Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mielőtt Isten szól, határozd el, hogy igent mondasz-Ne hezitálj engedelmeskedni Istennek

2018. december 04. 10:48 - Andre Lowoa






Mielőtt Isten szól, határozd el, hogy igent mondasz

 

 

„A magok, amelyek jó talajba hullottak, azokat képviselik, akik hallják az üzenetet, engedelmes, jó szívvel megtartják, és állhatatosak, míg megtermik a gyümölcsöt.” (Lukács 8:15 – TEV fordítás)

Isten azokhoz az emberekhez szól, akik elhatározzák, hogy meg fogják tenni, amit mond, már az előtt, hogy mondaná. Ezt mondják: „Istenem, ha azt akarod tőlem, hogy menjek, menni fogok. Ha azt kívánod tőlem, hogy megházasodjak, meg fogok házasodni. Ha azt akarod, hogy hagyjam ott a munkámat, akkor ott fogom hagyni. Mielőtt bármit mondanál, a válaszom igen. Bármit akarsz, hogy megtegyek, azt meg fogom tenni.”

A Lukács 8:15 ezt mondja: „A magok, amelyek jó talajba hullottak, azokat képviselik, akik hallják az üzenetet, engedelmes, jó szívvel megtartják, és állhatatosak, míg megtermik a gyümölcsöt.”

Korábban tanulmányoztam Jézusnak ezt a példázatát, és azt gondolom, hogy négyféle emberről beszél: azokról, akik ellenállnak, akik felszínesek, akik túl elfoglaltak, és azokról, akik jók.

Négyféle hozzáállást is bemutat ez a példázat. Sőt, egy napon belül is lehet mind a négyféle a hozzáállásod! Egyik percben hátat fordítasz, „Istenem, hallani sem akarom, amit mondasz, úgyis tudom, mit fogsz mondani.” A következő percben pedig azt mondod, „Uram, mondd gyorsan!” Aztán meghallgatod, úgy gondolod, hogy jó, aztán mégsem teszel semmit azzal kapcsolatban. Vagy lehet, hogy a gyümölcsök már kezdenek beérni az életedben, de lefoglal a munkád, az iskola, a gyerekeid, és a tövisek felnőnek. Megint máskor pedig azt mondod, „Istenem, bármit is akarsz, teljesen nyitott vagyok irántad.”

Isten engedelmes hozzáállást vár tőled, így tudsz gyümölcsöt teremni – ez a Bibliai kifejezés a sikerre. Isten azt akarja, hogy légy gyümölcsöző az anyagi ügyeidben, a vállalkozásodban, a családodban, az Istennel és emberekkel való kapcsolataidban és az egészségedben.

Tehát hogyan tudsz gyümölcsöt teremni, mikor Isten mond valamit? Ha továbbadod. Mikor Isten mond neked valamit, a leggyorsabb módja, hogy gyümölcsöt teremjen az életedben, ha elmondod másvalakinek, hogy éppen most mit tanultál.

A Lukács 8:15-nek egy másik fordítása így szól: „Ők figyelnek Isten szavaira, ragaszkodnak hozzá, és állhatatosan megosztják másokkal, akik szintén hamar hitre jutnak.” (LB fordítás) Isten azt akarja, hogy add tovább másoknak, amit tanulsz.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tudod fejleszteni az „Igen, Uram!” hozzáállásodat, vagyis hogy lehetsz kész arra, hogy engedelmeskedsz, bármit mond is Isten?
  • Milyen bizonyítékai vannak az életedben annak, hogy gyümölcsöket teremsz?
  • Kivel tudod megosztani, hogy mit tanít neked Isten?




Ne hezitálj engedelmeskedni Istennek

 

"Sietek, nem tétovázom, megtartom parancsolataidat." (Zsoltárok 119:60)

steps.jpg

Ezen a héten, ahogy az engedelmességről elmélkedünk és arról, hogyan tudjuk azt megélni, szeretném, ha megnéznénk József öt cselekedetét, amivel kimutatta engedelmességét Istennek az első Karácsonykor.

Amikor megjelent az angyal József álmában, azt mondta neki: "József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van." (Máté 1:20b.). Tehát József ezt tette. "József pedig, amikor felébredt álmából, úgy cselekedett, ahogyan az Úr angyala parancsolta neki: magához vette feleségét" (Máté 1:24.). Nem hezitált, csak megtette.

Ez felfrissítőleg hatott József kapcsolatára Istennel. Amikor Isten mondta, József megtette.

Ha elhiszed, hogy Isten szeret téged és engedelmességben akarod élni életed viszonzásul az ő szeretetére, akkor így kellene reagálnod. Azonnali engedelmességgel élni Isten felé élményekkel és örömmel teli élet.

Lehetőségem nyílt rá, hogy világszerte rengeteg nagyszerű hívő férfit és nőt megismerjek. Mindannyian különböztek egymástól, de egy dolog mindegyikükben közös volt: amikor érezték, hogy Isten azt szeretné, hogy tegyenek valamit, nem hezitáltak. Kiléptek és tették.

1 János 5:3 mondja: "Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek." Tehát ha úgy érzed, hogy Isten valami megterhelőt kér tőled, mi a gond? Általában ez csak halogatás. Ha nem helyesen cselekszünk, annál nehezebb lesz, minél tovább várunk. De ha azt tesszük, amit Isten mond, a legfelfrissítőbb szabadság költözik az életünkbe.



Beszéljetek róla!

* Mire hívott el Isten? Telefonálnod kellene egyet? Valamit tenned kellene?
* Akármi is az, most írd le, mondd el Istennek, hogy meg akarod tenni és kérd, hogy adjon erőt hozzá!




komment
süti beállítások módosítása