Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Az adakozás lelki befektetés és nem pedig kiadás-Egy egyszerű alapelv, mely segít bölcsen kezelni a pénzügyeidet-Élj feddhetetlenül!

2018. november 18. 10:12 - Andre Lowoa

Az adakozás lelki befektetés és nem pedig kiadás

 

"Azt mondom pedig: Aki szűken vet, szűken is arat; és aki bőven vet, bőven is arat." 2Kor.9,6

Isten gyakran összehasonlítja az adakozást magok elvetésével. Ha egy gazdához hasonlóan kimész a földekre és elvetsz magokat, később begyűjtheted annak termését. Ha csak néhány magot vetsz el, csak néhány szál termést hoz az elvetett mag. Ha egyáltalán nem vetsz el semmit, nem terem meg semmi.

Egy gazda sem tartja a magok elvetését kiadásnak, sőt inkább befektetésként tekint arra. Tudja, hogy ha nem vásárol magot, nem lesz gazdasága sem.

Amikor egy farmer elülteti a magokat, bizakodik és reménykedik, hogy az meghozza termését. Van hite, mert egy kukoricaszemet beletesz a földbe és azt várja, hogy egy egész kukoricaszár növekedjen belőle, tele több maggal mint amennyit ő elültetett. Várja a betakarítást, mert tudja, hogy az áldás lesz számára.

Van három dolog, amit a Biblia mond a magvetésről és az aratásról:

1. Ki mint vet, úgy arat. Ha kritikát vetsz, az emberek kritizálni fognak téged. Ha pletykát vetsz, az emberek pletykálni fognak rólad. Bármit is fogsz elvetni az életben, azt fogod majd aratni. Ezt vedd figyelembe.

A jó hír az, hogy ennek a pozitív oldala is igaz. Adj az Úrnak, és figyeld meg hogyan árasztja ki az áldásait másokra és rajtuk keresztül rád is.

2. Mindig többet fogsz aratni, mint amennyit elvetettél. Egy gazda, amikor elvet egy kukoricaszemet a földjébe, tudja, hogy a kukoricaszem helyett egy teljes kukoricaszár növekszik fel, nyolc-kilenc kukoricacsővel,azokon pedig egyenként 100-200 kukoricaszem.

3. Mindig más évszakban fogsz aratni, mint amelyben vetettél. Egyik évszakban vetsz, a hasznot pedig egy másikban aratod le. Ma, ha elültethetsz egy magot, és holnap kiásod, semmi különbséget nem fogsz tapasztalni. De ha hagyod, hogy gyökeret eresszen, lassan növekedni fog és termést fog hozni. Ez Isten gazdaságában az az időszak, amikor megpróbáltatik a hited.

Mekkora aratást szeretnél látni az életedben? Ez csak rajtad áll. Az Úr azt mondja: "Legyen néktek a ti hitetek szerint" Mt.9, 29



Egy egyszerű alapelv, mely segít bölcsen kezelni a pénzügyeidet


„A bölcs ember gazdagságban és fényűzésben él, míg az ostoba eltékozolja vagyonát, amint szert tesz rá.” (Példabeszédek 21:20 GNT fordítás)

Negyvenéves pásztori múlttal a hátam mögött elmondhatom, hogy a válások legfőbb oka nem a házasságtörés, de nem is a bántalmazás.

A fő ok az adósság. Az Egyesült Államokban volt olyan időszak, amikor a válások 54%-a anyagi gondok miatt történt.

Ezen nincs mit csodálkozni. A Biblia világosan elmondja, hogy ostoba dolog felelőtlenül kezelni a pénzedet. Az ostobaságnak pedig sosincs jó vége. A Példabeszédek 21:20-ban ez áll: „A bölcs ember gazdagságban és fényűzésben él, míg az ostoba eltékozolja vagyonát, amint szert tesz rá.” (GNT fordítás)

Modern kultúránk gyakran próbál rávenni minket, hogy vásároljunk most, de csak később fizessünk. Egy átlagos amerikai polgár minden megkeresett 1000 dollár után 1300 dollárt költ a hitelkártyájával. Ez egyenes út az adóssághoz. Isten ezt ostobaságnak nevezi .

Testvérem! Az adóssága senkinek sem pillanatok alatt halmozódik fel - épp így kimászni sem lehet belőle egykönnyen. Tudatosan el kell határoznod, hogy felelősséget vállalsz a pénzügyeidért. Ha meghoztad ezt a fontos döntést, szükséged lesz egy tervre, hogy megmaradhass mellette.

Gyermekkoromban a szüleim megtanították nekem a 10-10-80-as szabályt. Ez nagyszerű módja a felelős pénzkezelésnek.

