Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A helyes indítékkal imádkozz!-Áldozatod kedves illat Istennek

2018. november 15. 10:29 - Andre Lowoa

 

A helyes indítékkal imádkozz! 

,,Amikor kértek és nem kapjátok meg, nem jó indítékkal kértek....csak a saját élvezetetekre akarjátok eltékozolni, amit kaptok.” (Jakab 4:3, NIV fordítás)

Ha azt várod Istentől, hogy megáldja az életed, neked is hajlandónak kell lenned mások életét megáldani azokkal a jó dolgokkal, amiket Istentől kaptál. Az egyik feltétele a megválaszolt imának az, hogy hajlandó légy segíteni a nálad kevésbé szerencsés embereknek azzal az áldással, amit te kaptál.

A Példabeszédek 21:13 ezt mondja: ,,Aki bezárja fülét a nincstelen segélykiáltására, annak sem válaszolnak majd, amikor ő kiált.” (NIV ford.) Isten azt mondja, ha nem segítünk a környezetünkben élő nehéz helyzetű embereknek, akkor milyen alapon várjuk el, hogy Ő segítsen nekünk.

Isten azt szeretné, ha Hozzá hasonlóvá válnánk. És Isten a szeretet. Az egyik módja, hogy bizonyítsuk, van bennünk szeretet, hogy hajlandóak vagyunk adakozók lenni más emberek felé. Az áldás továbbadásának elve több helyen is szerepel a Szentírásban. Isten megáld minket, hogy mi is áldás lehessünk más emberek életében.

Például imádkozunk Istenhez jó egészségért, de mit fogunk tenni az egészséges testünkkel miután meggyógyulunk? Csak öncélúan a magunk gyógyulásáért imádkozunk, vagy azért, hogy más embereknek is tudjunk segíteni? Amikor azért imádkozunk Istenhez, hogy áldja meg a vállalkozásunkat vagy a munkánkat, hajlandók vagyunk visszaadni egy részét annak, amit kaptunk?

A Biblia azt mondja a Jakab 4:3-ban, hogy: "Amikor kértek és nem kapjátok meg, nem jó indítékkal kértek....csak a saját élvezetetekre akarjátok eltékozolni, amit kaptok.” Fontos tehát az, hogy milyen indítékkal imádkozunk. Az, hogy milyen indítékkal imádkozol fontosabb, mint az, amiért imádkozol. 

Lehetséges jó dologért imádkozni rossz indítékkal? Igen, lehet. Nem mondom, hogy soha nem kell a saját személyes szükségleteidért imádkoznod. Jézus azt mondta, hogy imádkozzunk például azért, hogy Isten adja meg a mi mindennapi kenyerünket. A Márk 11-ben azt mondja, hogy a saját vágyainkért is imádkozhatunk. De meg kell vizsgálnod az indítékodat. Hajlandó vagy megosztani majd az áldást más emberekkel, vagy mindet magadnak akarod megtartani?

Isten nem figyel oda arra, aki csak a saját önzését akarjuk kielégíteni.

Az ima alapja az Istennel való őszinte kapcsolat, a másoknak való megbocsátás és a hajlandóság, hogy továbbadjuk Isten áldásait más embereknek. Isten szeret minket, és meg akar tanítani arra, hogyan imádkozzunk hatékonyan.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Hogyan áldott meg téged Isten? Hogyan tudod megosztani ezt az áldást másokkal?
  • Amikor legközelebb félrevonulsz, hogy Istennel időt tölts, mielőtt imádkozol, gondold át, milyen indítékkal  teszed, miért imádkozol. Hajlandó vagy megosztani másokkal azt, amit kérsz Istentől?

 

 

Áldozatod kedves illat Istennek

 

"És éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk "áldozati ajándékul, az Istennek kedves illatként."" (Efézus 5:2.)


Amikor Mária a hajával dörzsölte meg olajjal Megváltójának lábát, a tanítványok csak a pazarlás szagát árasztották: "Hiszen el lehetett volna ezt adni sok pénzért, és azt a szegényeknek juttatni." (Máté 26:9.)

De Jézus azt érzékeltette, hogy az ilyen nagy áldozat, nagy jelentőséghez vezet: "Bizony, mondom néktek, hogy bárhol hirdetik majd az evangéliumot az egész világon, amit ez az asszony tett, azt is elmondják majd az ő emlékezetére!" (Máté 26:13.)

Talán Jézus azért érezhette Mária áldozatának édes illatát, mert tudta, hogy a szeretet talál értelmet az áldozatban: "Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életet adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért." (1. János 3:16.)

Talán Máriában Jézus megérezte "az Istennek kedves áldozati ajándékot", egy olyan életet, "ami kiüríttetett, mint italáldozat" (Efezus 5:2;2 Timóteus 4:6 NIV fordítása).

A Szent Szellem késztet minket a kegyelem királysága felé, ahol átformálódunk, hogy meglássuk a szeretet lehetőségét ott, ahol mások pazarló áldozatot látnak.. A pazarlás illata helyett megtanulunk mélyet lélegezni Isten kegyelmének illatából, ahol mint Jézus, felkészülhetünk a temetésre, hogy "megfeszíttessünk Krisztussal": "többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem" (Máté 26:12 NIV; Galata 2:20.)

Biztosan neked is voltak már "Én ezt nem tudom megcsinálni" pillanataid, de Pál testvérünk emlékeztet minket, hogy Isten kegyelméből élő áldozatokká válhatunk. Ő belénk ültette a Szent Szellemet, hogy szentekké és a számára kedvessé tegyen bennünket.

"És éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk "áldozati ajándékul, az Istennek kedves illatként."" (Efézus 5:2.)

Van az életednek olyan része, ami áldozatot követel és azon kapod magad, hogy neheztelsz miatta? Hogyan változnának meg a dolgok, ha elkezdenéd "Istennek kedves illatú áldozatként" nézni őket? Kérd Isten segítségét, hogy kedves illattá változhass a pazarlás illata helyet

 

komment
süti beállítások módosítása