Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 01. 08:16 - Andre Lowoa

A kötelesség minden másnál – akár szent dolognál is – előbbrevaló.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/


A legszebb hitvallás az, ami a sötétben szakad föl belőled, az áldozatban, a fájdalomban, amikor megfeszült erővel akarod a jót. Ez az, ami villámként hasít lelked sötétségébe, ez a vihar világossága, amely fölemel és Istenhez vezet.

 

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/
A Szentlélek talán nem mondja meg nekünk, hogy a léleknek – ahogyan közeledik Istenhez – föl kell készülnie a kísértésre?

Bátorság tehát, kedves gyermekem: harcolj erősen, és megkapod az erős lelkeknek kijáró jutalmat.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/

Amikor elmegy az ember a Szűzanya egy képe előtt, így kell szólnia: “Köszöntelek, ó Mária! Vidd el Jézushoz köszöntésemet!”
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/
Az Isten ítéletétől félek és nem az emberekétől. Csak a bűn rémítsen meg minket, mert Istent támadja és szégyent hoz ránk.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/

Az Úr lassan ráébreszt bennünket arra, hogy kik is vagyunk. Fölfoghatatlan számomra az, hogy egy intelligens és tudatos lény hogyan tud gőgös lenni.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Egy alkalommal megmutattam Pio atyának egy csodálatosan virágzó galagonyaágat, és ahogy mutattam neki a hófehér virágokat, fölkiáltottam:
 – Milyen gyönyörűek!…
 – Igen – mondta az atya -, de a virágoknál szebbek a gyümölcsök.
Így megértette velem, hogy a cselekedetek szebbek a szent óhajoknál.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Egyszerűen járjatok az Úr útján és ne háborgassátok lelketeket! Gyűlölnötök kell gyarlóságaitokat , de maradjatok nyugodtak, ne ágáljatok. Legyetek türelemmel; ezeket a hibáitokat a szent megalázkodás javatokra fordítja. Türelem nélkül, gyermekeim, tökéletlenségeitek nemhogy elapadnának, de egyre inkább csak növekednek, mivel semmiben sem egyesülnek annyira hibáink, mint a türelmetlenségben.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/

Isten kegyelméből új év hajnalán vagyunk. Csak Isten tudja, hogy meglátjuk-e ennek az évnek a végét, de mindent a múlt jóvátételére kell fordítanunk, a jövőnek ajánlottan. Jó elhatározások vezessék szent cselekedeteinket!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Jézus szíve legyen minden ihletetek középpontja!

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/06/

Szeretni kell, szeretni, szeretni!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/

Szívünk az imádságban átdobog Isten szívébe… Ha jól imádkozunk, megrendül az isteni Szív, mind jobban kitárul és meghallgat bennünket. Amikor Istenhez fordulunk, próbáljunk meg teljes lélekkel imádkozni. Ő örül ennek és segítségünkre siet.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/

komment
süti beállítások módosítása