Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A hűséges emberek nagylelkűek-Becsület vagy népszerűség?-Befektetés Isten Pénzügyi Alapjába

2018. november 12. 10:14 - Andre Lowoa

A hűséges emberek nagylelkűek

 

"Ha tehát a világi javakkal nem bántatok volna hűségesen, ki bízná rátok a valódi gazdagságot? És ha más tulajdonával nem bántatok volna hűségesen, ki adná nektek oda, ami a tiétek? Senki sem szolgálhat két úrnak. Vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a pénznek is egyszerre." (Lukács 16,11-13 CEV ford.)

A hűséges emberek nagylelkűek akkor is, amikor nincs mit adniuk. Bárki lehet nagylelkű, amikor feleslege van. Nagylelkű lehetek az időmmel, ha sok időm van, nagylelkű lehetek a pénzemmel, ha sok pénzem van, és nagylelkű lehetek az energiámmal, ha sok energiám van. De ha nincs elég energiád, időd, pénzed vagy bizonyos képességed, Isten azt mondja neked: "Ez egy próba, és azt figyelem, hogy hűséges vagy-e. Hűséges leszel és fogsz bennem bízni?"

A következő 5 alapelv azzal kapcsolatos, ahogyan Isten megpróbál, majd megáld minket:

1. Isten azoknak az embereknek ad, akik nagylelkűek. Miért akarja Isten, hogy nagylelkű legyek? Azért, mert azt akarja, hogy olyan legyek, mint Ő.

2. Amikor engedelmeskedünk Isten tervének, Isten gondoskodik arról, amire szükségünk van. Ha azt teszed, amit Isten kér tőled, Isten megadja a szükséges forrásokat is a megfelelő időben. Ha Isten megmutatta a tervét neked, illetve látást kaptál tőle, akkor gondoskodni is fog arról, amire szükséged van.

3. Amikor megteszünk mindent, amit Isten kér tőlünk, Ő megteszi majd azt, amit mi nem tudunk megtenni. Isten gyakran kér lehetetlent - azért, hogy a hitedet erősítse. Amikor megteszed azt a keveset, amit meg tudsz tenni, Isten megsokszorozza azt, és kipótolja, ami még hiányzik.

4. Amikor szükséged van valamire, vess magot! Ha bármire szükséged van az életben, vess el azon a területen egy magot, és látni fogod az eredményét!

5. Mindig idő telik el a vetés és az aratás között. Egy teljes évszak telik el a vetés és az aratás között. Mi történik eközben? Ez a hited próbájának az ideje.

Hűséges leszel és akkor is adsz, amikor neked is kevés van? Akkor is helyesen fogsz cselekedni? Megteszed majd, amit Isten kér tőled, nem számít, mibe kerül, és aztán várod majd, mit tesz Isten?

Beszéljetek róla:

  • Mikor és hogyan vagy nagylelkű az időddel, pénzeddel és a tehetségeddel?
  • Hogyan reagálsz akkor, amikor adnod kellene a kevésből, amid van?





Becsület vagy népszerűség?


 

„Aki szégyell engem és az én beszédemet, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében.” (Luk 9:26 NIV-fordítás)

servantgalatians.jpg

Egy napon számot fogsz adni az életedről Isten színe előtt. Ha ezt észben tartod, és hosszabb távon is így gondolkodsz, az megváltoztatja, hogy mit mondasz, mit teszel, és kiknek akarsz tetszeni. Ez az embereknek való megfelelés ellenszere.   

Ha tehát hosszabb távlatban gondolkodsz, és tudatosul benned, hogy minden ma kimondott szavadról egyszer el fogsz számolni, akkor felteszed magadnak a kérdést, „Azt akarom, hogy Isten szerint helytelen legyen, amit most mondtam vagy tettem, vagy inkább ennek az illetőnek a rosszallását vállalom?"

Ismerem a helyzetet, mert már magam is számos televíziós show-műsor interjúalanya voltam. Az ilyen adásban a lehető legkeményebb kérdéseket zúdítják rám. Pellengérre akarnak állítani, és – mivel egy bizonyos dologban hiszek – úgy állítanak be, mintha bigott vagy bolond volnék. Szánt szándékkal megpróbálnak eltántorítani mindattól, amit a Szentírás tanít.  

Az ilyen interjú során az emberi természetem tetszeni vágyódik, akárcsak a tiéd. Az emberi természetem hajlik a kompromisszumra, terelne, hazardírozna, és mellőzné az igazságot. Láttam élő példát, amikor az embereket effélékről faggatták a tévében. Ők mind így feleltek. „Én rábízom Istenre!” Vagy „Mindenkinek magának kell kialakítania a saját álláspontját.” Létezik erre egy szó: kibúvó! Ez mind politikailag korrekt, az emberek kedvében járó kibúvó. Az ilyen emberek nem állnak ki az igazság mellett.  

Abban a helyzetben, amikor mondhatnék olyasvalamit, ami politikailag korrekt, és nem sértő, ámde hazugság lenne, akkor eszembe jut ez az igazság. Ilyenkor a dilemma közepette három dolgot teszek.

