Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Félsz a visszautasítástól? Ne feledkezz meg az örökkévalóságról...-Ismered az imameghallgatás feltételeit?-Isten szeretetének és kegyelmének egy csatornája vagy és a Szent Lélek közössége

2018. november 18. 10:13 - Andre Lowoa

 



Félsz a visszautasítástól? Ne feledkezz meg az örökkévalóságról...

„Ezt mondja az Úr: Én vagyok az, aki megerősítelek. Miért félsz halandótól, akinek élete mulandó, mint a fű?" (Ézs 51:12, GNT fordítás)

Egyik módja annak, hogy legyőzd az elutasítástól való félelmet az, ha megfelelő szemszögből nézed a dolgokat. Figyelhetsz mások véleményére, de sose értékeld túl azokat.

Mai igeversünkben Ézsaiás azt mondja, hogy ideiglenesen tartózkodunk a Földön, miért félnénk hát más emberek véleményétől? A többi ember nem Isten, az ő véleményük úgysem tart örökké.

Ézsaiás azt mondja, ha halandó ember kritizál vagy bírál, ne aggódj miatta. Isten az, aki számít. Ne feltételezd azt, hogy annak az embernek az ítéletei megdönthetetlenek, vagy hogy egyenesen Istentől jönnek. Nem kell automatikusan elfogadni senkinek a kritikáját vagy bírálatát. Ítéld meg aszerint, hogy mennyire számít.

Miért mondom ezt? Mert amikor az emberek jóváhagyása vagy elfogadása válik a legfontosabbá számodra, akkor kiteszed magad az elutasítástól való félelemnek.

A Biblia ezt mondja: "Mit is lehetne még hozzátenni ezekhez? Mivel Isten velünk van, ki lehet ellenünk?!" (Róm. 8:31, EFO). Ha felismered, hogy Isten veled van és elfogad, képes leszel ellenállni még egy erőteljes elutasításnak is.

Bizonyos embereknek csak a népszerűség, a hírnév, a taps számít. "Mit gondolnak rólam mások? Milyennek látnak engem a többiek?" Sokaknak csak az "imázs", a mások által róluk alkotott kép számít.

Ha így élsz, nagyon ki leszel szolgáltatva más emberek véleményének. Ha mások úgy gondolják, hogy vesztes vagy, akkor el is fogod hinni, hogy az vagy, és ha ők azt hiszik, bolond vagy, akkor elhiszed te is! Ugye, nem akarsz így élni?

Isten nem akarja, hogy így élj. Ő ezt mondja neked: "Miért figyelsz oda rájuk? Ők csak halandó emberek. Én vagyok az, aki számít. A ő életük olyan mulandó, mint a fű." (Ézs. 51:12)

Pál azt mondja, az ő életének célja az, hogy Istennek tetsszen, ne embereknek: "Úgy hangzik ez, mintha emberek tetszését próbálnám elnyerni? Egyáltalán nem! Én Isten tetszését akarom elnyerni! Emberek körében való népszerűségre törekszem? Ha még mindig erre törekednék, nem lennék Krisztus szolgája."  (Gal. 1:10)

Pál azt mondja, van választási lehetőségem. Dönthetek, hogy Isten tetszésére vagy az emberek tetszésére akarok élni.

Kinek szeretnél jobban a kedvére tenni? A tömegnek vagy Istennek? Pál azt mondja, hogy nem élhetsz Isten és az emberek tetszésére is egyszerre. El kell döntened, ki előtt akarsz jó benyomást kelteni. De tartsd észben mindig, hogy kinek a tetszése "mulandó, mint a fű."

Isten veled van és azt akarja, hogy győzzél!

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a különbség aközött, hogy hatással van ránk más véleménye, és aközött, hogy befolyásol bennünket más véleménye?
  • Milyen az, amikor mások véleménye befolyásol minket? Gondolod, hogy ez okozhat problémákat az életedben? Miért?
  • Hogyan próbál napjaink kultúrája meggyőzni afelől, hogy nagyon sokat számít az, hogy mit gondolnak rólunk mások?




Ismered az imameghallgatás feltételeit?

