Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ismerd meg a gyógyítódat-Ki az igazi ellenállás igazi forrása?-Lehet rád számítani?

2018. november 10. 10:26 - Andre Lowoa


Ismerd meg a gyógyítódat


„Ne fizess rosszal a rossznak! A sértésre ne sértéssel felelj! Helyette inkább áldással fizess vissza. Ez az, amire Isten elhívott téged, Ő pedig az áldását adja neked." (1Péter 3:9, NLT fordítás, második kiadás)

Semmi nem rombolja úgy a lelket, mint a bántalmazás – értéktelennek, lényegtelennek és haszontalannak érezni magunkat. Jézus tudja ezt és azt mondja: „Én törődni fogok veled."

A gyógyulásod azzal tudod elkezdeni, ha megismered a Gyógyítód. Ki kell mondanod: „Jézus Krisztus, nem tudom, hogyan csináltad ezt, de magadra vetted a világ összes bűnét – az általam és az ellenem elkövetett bűnöket is. Meg akarom tanulni, hogy szeresselek. Azt akarom, hogy gyere és gyógyítsd meg a szívem, az elmém és a testem."

És ő meg fogja tenne! Megteszi!

Amikor Jézust bántották, ő visszaadta nekik? Egyáltalán nem! A Biblia azt mondja: „Krisztus sosem bántotta a szavaival azokat, akik őt sértegették. Amikor szenvedett, senkit sem fenyegetett meg, hanem mindent arra hagyott, aki igazságosan ítél." (1Péter 2:23, GW fordítás).

Egy nap, Isten egyensúlyba hozza a könyvelést. Egy nap Isten kiegyenlíti a számlát. Egy nap Isten jóra fordít minden rosszat. Azt hiszed, hogy a bántalmazóknak nem kell majd felelniük a bántalmazásért? Azt hiszed, hogy az a sok gonoszság a világban büntetlenül marad?

Nem. Egy nap Isten kiegyenlíti a számlát. Ehhez egyedül neki van joga.

Isten igazságos Isten. Ő sokkal jobban meg tudja ítélni, hogy ki mit érdemel, mint te. Azt kéri tőled, hogy ezt hagyd őrá, mert ő az Isten, nem pedig te.

Az egyik ok, hogy kell a bántalmazással foglalkozzunk, hogy ragályos. Végig megy generációról generációra.

Ha valaki úgy nőtt fel, hogy látta vagy megtapasztalta a meggyalázást a családjában, észrevett néhány mintát. Ha nem is mindenkire, de továbbmehetnek ezek a minták.

Amerikában csak ebben az évben több millió gyermek látta a szüleit házon belüli erőszakos helyzetben. A tanulmányok kimutatták, hogy ezeknél a gyerekeknél kétszer akkora a valószínűsége, hogy ők is legalább egyszer bántalmazzák a családjukat, amikor felnőnek. Valakinek meg kell törnie a kört!

Légy te ez az ember! Kezdd el ma! Kezdd el most! Kezdd el a Szentlélek erejével!

Istenem, bátorító áldásért imádkozom mindenki számára, aki ezt olvassa, hogy sokan mondják: „Többé nem tartom titokban. Nevén nevezem a bántalmakat. Nem fogom minimalizálni vagy racionalizálni. Ha egy időre szükségem van elvonulni egy biztonságos helyre, akkor legyen. Istenem, adj nekem bátorságot ahhoz, hogy beszélni tudjak valakivel, aki segíthet nekem megtapasztalni az egészséget és a gyógyulást. Mentsd meg az életem; mentsd meg a kapcsolataimat. Engedd, hogy elkezdődhessen a gyógyulás. És Istenem, engedem, hogy te egyenlítsd ki a számlát. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit teszel ma annak érdekében, hogy megtörd a bántalmazások körét? Vannak olyan lehetőségek és gyülekezetek a városodban, ahol segíthetnek neked.
  • Hogyan tudnál támogatni egy barátot vagy családtagot, aki szenvedett vagy még mindig szenved a bántalmazásoktól?
  • Hogyan tudnád bátorítani azokat, akik még mindig csendben szenvednek?






Ki az igazi ellenállás igazi forrása?


"Legyen benned alázat, amikor a veled ellenkezőket kijavítod...őket a gonosz csapdába csalta, hogy engedelmeskedjenek neki, de Isten tud nekik segíteni, hogy kiszabaduljanak." (2Timóteus 2:25-26, CEV fordítás)

Amikor a hited miatt ellenállásba ütközöl, akkor fel kell ismerned az ellenállás forrását.

Az ellenállás forrása soha nem egy másik ember - nem a munkatársad, nem politikai pártok, nem egy más nemzet vagy vallás, és nem egy rivalizáló vetélytárs.  A nyomás, hogy bújj el, maradj csöndben és ülj le, amikor ki kellene állnod valamiért, nem más emberektől jön, hanem Sátántól. 

A Jelenések könyve 12:10 szerint Sátán a "keresztények vádlója". Az elsődleges feladata az, hogy téged elnyomjon.

Egy láthatatlan szellemi harc vesz körül bennünket, és a nyomás, ami próbál téged távol tartani attól, hogy a helyes dolgot tedd, valójában nem emberektől jön. Ők csak "fegyverek", akik sokszor nem is tudják, hogy valaki használja őket. Igazából egy szellemi háború zajlik.

Az Efézus 6:12 szerint: "Nem emberi lények ellen harcolunk, hanem a gonosz szellemi erők ellen, amelyek az ég magasságában vannak." (TEV ford.)