Először is, az emlékezetembe idézem, mit tett értem Jézus Krisztus a kereszten. Ő nem tagadott meg, és nem hátrált meg miattam. Meghalt a vétkeim miatt, neki köszönhetem az életemet. Ő teremtett, megmentett, és megbocsátott. Ő visz majd a Mennybe, nem fogom Őt megtagadni.

Másodszor, emlékeztetem magamat, hogy egy napon számot fogok adni Isten színe előtt. Ezen a ponton Isten meg fogja kérdezni: „Mit mondtál abban az interjúban? Milyen véleményen voltál abban a munkahelyi beszélgetésben? Mit tanácsoltál a barátodnak az iskolában?” Nem tévesztem szem elől, hogy a becsület fontosabb, mint a népszerűség. Én pedig nem fogom feladni a becsületemet.

Végezetül pedig, az igazat mondom, a gúnyolódást pedig elengedem a fülem mellett. Te is megteheted ezt, ha hitben jársz Jézus oldalán.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:  

  • Melyik az a szófordulat, amelyet előszeretettel használsz, és tudod, hogy Isten szerint nem helyénvaló?
  • Hogyan tudsz megváltoztatni egy helyzetet, hogy inkább dicsőítsd Istent a szavaiddal?
  • A te életedben kinek van szüksége arra, hogy szépítés nélkül feltárd előtte az evangéliumot?


Befektetés Isten pénzügyi alapjába (Dicsőítés)

 

"Tiszteld az Urat azzal, hogy neki adod jövedelmed legjavát." (Péld. 3:9, szabad fordítás)

Isten pénzügyi alapjába fektetünk, amikor pénzünk egy részét arra használjuk, hogy őt dicsőítsük. Nincs semmi, amit Istennek adhatnánk, mert szüksége lenne rá, Istennek nyilvánvalóan nincs szüksége a mi pénzünkre.

Amikor azonban adakozunk Istennek - egy nem meghatározott, eltervezett és arányos összeggel ott, ahol és amikor dicsőítünk - azt mondjuk Istennek: "Istenem, szeretlek Téged." Ez életünk első számú célja: megismerni és szeretni Istent. Az Ő tetszésére tervezett meg bennünket.

A Biblia azt mondja: "Tiszteld az Urat azzal, hogy neki adod jövedelmed legjavát." (Péld. 3:9, szabad fordítás) Istent tiszteljük, amikor tizedet fizetünk. Ez a dicsőítés egyik formája.

Isten azt akarja, hogy fektess be az ő alapjába még azelőtt, hogy befektetnél bármilyen más alapba. Miért? Minden másnál jobban igényeli a mi szívünket. Nem a pénzünk kell neki; az kell neki, amit a pénzünk képvisel.

Ahová teszem a pénzem, megmutatja az értékrendemet és a fontossági sorrendemet.

Ezen a héten nézd át a csekkfüzetedet és nézd meg a bankszámlakivonatodat. Mit mondanak ezek arról, hogy hol van ma a szíved?

Mit szeretnél, hogy hol legyen a szíved? Tedd oda a pénzed!





Befektetés Isten Pénzügyi Alapjába (Szolgálat)

 

"Légy nagylelkű: Fektess be a jótékonyságba. A Jótékonyság nagy nyereséggel tér vissza. Ne gyűjtsd a kincseket, hanem oszd meg azt. Légy áldás mások számára." Prédikátor 11:01-2a (MSG)

Isten azt akarja, hogy használj arra pénzt, hogy segíts a rászorulóknak. Isten nem azért rakott a földre, hogy önmagunknak éljünk. Azért ad nekünk, hogy mi is adhassunk másoknak.

Ez Isten munkája, hogy olyanra formáljon minket, mint Ő. Isten nagylelkű. Mindenünk ami van az életben az Isten nagylelkűségének az eredménye. Nem lenne semmink - nem is élnénk - ha nem lenne Isten ilyen kegyelmes és nagylelkű velünk. És Isten ilyen nagylelkűnek szeretne minket.

Képzeld el hogy ha édesapád milliárdos lenne, és megakarná osztani veled a vagyonát. De tudja, hogy le kell, hogy teszteljen mielőtt odaadná, hogy biztos legyen abban, hogy tudod kezelni.

Tehát ad neked egy kisebb mennyiségű pénzt és ezt mondja, "Szeretném ha keveset költenél magadra és a többit úgy költsd el, hogy másokon segítesz. Vizsgálni foglak, hogy hogyan osztod szét a pénzt. És ha jól megy akkor mindent odaadok neked."

Hogy használnád ezt a pénzt?

Isten szeretné, ha nagylelkűek lennénk a szegényekkel. Mindenhol azt olvashatjuk a Bibliában, hogy Isten azt mondja, hogy Isten figyel minket, ahogyan segítünk a szegényeken, és nagylelkű igéreteket ad, ha így teszünk. Pl:

Péld 28:27 Nem fog szűkölködni az, aki ad a szegénynek, de aki elfordítja tőle tekintetét, azt sok átok éri.

Péld 19:17 Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.

Minél többet segítünk másokon, Isten annál jobban megáld minket. Azért ad nekünk, hogy segítsünk másokon.

Miért? Mert Isten azt szeretné ha olyanok lennénk mint Ő! Isten a legfőbb adakozó!





komment
süti beállítások módosítása