Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Megismerheted az igazságot, ha Istenre nézel-Ne terheld túl a naptáradat!

2018. november 14. 10:16 - Andre Lowoa






Megismerheted az igazságot, ha Istenre nézel


"Isten megmutatja, hogy válaszd el a jót a rossztól, és hogyan hozz mindig jó döntést." (Példabeszédek 2:9 TLB fordítás)

 

Ahogy tegnap említettem, három elmélet - az individualizmus, a szekularizáció és a relativizmus - teljesen tönkretette társadalmunk erkölcsi mércéjét az utóbbi évtizedekben. A következmények mind a társadalomra, mind az egyéni életünkre nézve drámaiak.

Mihez kezdjünk ezzel?

Istennél kell kezdened. Ő testesíti meg az igazságot. A jó és rossz jelentését az ő jellemének tükrében érthetjük meg. A tisztességtelenség helytelen, mert Isten becsületes. A hűtlenség rossz, mert Isten hűséges. Abból ismered meg az igazságot, hogy megfigyeled, hogyan bánik Isten velünk.

Ha egyszer találkozunk az igazsággal, Isten igazságával, felismerjük, hogy két fontos jellemzője minden esetben megmutatkozik.

  1. Egyetemes. Egyformán vonatkozik mindenkire. Ha nem alkalmazható mindenkire, akkor nem igazság, hanem egy választási lehetőség.
  2. Állandó. Nem változtatják meg aktuális divathullámok vagy hóbortok. A házasságtörés rossz volt kétezer éve, rossz ma is, és négyezer év múlva is az lesz.

Tiéd a választás. Néhány éve a Newsweek magazin a címlapján fogalmazta meg a kérdést. Azt kérdezték: "Kinek az igazsága? Kinek az erkölcse? Kinek a közössége? Kinek a családja? Kinek az értékei?"

Te is ez előtt a választás előtt állsz nap mint nap. A mai világ három utat kínál az igazság megismerésére. Az erkölcsünk alapulhat azon, amit gondolunk, amit más emberek gondolnak, vagy amit Isten gondol. Több opció nincs.

A választásunk fogja meghatározni, hogyan élünk, hogyan szeretünk, és hogy egyszer hogy fogunk meghalni. De a választás a mienk.

Te mit választasz?

Beszéljetek róla:

  • Hogyan próbál a kultúránk meggyőzni arról, hogy az igazság változik?
  • Miért kell minden nap úgy döntened, hogy az erkölcsi értékeid Isten igazságán alapulnak?
  • Miért van arra szükséged, hogy jobban megismerd Isten jellemét szaván, a Biblián keresztül?





Ne terheld túl a naptáradat!

"Az ÚR félelme gyarapítja a napokat..." (Példabeszédek 10:27)

"Ha nem hagysz elég tartalék időt az életedben, azt fogod gondolni: "Jajj, ne! Már megint egy újabb teendő! Ne haragudj, Uram, szeretném megtenni, de egyszerűen túl elfoglalt vagyok."

Az előtted álló céltudatos évtizedre való felkészülésed során már beszéltünk a testi egészség fontosságáról; Isten elvárja tőlünk, hogy figyeljünk oda saját szervezetünkre. Szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy a szakadatlan stressz mekkora kárt okoz a testünknek.

Miért kellene megvárnunk, hogy az egészségünk tönkremenjen, mielőtt úgy döntünk, hogy kellő időt szentelünk a pihenésre is? A Biblia azt tanítja, hogy a testünknek szüksége van a pihenésre szánt időszakokra ahhoz, hogy gyógyuljon és újra feltöltődjön energiával.

Elmondom, miért olyan fontos ez: ha az életedet túlzsúfolod a különböző elfoglaltságokkal, akkor kizárólag magadra tudsz gondolni. Csak az a fontos, hogy túléld a következő napot is. Az ilyen életmód pedig korlátozza, hogy igazán hasznos legyél a szolgálatban.

Ha az életedben nem szánsz elég időt a pihenésre, és Isten megszólít, hogy tegyél meg érte valamit, akkor az első reakciód biztosan nem az öröm lesz. Inkább ez: "Jajj, ne! Már megint egy újabb teendő! Ne haragudj, Uram, szeretném megtenni, de egyszerűen túl elfoglalt vagyok."

Ennek az a vége, hogy megfosztjuk magunkat azoktól a nagyszerű lehetőségektől, amelyeket Isten akar adni a számunkra. Viszont ha tudatosan időt szabadítunk fel az életünkben, alkalmassá válunk arra, hogy Isten használjon bennünket az előttünk álló céltudatos évtizedben.

Nem szükséges túlterhelt életet élned. Nem muszáj állandóan a túlélésért küzdened. Határozd el, hogy mától több tartalékot hagysz az időbeosztásodban. Hamar megtapasztalod ennek az áldásait, ahogyan Isten munkálkodik az életedben.




komment
süti beállítások módosítása