  1. Adj vissza 10%-ot az Úrnak! Isten megáldja mindazt, amiben Őt az első helyre teszed.
  2. Tegyél félre 10%-ot minden egyes keresetedből!
  3. Élj a fennmaradó 80%-ból. Csak a bolondok költik el az egész keresetüket.

Akár tetszik, akár nem, Isten arra használja a pénzt, hogy próbára tegyen. Teszteli, hogy felelősségteljes vagy-e. A mennyben Isten a pénzügyi döntéseidre nézve meg fogja kérdezni: "Felelősségteljesen bántál mindazzal, amit a Földön rád bíztam?"

Hogy felelsz majd erre a kérdésre? Adj vissza neki 10%-ot, tedd félre a másik 10%-ot, és élj meg kereseted 80%-ából!

Beszéljetek róla:

  • Mi a legnagyobb kísértés számodra, ha a felelős pénzkezelésről van szó?
  • Melyiket találod nehezebbnek: 10%-ot adni Istennek, vagy félretenni ugyanennyit?
  • Szerinted ki az, akinek szüksége lenne arra, hogy hallja ezt az üzenetet Isten pénzügyekkel kapcsolatos álláspontjáról? Hogyan tudnál neki segíteni az üzenet megértésében?




Élj feddhetetlenül!

 

“Álljatok tehát készen és övezzétek fel szorosan derekatokat az igazsággal.” Efézus 6,14a (GNT Fordítás)

A feddhetetlenség nem egy elhanyagolható erény. A Biblia szerint háborúban állunk „uralkodókkal, hatalmasságokkal, e sötét világ erőivel szemben”. Ha nem élünk feddhetetlenül nem leszünk képesek harcolni e szellemi erők ellen, melyek megpróbálják tönkretenni életünk.

Elkötelezettek kell legyünk az iránt, hogy Isten szavát megtartsuk és alkalmazzuk azt életünk morális, pénzügyi, kapcsolati és nemi területeire.

Ezért int minket Pál arra, hogy az igazság legyen az övünk és azzal induljunk harcba a szellemi erők ellen: “Álljatok tehát készen és övezzétek fel szorosan derekatokat az igazsággal.” Efézus 6,14a (GNT Fordítás)

Az Igazság öve mindent fenntart, az igazság nélkül pedig az életünk is darabjaira hullik és a szellemi sötétség fogja azt eluralni.

Az Igazság övét úgy viselhetjük, ha feddhetetlenül élünk. Angolul a szó szimbolikával is rendelkezik, az „integrity” szó az „integer”-ből származik, mely "az egész egységét" jelenti. A feddhetetlen életed nem egy torta szeleteit jelenti, hanem magát a tortát.

A feddhetetlen élethez nem elég csak tudni az igazságot, meg is kell azt élni. Ahogy az öved is, a feddhetetlenség is stabilitást ad, összetart a nehezebb időkben is, biztosítja számodra az elengedhetetlen erőt.

Természetesen a feddhetetlen élet nem jelent tökéletességet, nem azt jelenti, hogy sosem teszel rosszat. Ha a tökéletesség lenne a feddhetetlenség mércéje, senki sem érhetné azt el, mivel mindnyájan megbotlunk időnként.

A feddhetetlen élet azt jelenti, hogy az emberek azt látják kívülről, ami belül van. Azt jelenti, hogy amit látsz, azt fogod kapni is.

A feddhetetlenség legnagyobb ellensége a képmutatás. Ezt akkor gyakoroljuk, amikor tudjuk az igazságot, viszont nem cselekedjük azt, amikor a mi beszédünk nem egyezik az életvitelünkkel.

Ez pedig veszélyes, rendkívül veszélyes. A feddhetetlenség hiánya az életed bármely területén sebezhetővé tesz a Sátán nyilaival szemben. Amikor pedig elkezded felosztani az életed különböző részekre – a gyülekezeti életed, a családod, a némi életed, stb. -, ezzel együtt a feddhetetlenséged is elveszted, mivel nem élsz ugyanúgy az életed minden egyes területén.

Úgy érzed, hogy nyomaszt az élet? Azt érzed, hogy a sötétség győzedelmeskedik az életed fölött? Ez nem is fog változni addig, amíg kettős életet élsz, ameddig nem vizsgálod felül a feddhetetlenséged és nem kezded el azt tenni az életed minden egyes területén, amit Isten tanít. De nem csak azokon a területeken, ahol kényelmes, ilyen feddhetetlenséggel nincs remény számodra.

Beszéljetek róla

• Az életed mely területein könnyebb vagy nehezebb Isten szava szerint élni?

• Hogyan javíthatod olyanná a kapcsolatod Jézussal, hogy amit kívül látnak az emberek, az egy belső erős kapcsolat kivetülése legyen?




komment
süti beállítások módosítása