Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten fel tudja használni a Lélek által irányított vágyainkat, hogy vezessen minket-Válaszol Isten a konkrét imákra?

2018. november 21. 10:06 - Andre Lowoa




Isten fel tudja használni a Lélek által irányított vágyainkat, hogy vezessen minket

„Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Filippi 2:13)

Amikor Isten útmutatását szeretnénk az életünkben, félre kell tennünk a vágyainkat, hogy őszintén tudjuk mondani: Istenem, hajlandó vagyok úgy tenni, ahogy Te akarod – bármit is akarsz, az az én akaratom is.

Aztán így folytathatjuk: Istenem, segíts megtudnom az akaratodat azáltal is, hogy olyan vágyakat adsz nekem, melyek egyik vagy másik irányba vezetnek. Néhányan nem akarják ezt megtenni, mert azt gondolják, hogy ha valamire vágynak, akkor az biztos Isten akarata ellen van. Ez viszont nem igaz! Isten fel tudja használni a Lélek által irányított vágyainkat, hogy általuk is vezessen minket. A Zsoltárok 37:4-ben ezt írja: „Gyönyörködj az ÚRban, és megadja szíved kéréseit!" Ha tényleg arra törekszel, ami Isten szemében kedves, akkor a vágyaid is abba az irányba fognak vezetni.

Honnan tudod, hogy helyes vágyaid vannak? „Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja." (Jakab 1:5). Szólj így: Uram, adj nekem helyes vágyakat, hogy a helyes dolgokat cselekedjem!

Amikor egy nehéz döntés előtt állsz, először valld meg a bűneidet és békülj meg Istennel. Aztán kötelezd el magad a döntésed mellett és addig imádkozz, amíg „semleges" leszel a döntéssel szemben. A harmadik lépés megkérni Istent, hogy mutassa meg akaratát azáltal, hogy vágyat ad iránta: Uram, add meg a vágyakozást a helyes döntésre! Emlékezz: „Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Filippi 2:13).

Honnan tudhatod, hogy egy vágy Istentől származik-e vagy sem? Az egyik legjobb próbája az idő. Abból állapíthatod meg, hogy egy vágy Istentől való, ha időd adsz és imádkozol: Istenem, ha ez a vágy tőled való, erősítsd meg bennem! Ha pedig nem tőled származik, kérlek, vedd el tőlem! Helyénvaló ez a kérés – egyszerűen kérd Istent, hogy tegye meg!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Melyek azok a vágyaid, melyekről úgy gondolod, hogy Istentől származnak? Miért gondolod így?
  • Mit jelent „semlegesnek" lenni egy döntéssel szemben, amit meg kell hoznod?
  • Amikor döntés előtt álltál, adtál elég időd, hogy megláthasd, hogy a vágyaid megerősödtek vagy kialudtak idővel? Mi történt?




Válaszol Isten a konkrét imákra?

 

"Minden szem Rád néz, és Te megadod nekik eledelüket a megfelelő időben. Kinyitod kezedet, és beteljesíted minden élőlény vágyát." (Zsoltárok 15: 15-16 HCSB ford.)

Az, hogy megkülönböztessük a véletlent és azt, amit Isten cselekszik az életünkben, nagyon fontos, mert így leszünk képesek hálát adni azért a sok dologért, amit Isten ad számunkra. Ha inkább a véletlennek tulajdonítasz dolgokat és nem Isten munkájának, akkor nem érted meg azt az igazságot, hogy minden szükségedet az Úr tölti be.

Hadd mondjak el egy példát arra, ahogyan Isten a hitemet mélyítette ezen a területen. Mivel mániás depresszió betegségem van és egyedül élek, az orvosom arra biztatott, hogy vegyek egy kutyát. Egy kutya etetése, sétáltatása rendszert hozhat a mindennapjaimba. De akkor az életem egy olyan szakaszában voltam, amikor nem voltam biztos benne, hogy megengedhetek magamnak egy kutyát, főleg az oltásokat és a kötelező állatorvosi viziteket.

De azért nem adtam fel, hanem arra kértem Istent, hogy adjon nekem egy kutyát. Szeretem a kutyákat, korábban is volt már jó néhány, ezért konkretizáltam az imámat:

* ha lehet, akkor ne váltson ki allergiát, mert én allergiás vagyok olyan kutyákra, amik hullajtják a szőrüket; és leginkább egy cockapoo-t szeretnék, ami a cocker spániel és az uszkár keveréke;
* ha lehet, akkor legyen kicsit idősebb és már be legyen tanítva;
* ha lehet, akkor lánykutya legyen, mert a múltkori egy igencsak területvédő kankutya volt;
* ha lehet, akkor körülbelül 15 kg körül legyen a súlya;
* és anyagilag meg tudjam engedni magamnak.

Találtam egy menhelyi kutyát egy saroknyira a házamtól, ami megfelelt a kritériumaimnak. De amikor elvittem sétálni, akkor nem igazán találtuk meg a közös hangot. Amikor visszavittem a kutyát a menhelyre, akkor a recepciós hölgy megkérdezte: "Mit keres pontosan?"

"Azt reméltem, hogy találok egy cockapoo-t"-válaszoltam. Azt mondta a hölgy, hogy mostanában telefonált valaki egy cockapoo-val kapcsolatban. Adott egy névjegykártyát, és ezt mondta: "Hívja fel a hölgyet, és kérdezze meg tőle."

Felhívtam Laura West-et, aki elmondta, hogy van egy Pumpkin nevű 4 éves szuka cockapoo-ja, aki minden oltást megkapott már és körülbelül 15 kg súlyú.

"És mennyibe kerülne Pumpkin?"- kérdeztem.

"És csak azt szeretném, hogy jó otthona legyen."-válaszolta ő.

Elmeséltem Laurának milyen részletekbe menően imádkoztam ezért a kutyáért. Csak véletlen lett volna, hogy pont besétáltam a menhelyre egy kutyát keresve, amikor Laura, aki szintén hívő, felhívta a menhelyet Pumpkin miatt?

Azt gondolom, hogy Pumpkin az én Istentől kapott kutyám, és teljes bizonyossággal mondhatom, hogy Isten munkálkodik azon, hogy a te szükségedet is betöltse. Hála legyen az Úrnak, aki minden áldásunk forrása!

Beszéljünk róla:

* Hogyan bizonyított Isten feléd ebben az évben?
* Melyek azok a dolgok, amelyekért hálásnak kell lenned?
komment
süti beállítások módosítása