Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 02. 08:18 - Andre Lowoa

– Atyám, Ön annyira jó!
 – Én nem vagyok jó, csak Jézus jó. Nem tudom, hogy ez a ferences ruha miért is nem hagy el engem? A föld utolsó bűnözője ugyanolyan jó, mint én.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Az üdvösség eléréséhez át kell kelni a mindig pusztulással fenyegető, viharos tengeren. A Kálvária a szentek hegye. Onnan lehet átlépni egy másik hegyre: a Tábor hegyére.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/
Édes Szűzanyám, én jobban szeretlek téged az ég és a föld minden teremtményénél… úgy értem, Jézus után… nagyon szeretlek.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/
Erősnek kell lennünk, hogy naggyá válhassunk. Ez a mi kötelességünk. Az élet harc, és nem vonhatjuk ki magunkat belőle. Győzedelmeskednünk kell.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/
Gyermekeim, ha nem teljesítitek kötelességteket, minden hasztalan! Meghalni is jobb.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/

Igen, keresni kell a magányt, de felebarátainkat mindig szeressük!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Isten jósága nemcsak hogy nem utasítja el a bűnbánó lelkeket, hanem még a megátalkodott lelkeknek is a keresésére indul.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
Két dologért kell könyörögnünk állandóan édes Urunkhoz: növelje bennünk a szeretetet és a félelmet. A szeretet az Úr útjain röpít bennünket, a félelem pedig megmutatja, hova lépjünk. A szeretet minden dolgot megmutat nekünk e világon, a félelem viszont rámutat mulasztásainkra. Ha majd a szeretet és a félelem egymásba forr, nem engedhetünk többé az evilági dolgok csábításainak.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/
Megrendülten nézünk arra a csodálatos titokra, amely Jézus szívét teremtményeihez vonzza. Tekintsünk hatalmas leereszkedésére; emberi testet öltött, hogy nyomorult földi életet éljen közöttünk. Szedjük össze elménk minden erejét, hogy méltóképpen végiggondolhassuk apostoli cselekedeteit, hogy föl tudjuk idézni szenvedésének és mártíriumának szörnyűségeit, hogy imádjuk vérét, amelyet az utolsó cseppig odaadott az emberiség megváltásáért. Alázatos hittel és ugyanazzal a lángoló szeretettel, amely az Ő szívében ég lelkeink iránt, hajtsuk lába elé tisztátalan fejünket.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/06/

Mondjuk teljes meggyőződéssel, az igazság hitével:
– Én lelkem, kezdj el ma jót cselekedni, mert mindeddig semmit sem tettél.
Úgy tegyünk mindent, hogy az Isten jelenlétében járunk. – Isten lát engem – ismételjük ezt többször magunknak. És látásában meg is ítél. Tegyünk úgy, hogy mindig csak jót lásson bennünk.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/

Nem akarjuk elhinni, hogy a szenvedésre szüksége van lelkünknek, hogy a keresztnek mindennapi kenyerünknek kell lennie. Ahogyan a testnek szüksége van táplálékra, úgy van szüksége a lelkünknek a keresztre nap mint nap, hogy tisztuljon és kiváljon a teremtmények közül. Nem akarjuk megérteni, hogy kereszt nélkül Isten nem akar és nem tud sem üdvözíteni, sem megszentelni bennünket, és minél inkább magához vonz egy lelket, annál jobban megtisztítja a kereszt által.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/
Véssétek emlékezetetekbe, hogy Isten bennünk van, amikor a kegyelem állapotában vagyunk, és úgymond kívül van akkor, amikor bűnben vagyunk. Angyala azonban nem hagy el bennünket soha… Ő a legőszintébb és legbiztosabb barátunk, ha rossz életmódunkkal igaztalanul meg nem szomorítjuk.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

komment
süti beállítások módosítása