Sátán tudja, hogy esztelenség lenne Jézus Krisztust nyíltan támadni, ezért a követőit támadja. Mindent felhasznál - pl. médiát, zenét, popkultúrát - hogy nevetségesnek tudja beállítani Jézus követőit. Ő áll a háttérben, amikor ezt halljuk: "A kereszténység már idejétmúlt... A keresztények a történelemben mindig a vesztes oldalon álltak... Nem tudják mit beszélnek... Bigottak. "

A Biblia elmondja, hogy ilyenkor mit kell tenned: "Maradj távol a buta és értelmetlen vitáktól. Ezek csak bajt okoznak. Isten szolgái ne legyenek bajkeverők. Legyenek mindenkivel kedvesek, jó tanítók, és nagyon türelmesek. Legyen benned alázat, amikor a veled ellenkezőket kijavítod...őket a gonosz csapdába csalta, hogy engedelmeskedjenek neki, de Isten tud nekik segíteni, hogy kiszabaduljanak. "(2Timóteus 2: 23-26, CEV ford.)

Ha nincs jelen az életedben a Szent Lélek, akkor nem tudsz védekezni a Sátán támadásai ellen. Akkor Sátán befolyásolni tudja a hangulatodat, depresszióba taszíthat vagy dühössé tehet. 

Azt hiszed, erős vagy. Pedig egyedül nem vagy elég erős a Sátán támadásaival szemben. Nagyon fontos, hogy felismerd az ellenállás forrását - aki a gonosz, és nem egy másik ember -, és úgy bánj az veled szemben álló féllel, ahogy Jézus.

Mit tett Jézus? Még a kereszten is ezt mondta: "Atyám, bocsáss meg nekik, nem tudják, mit tesznek." 

Az emberek, akik szemben állnak veled, nem tudják mit tesznek. És azok, akik lehúzzák Jézust, az egyházat és a kereszténységet? Ők sem tudják, mit tesznek. Úgy kell imádkoznod neked is, hogy "Atyám, bocsáss meg nekik", hogy akkor is tudj szeretni, amikor támadás alatt vagy,  és hogy még több erőd legyen harcolni az igazi ellenséggel.

Beszéljetek róla

  • Ha Sátán áll az emberek gonosz tettei mögött, akkor Isten miért tartja mégis felelősnek az embereket azért, amit tesznek?
  • Hogyan hat rád fizikailag, érzelmileg és lelkileg az, amikor meg tudsz bocsátani az ellenségednek? 
  • Melyek azok a területek az életedben, ahol gyengébb vagy és így Sátán könnyebben tud támadni? Kérd Istent, hogy növekedni tudj hitben ezen a területen, és hogy erősítsen meg, hogy szilárdan meg tudj állni.





Lehet rád számítani?

 

"És amit tőlem hallottál sok tanú előtt, azokat add át megbízható embereknek, akik mások tanítására is alkalmasak lesznek." (2. Timóteus 2:2)

Nem könnyű találni valakit, akire tényleg számíthatsz. A Good News Bible így fordítja a Példabeszédek 20:6-ot: "Mindenki azt mondja, hogy ő mennyire hűséges, de próbálj csak találni valakit, aki tényleg az!" Pásztorként megtanultam ennek a gondolatnak az igazságtartalmát. Megtanultam, hogy nem mindenki fog valóban megjelenni, aki egy szolgálatra önkéntesként jelentkezik.

Miért olyan fontos a hűség a keresztény életben? Először is hűségesnek kell lennünk, mert Isten is az. A Zsoltárok 33:4 írja: "Mert az ÚR igéje igaz, mindent hűségesen cselekszik". Mivel Isten azt kívánja tőlünk, hogy Rá hasonlítsunk, ezért hűségesnek kell lennünk.

Ráadásul a hűség nagyon megkönnyíti az életünket. A hűtlenség annyi problémát okoz, hogy a Példabeszédek 25:19 így fogalmaz meg: "Nehéz helyzetben sohase bízz meg hűtlen emberben, mert cserbenhagy, mint a fájós fogad vagy a kificamodott bokád." (NIV fordítás)

Tudod miről beszél az író? Azt mondja, a megbízhatatlan ember fájdalmas - mint egy fogfájás. Olyan mint egy kificamodott boka. Tudod milyen egy tyúkszem. Fáj, ugye? Mikor egy megbízhatatlan embertől függsz, akkor sosem pihenhetsz. Az agyad egy zugában mindig azon gondolkodsz, "Vajon megint cserbenhagy vagy most megteszi, amit kell?" Nagyon frusztráló megbízhatatlan emberekkel dolgozni.

Mindannyian a hűséget keressük másokban, miközbe napi teendőinket végezzük. Azt akarjuk, hogy az újságkihordó megbízható legyen. Azt akarjuk, hogy a postás megbízható legyen. Mikor elküldök egy levelet, akkor a posta szolgáltatásaira vagyok utalva, hogy odaér-e a levelem. Azt akarom, hogy az étel a kedvenc éttermemben ugyanolyan legyen minden héten.

Amerika leghíresebb gejzírje, az Old Faithful (Öreg Hűséges) a Yellowstone Nemzeti Parkban található. Az Old Faithful nem Amerika legnagyobb gejzírje. És nem is a legnagyobb erejű. A hűség az, ami híressé tette! Olyan mint az óramű. Megbízható. Az emberek értékelik a megbízhatóságot, még egy gejzírben is.

Beszéljetek róla:

* Ki számíthat rád? Mondták már, hogy megbízható vagy? Feltenné valamelyik ismerősöd az életét a megbízhatóságodra?
* Istennek sokkal kevésbé számít az életed hossza, mint a tartalma. Vedd el, amit Istentől tanultál és add tovább másoknak. Mit kell megváltoztatnod az életedben, hogy az isteni jelentőséggel bírjon?
komment
süti beállítások módosítása