Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A kis dolgok számítanak-A legjobb anyagi befektetésed ami lehet

2018. november 09. 10:12 - Andre Lowoa

A kis dolgok számítanak

 

"Aki hű a kevesen, a sokan is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokan is hamis az." (Lk 16,10)

iStock_000007114478Small.jpg

Isten kis dolgokat használ arra, hogy a feddhetetlenségedet próbára tegye. Noha úgy gondoljuk, hogy a nagy dolgoktól lesz valaki vezető, pedig nem így van. A nagy krízisek felfedik a vezetői képességet, de nem azokra épül fel, hanem az élet kis dolgaira. Ez az, ahol a feddhetetlenség meglátszik, azokban a dolgokban, amiket senki se lát, amik a színfalak mögött vannak. A kicsi, észrevehetetlen, nem látványos dolgokban, amikor helyesen döntesz, pedig soha senki nem fogja ezt megtudni.

A hűség feltétele a feddhetetlenség, és ezt Isten a kis dolgokon teszteli.

A Lk 16,10-ben Jézus azt mondja: "Aki hű a kevesen, a sokan is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokan is hamis az." Ezzel azt mondja, hogy a közösségben megélt áldás a személyes feddhetetlenségedtől függ.

Ha valamelyik politikusról kiderül egy botrány, biztos lehetsz benne, hogy akik védik, előlépnek, és azt mondják: "Egyáltalán nem kell számítson az, hogy mi történik a magánéletében." Találkoztál már ezzel a véleménnyel? "Egyáltalán nem számít az, hogy mi zajlik valaki magánéletében, mert semmi köze, hogy milyen vezető."

Pedig pont a magánéleti kérdések azok, amelyek meghatározzák ezt. Ha egy férfi hazudik a feleségének, hazudni fog a választópolgároknak is. Hidd el nekem, ha hazudik a legjobb barátjának, és annak akinek megfogadta, hogy "míg a halál el nem választ", akkor téged is - aki rá szavazol - be fog csapni.

A nyilvánosság előtt is látható áldások, amelyeket vezetőként kapok, a magánéletem miatt valósulhatnak meg, amit soha senki sem lát. A te közösségben megélt áldások a te személyes életedből fakadnak, amit szintén senki sem lát. Isten a kis dolgokat használja, hogy a feddhetetlenségünket tesztelje.

Beszéljetek róla:

  • Melyek azok a kis dolgok, amelyeket Isten rád bízott, hogy feddhetetlenséggel kezeld?
  • Milyen különbséget teszel a "kis" és "nagy" dolgok között? Isten mit szeretne, hogyan kezeld ezeket?





A legjobb anyagi befektetésed ami lehet

 

"A gazdagok tegyenek jót, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet." 1Timóteus 6,18-19

Isten igéje beszél arról, hogy a mennyben gyűjtsünk kincseket magunknak (Máté 6,20-21).

Hogy tegyünk így? Jézus egyik legjobban félreértett kijelentésében ezt mondja: "Én is mondom nektek: szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonnal, hogy amikor elfogy, befogadjanak titeket az örök hajlékokba." (Lukács 16,9)

Jézus nem úgy értette, hogy pénzen "vegyél" barátokat magadnak. Úgy értette, hogy azt a pénzt amit Isten ad neked, arra kéne használnod, hogy embereket vigyél Krisztushoz. Így ők az örökkévalóságban is barátaid lesznek, akik köszönteni fognak téged, amikor belépsz a mennybe! Ez a legjobb anyagi befektetés amit tehetsz.

Már valószínűleg hallottad a kifejezést "Semmit sem vihetsz magaddal," de a Biblia elmondja hogy előre küldheted azzal ha emberekbe fektetsz akik oda mennek: "gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet - ez az egyetlen biztonságos befektetés az örökkévalóságra! És így egy gyümölcsöző keresztény életet fognak élni itt lent is." (1 Timóteus 6,19)

Milyen módokon tudod más emberekbe fektetni a pénzed? Milyen módokon tudod a pénzed abba fektetni hogy emberek közelebb kerüljenek Jézushoz? Imádkozz ezért és meglátjuk, hogy Isten kit vagy mit juttat eszedbe. Nem számít milyen apróság, tégy egy apró befektetést az örökkévalóságba ezen a héten.


A cselekedeteid megerősítik a hited.





komment
süti beállítások módosítása