segítették, néha valami radikális dologba kerül valakit elvezetni Jézushoz, olykor pedig néhány keresztyén törődő és kitartó szeretetére van szükség. Az advent idejébe lépve arra biztatlak, hogy tervezzétek el néhány keresztény testvéreddel, hogy nem hívő barátaitok és ismerőseitek felé is szeretetet és törődést mutattok, és megpróbáljátok megnyerni őket Jézus számára.

Isten azért használta a Lukács 5. fejezetében említett négy barátot, mert foglalkoztak a béna emberrel. Mint ahogy ennél a négy embernél, a te küldetésednek is a szeretettel kellene kezdődnie - foglalkozni a körülötted lévőkkel, és jobban törődni azokkal, akik nem ismerik Jézust -, hogy elérd őket az ünnepi időszakban. Az első számú ok, amiért a keresztények nem beszélnek másoknak Jézusról az, hogy túlságosan el vannak foglalva önmagukkal.

Mielőtt törődni tudnál másokkal, tudomást kell szerezned róluk. Amikor néhány keresztény testvéreddel találkozol, próbáljátok megbeszélni, hogy ismerőseitek közül kinek van szüksége arra, hogy megismerje Jézust. Aztán kezdjetek el imádkozni, hogy Isten adjon egy lehetőséget, amikor megoszthatjátok a hiteteket nem elijesztő módon, és azért is, hogy megpuhítsa a ő szívüket és a tiéteket is. Ezután tervezzétek meg, hogyan tudnátok együtt elérni ezeket az embereket.

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása