Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A cél, hogy jellemed krisztusivá váljon-A megbocsátás annyit jelent, hogy többé nincs vétek, nincs szégyen és nincs sajnálkozás-Jézus az Igazság

2018. december 04. 10:47 - Andre Lowoa

A cél, hogy jellemed krisztusivá váljon

 

"Hiszen ezeket az embereket Isten már a világ teremtése előtt ismerte. Sőt, külön is választotta őket, hogy a Fiához hasonlóvá váljanak. Igen, azt akarta, hogy Fia legyen az elsőszülött a sok testvér között Isten nagy családjában." (Róm.8:29, Egyszerű fordítás)
Már a világ teremtése előtt, Isten terve az volt, hogy Te hasonlóvá légy Fiához. Ez az elhívásod és feladatod. Isten már a teremtéskor kijelentette ezt a szándékát: "Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá..." (1Móz 1:26)

Az egész teremtett világban csak az embereket alkotta Isten a saját képmására. Ez egy hatalmas kiváltság, és ez méltóságot ad nekünk. Nem tudjuk megérteni mindezt, de bizonyos részleteit megérthetjük: mint Isten, mi is szellemi lények vagyunk, a szellemünk halhatatlan és tovább él, ellentétben a földi testünkkel. Intellektuális lények vagyunk, tudunk gondolkodni, érvelni és problémákat megoldani. Mint Isten, mi is kapcsolati lények vagyunk, tudunk szeretet adni és fogadni, továbbá rendelkezünk erkölcsi ítélőképességgel, meg tudjuk különböztetni a jót a rossztól, ami így számonkérhetővé tesz minket Isten előtt.

A bűn miatt azonban sérültünk és torzultunk. Így Isten elküldte Jézust azzal a céllal, hogy helyreállítsa a teljes képet, amit elvesztettünk. Hogy néz ki Isten "képmása"? Olyan, mint Jézus Krisztus! A Biblia azt mondja, hogy Jézus "az Isten képmása","a láthatatlan Isten képe", "Isten dicsőségének a kisugárzása és lényének képmása". (2Kor.4:4, Kol.1:15, Zsid.1:3)

Teremtményként sosem leszünk a Teremtő. Isten nem akarja, hogy isten legyél. Azt szeretné, hogy Isten szerinti légy, vedd fel az Ő értékeit, hozzáállását, jellemét. "...öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett." (Ef.4:22)

Isten végső célja a földi életeddel nem a kényelem, hanem jellemfejlődés elérése. Azt akarja, hogy lelkileg felnőj, és Krisztushoz hasonlóvá válj. Krisztushoz hasonlóvá válni nem azt jelenti, hogy elveszíted a személyiségedet, és egyfajta buta klónná válsz. Isten alkotta az egyediségedet, így azt biztosan nem szeretné lerombolni. Krisztushoz hasonlóvá válni jellemalakulást, nem pedig személyiségátalakulást jelent.




A megbocsátás annyit jelent, hogy többé nincs vétek, nincs szégyen és nincs sajnálkozás

„A szívem örvendezik megváltásodban” (Zsoltárok 13:5b NIV fordítás)

Ha Jézus követője vagy, akkor az öröm egy életvitel a számodra.

Miért? Mert bűnbocsánatot nyertél - nincs vétkesség, nincs szégyen, nincs bűntudat, és bánkódás sincsen. Isten már mindettől megszabadított téged.

Nekem ez meglehetősen jó ok az örömre.

A Biblia azt mondja, „Azért, most már nincs kárhoztatás azoknak, akik Jézus Krisztusban vannak” (Róma 8:1 NIV fordítás)

A "nincs" szó az eredeti görög szövegben a lehető legerősebb tagadószó. Ez olyan, mintha Isten azt mondaná „Nincs, nincs, nincs - sem ezer évig, sem egymillió évig, sem pedig egy örökkévalóságon át.

Ezt fontos tudni, mert a bűntudat az egyik leggyakoribb oka annak, hogy valaki elveszítse az örömre való képességét. Mind a szégyenérzet, mind pedig a bűntudat képes megfosztani bennünket a derűtől.

Mindannyian hibázunk, amiért jogosan érzünk megbánást és lelkiismeretfurdalást. Isten azonban nem akarja, hogy megállás nélkül kárhozatra ítéljük önmagunk, illetve hogy azt mondogassuk: „Jobbnak kellene lennem”, „Másnak kellene lennem”... stb.

Mit vár tehát tőled a Jó Isten a bűntudathoz való hozzáállásodban? Azt, hogy válj tisztává és őszíntén gyónd meg a vétkeid. Járulj Isten elé a következővel: „Sajnálom. Kérlek bocsáss meg nekem.” Ezután Ő eltörli a bűneid.

Éppen ezért halt meg Jézus Krisztus a kereszten. Ráadásul nem csupán a már elkövetett bűnökért szenvedett, hanem azokért is, amelyeket még el sem követtél. Minden lehetséges vétked régen megbocsájtást nyert már.

Jézus tehá megszabadított bennünket a kárhozattól. S mivel Ő már megfizetett a bűneinkért, így nincs szükség rá, hogy mi ujra ezt tegyük.

Ez a megváltás, amely a legjobb ok az örömre. A tiszta lelkiismeret felhőtlen örömére.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tudnád beiktatni a gyónást mindennapjaidba?
  • Milyen érzés rádöbbenni arra, hogy Isten teljes mértékben és minden tekintetben megbocsátott már neked?
  • Kinek beszélsz e teljes bűnbocsánatról ezen a héten?





Jézus az Igazság

 

„Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.”(Ján.14,6)


Az igazság nem egy elv. Az igazság egy személy: Jézus Krisztus.

Jézus egyik legegyértelműbb és legismertebb kijelentése ez: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.”(Ján.14,6)

Figyeld meg, hogy Jézus ezt mondja: "Én vagyok az igazság..." Nem azt mondja, hogy az igazság egy vallás, vagy egy szertartás, vagy szabályok és rendeletek összessége. Ő azt mondja : ”Én”. Tehát, az igazság egy személy.

Ez az, ami megkülönbözteti Jézus Krisztust minden más vallási vezetőtől. A többi vallási vezető azt mondta: „keresem az igazságot”, vagy „tanítom az igazságot”, vagy „rámutatok az igazságra”, vagy hogy „én vagyok az igazság prófétája”. De ekkor jön Jézus, és azt mondja: „Én vagyok az igazság”.

Sokan azt mondják: „Úgy gondolom, Jézus csak egy nagyszerű tanító volt”. De ő nem csak az volt. Egyetlen nagy tanító sem vallaná magát Istennek, ha nem lenne valóban az. Vagyis: vagy arról van szó, hogy Jézus csak ugratja azt 2,3 milliárd embert, akik egy hazugságban hisznek, vagy nem volt teljesen ép elméjű, --- vagy Jézus valóban az, akinek mondja magát.

Mindenki felteszi az életét valamire. Én arra teszem fel az életemet, hogy Jézus az, akinek mondja magát.





komment
süti beállítások módosítása