Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A kiegyensúlyozott élet titka: Jézus-A szeretet olyasmi, amit teszel

2018. november 30. 10:28 - Andre Lowoa

 

A kiegyensúlyozott élet titka: Jézus


"Először keressétek Isten országát és azt, hogy mit akar Isten. Aztán minden más szükségetek is be lesz töltve." (Máté 6:33, NCV fordítás)

 

Ha valóban kiegyensúlyozott életet szeretnél élni, akkor az egész történelemben az egyetlen hiteles személyt kell példának tekintened: Jézust. Ha őt teszed életed középpontjába, akkor az sokkal kiegyensúlyozottabb lesz. 

Gondolj úgy az életedre, mint egy kerékre. Közepén van a kerékagy, és ebből jönnek ki a küllők, vagyis az életeddel kapcsolatos dolgok - például a kapcsolataid, a családod, a karriered, a céljaid stb. Mindannyian valamilyen "kerékagy" köré építjük az életünket. A kérdés az, hogy nálad mi ez a "kerékagy". A családod? A karriered? A pénz?

Vagy Jézus?

Honnan lehet tudni, hogy mi köré építed az életed? Gondolkozz el azon, hogy mire gondolsz a legtöbbet. Ez az, ami vezérel és irányít téged. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet tudjunk élni, nagyon fontos, hogy mi áll a középpontban. Ha szilárd és stabil a középpont, szilárd és stabil lesz az életed is. Ha gyenge a középpont, az életed is gyenge lesz. Amikor hallom az embereket panaszkodni, hogy szétesik és tönkremegy az életük, akkor az általában azt jelenti, hogy nem megfelelő dolog van a középpontban. Isten helyett valami más vette át az első helyet az életükben. 

A kerékagy nemcsak stabilitást ad, hanem egyben irányítja és befolyásolja is a többi részt. És ez az életben is így van: az lesz az erőforrásod, amit az életed középpontjává teszel. A kerék attól lesz erős, hogy a középpontja erős.

Tedd Jézust az életed középpontjává, és ő megadja azt a stabilitást, útmutatást és erőt, amire az életben szükséged van.  A Biblia ezt mondja: "Először keressétek Isten országát és azt, hogy mit akar Isten. Aztán minden más szükségetek is be lesz töltve." (Máté 6:33, NCV ford. )

Ne félj Jézust tenni életedben az első helyre. Tedd őt az életed középpontjává. Hagyd, hogy irányítsa és uralma alá vegye az életed, és hogy megerősítsen és stabilitást adjon számodra az életben. Tedd Őt a középpontba, és minden más - a családi életed, a karriered, a céljaid - egyensúlyba kerül Jézusban.

 Beszéljetek róla

  • Képzeld azt, hogy az életed egy kerék. Mit látsz a középpontjában?
  • Mi a legzavaróbb tényező, ami elválaszt a kiegyensúlyozott élettől?
  • Szerinted mi a legnagyobb akadálya annak, hogy Jézust tedd életed középpontjává?



A szeretet olyasmi, amit teszel

Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan.(1Ján. 3:18)


A szeretet több, mint vonzalom és több mint testi izgalom. Több, mint szentimentális érzések összessége, mint ahogy ez manapság a legtöbb dalban elhangzik. Erre alapozva, a szeretet meghal, ha eltűnnek az érzések? Nem, egyáltalán nem. Mivel a szeretet cselekedet, a szeretet viselkedés.


A Bibliában újra és újra az Úr felszólít minket arra, hogy szeressük egymást. De nem tudsz egy érzésnek parancsolni, hiszen, ha azt mondanám neked, „Légy szomorú!„ akkor nem tudnál egyből szomorú lenni. Mint ahogy a színészek, látszólag tudunk érzéseket tettetni, de nem utasíthatod az érzéseidet, hogy parancsra megváltozzanak. Mondtad már valaha egy kis gyereknek: „Örülj!”, amire ő így válaszolt: „Hát, megpróbálok!”


Ha a szeretet csak egy érzés lenne, akkor az Úr nem szólítana fel minket arra, hogy szeressük egymást. A szeretet olyasmi, amit teszünk. Érzésekkel is jár, de a szeretet elsősorban cselekedet.


A Biblia így ír erről: „Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan” (1Ján. 3:18). Kimondhatjuk szavakkal a jó cselekedeteket: „Én szeretem az embereket”. De vajon tényleg szeretjük őket? Tényleg szereted őket? A szeretetünk az emberek felé abban nyilvánul meg, hogy hogyan viselkedünk velük.


Beszéljünk róla:

* Ha valaki megkérdezné a barátaidat, hogy te valójában mit szeretsz, szerinted mit válaszolnának?
* Hogyan mutatkozik meg a cselekedeteidben az, hogy te hogyan szereted az embereket?






komment
süti beállítások módosítása