Szeretteim, ha szívünk nem vádol minket, bizodalmunk van az Istenhez; És akármit kérjünk, megnyerjük tőle, mert megtartjuk az ő parancsolatait, és azokat cselekeszszük, amik kedvesek előtte. Ez pedig az ő parancsolata, hogy higyjünk az ő Fiának, a Jézus Krisztusnak nevében, és szeressük egymást, amint megparancsolta nékünk. ( 1 János 3:21-23. Károli fordítás)

 

A Biblia azt mondja, Isten öt dologhoz köti az imádságok megválaszolását: őszinte, nyílt kapcsolat Istennel, megbocsátás, az életünkben lévő áldások megosztása másokkal, és hittel teli ima Jézus nevében.

Elkerülte a figyelmedet eddig valamelyik feltétel?

Lehet, hogy haragtartó vagy, s talán táplálod is ezt a haragot, amely így hatalmas keserűséggé nőtt az életedben.

Elképzelhető, hogy nem vagy hajlandó elismerni valami helytelent az életedben. Tudod, hogy az létezik, de nem járulsz Isten színe elé azzal, hogy: „Igazad van Istenem. Elismerem, hogy ez nem helyénvaló.”

Az is előfordulhat, hogy nem vagy hajlandó megosztani Isten áldásait másokkal. Úgy döntöttél, hogy nem térítesz vissza Istennek azokból a dolgokból, amikkel megáldott és megajándékozott.

És mi a helyzet a Jézus nevében való imádkozással?

Nem tudsz imádkozni Jézus nevében, ha  nem fogadod el Őt , mint Uradat és Megváltódat. A legfontosabb kérdés, hogy van-e őszinte és eleven kapcsolatod Istennel? Nem a gyülekezeti tagságról vagy a vallásról van szó. Valódi kapcsolatról beszélek, amelyben személyesen ismered Istent. Ahogyan bármikor, úgy akár most is kapcsolatba léphetsz Vele.

Imádkozz így: „Istenem, nem ismertem eddig ezeket a szempontokat, de most már értem, hogy miért látom csekély eredményét imádságaim meghallgatásának. Ma szeretném újra életre kelteni magamban a megbocsátást  és nagylelkűséget, valamint a hajlandóságot, hogy megosszam javaim mindabból, amiket nekem ajándékoztál. Uram, köszönöm a Bibliát, amely által segítesz és vezetsz. Köszönöm, hogy az ima nem egy hatalmas rejtély, hanem egy egyszerű, őszinte beszélgetés Veled. Köszönöm az imádság kiváltságát. Jézus nevében. Ámen."





Isten szeretetének és kegyelmének egy csatornája vagy és a Szent Lélek közössége

 

"Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, mindnyájatokkal." (2 Kor. 13:13, Károli)

Hit által tudom, hogy ezek a dolgok igazak:

* Isten tele van szeretettel és kegyelemmel, és Ő betölt engem a szeretetével és kegyelmével.
* Isten azon munkálkodik bennem, hogy megtisztítson egy csatornát a szeretetének és kegyelmének azért, hogy ezek rajtam átfolyjanak mások életébe, akikkel találkozom.
* Talán még nem vagyok ott, de "meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Filippi 1:6)
* És tudom, hogy "Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok árassza minden kegyelmét, hogy mindenben, mindenkor teljes elégségetek lévén, minden jótéteményre bőségben legyetek." (2 Kor. 9:8, Károli)
* Ő teszi az örömömet teljessé, mert többé nem élek sötétségben, hanem az igazságban élek és közösségem van Istennel. (1 János 1:4, 1 János 1:6)
* Jézus Krisztus által, Isten szeretete és a Szentlélek közössége által mindenkor telve vagyok kegyelemmel, irgalommal és békességgel. (2 Kor. 13:13)

Ezekben az igazságokban hiszek és ezek szerint járok, megengedve Istennek, hogy elvégezze a munkáját bennem belülről kifelé.

Beszéljünk róla:

Kinek lehet haszna rajtad keresztül Isten szeretetéből és kegyelméből?

Imádkozz így ma: "Atyám, kérlek végezd el a jó munkát az életemben. Hiszek; segíts a hitetlenségemen."





komment
süti beállítások módosítása