Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hogyha tisztelsz másokat, az mindenkinek áldás-Isten kegyelme teljes erővel működik-Isten megtisztelése a maradékból

2018. november 06. 10:27 - Andre Lowoa

 

Hogyha tisztelsz másokat, az mindenkinek áldás
Akarsz -e egészséges, erőteljes és növekedő gyülekezetet? Szerinted mit kell tennünk ehhez? Le kell váltani a pásztort? Új énekeket kell énekelni? Új épületre van szükség? Lehet, hogy nem ezek a legfontosabb részei a megújulásnak. Hogyha vágysz egy olyan közösségre, amiben dinamizmus van, többek között arra van szükség, hogy valóban megváltozzon az emberek élete, akik odajárnak, és azoké, akik betévednek, barátkoznak a gyülekezettel.

Nagyon lényeges, hogy igazi szeretet égjen a szívekben, ami képes áthidalni társadalmi, korosztálybeli, nemi, faji, és mindenféle ellentétet. Hogyha Isten ereje, és jelenléte nyilvánvalóvá válik csodák és a lelki ajándékok működésén keresztül, az dinamizmust hoz. A tiszta szívű, igazi keresztények szent életben járnak, és ez a szentség, ez a tisztaság jelentheti az alapját a kapcsolati légkörnek, és bárminek, ami közöttük történik.

Ez csupán néhány terület, amiken elgondolkozhatunk, a kérdés viszont az, hogy mit jelentenek ezek a nagy szavak a mindennapjainkban? Hogyan lehet mindezt elkezdeni, praktikus szemszögből?



Alapvetően fontos alapelv, hogy amikor munkálkodni kezdesz, ugyan bízhatsz benne, hogy Isten mások szívét is elindítja, elsősorban azonban a fókuszt (emberi szinten) önmagadon kell tartanod. Legyél Te példa, legyél Te magad a változás – és nem csupán szavakban, hanem tettekben is!



Egy fontos terület lehet például a tisztelet kérdése. Hogyha másokat értékelsz, szeretsz és tisztelsz, az örömöt, áldást jelent Neked és másoknak is.

Gondolj most 3 emberre, akit igazán tisztelsz! Miért tekintesz így rájuk? Van olyan személy, akit nehéz tisztelned?

Korunkban a tisztelet és a tekintély válságát éljük. Könnyen lehet, hogy nem új keletű a probléma, mégis lépten-nyomon találkozhatunk vele. Tisztelni valakit annyit tesz, mint elismerni az értékét. Más iránt érzett elismerésünknek, megbecsülésünknek magatartásunkban és cselekedeteinkben kinyilvánított érzése.



Fontos meglátnunk, hogy középponti szerepe van annak, kit tisztelünk és milyen módon! Tiszteled Istent? Hogyha Őt tiszteled, ebből mi fakad számodra? Tiszteled a tanárodat, főnöködet, lelkipásztorodat, vagy azt a vezetőt, aki más miatt „feletted van”?

Hogyha másokat értékelsz, szeretsz és tisztelsz, az örömöt, áldást jelent Neked és másoknak is.

 


Isten kegyelme teljes erővel működik


"Most, hogy a legrosszabbon már túl vagyunk, örömmel jelentjük, hogy sértetlen hittel és lelkiismerettel csináltuk végig, és úgy tudunk szembenézni a világgal – és legfőbbképpen veletek, hogy emelt fővel járunk. De ez nem a mi érdemünk. Isten volt az, aki figyelmünket magára irányította rendíthetetlenül." (2Korinthus 1:12, MSG fordítás)


A körülményeidtől és érzelmeidtől függetlenül, ragaszkodj Isten soha nem változó személyiségéhez.

A Bibliában, 2Korinthus 1:12-ben úgy olvassuk, hogy "Most, hogy a legrosszabbon már túl vagyunk, örömmel jelentjük, hogy sértetlen hittel és lelkiismerettel csináltuk végig, és úgy tudunk szembenézni a világgal – és legfőbbképpen veletek, hogy emelt fővel járunk. De ez nem a mi érdemünk. Isten volt az, aki figyelmünket magára irányította rendíthetetlenül." (MSG fordítás)

A körülményeid nem tudják megváltoztatni Isten személyiségét. Isten kegyelme mindig teljes erővel működik. Akkor is érted van, amikor nem érzed.

Emlékeztesd magad azokra az örökkévaló igazságokra, amiket tudsz Istenről. Jó, szeret téged, veled van, tudja min mész keresztül, gondoskodik rólad, és jó terve van az életedre.  

Raymond Edman, Billy Graham egyik mentora egyszer azt mondta: "A sötétben soha ne kérdőjelezd meg azt, amit Isten a világosságban mondott neked."

Mit mondott neked Isten a világosságban, amit most a sötétségben megkérdőjeleztél? Mit gondolsz, miért kételkedsz most Istenben? Emlékezz, a körülményeid nem tudják megváltoztatni Isten személyiségét.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

•    Mit tanultál Istenről és az Ő irántad való szeretetéről az életed jó időszakaiban?
•    Hogy fognak ezek az igazságok átsegíteni téged az életed nehéz szakaszain?
•    Isten igéjének mely ígéretei bátoríthatnak téged, amikor elkezdesz kételkedni?





Isten megtisztelése a maradékból

 

"Tiszteld az URat vagyonodból és egész jövedelmed legjavából,akkor bőségesen megtelnek csűreid, és must árad sajtóidból." (Péld. 3:9-10)

Mindannyian hallottuk már a "tized" szót, de mit is jelent? A tized valaminek a tizedét, egy tized részét jelenti. Ábrahámtól kezdve az embereknek venniük kellett jövedelmük 10%-át és vissza kellett adniuk Istennek. Miért?

Tizedet fizetünk hálából, a múltért. "Istenem, rájöttem, hogy minden, amit elértem eddig, minden, amivel rendelkezem, minden egyébként is Tőled van. Vissza akarok adni neked 10%-ot, hálám jeléül."


Tizedet fizetünk a jelenlegi helyes fontossági sorrendünk miatt. 5 Mózes 14:23-ban ezt olvassuk: "A tized fizetésének célja az, hogy megtanuljuk Istent az első helyre tenni." (TLB fordítás) Ez egy emlékeztető, hogy valóban Isten az első az életemben, segít sorba rendezni a fontos dolgokat.


Tizedet fizetünk azért, hogy kimutathassuk hitünket a jövőre nézve. Amikor megírom a csekket vagy odaadom a pénzt, azt mondom: "Istenem, gondot viseltél rólam a múltban, úgyhogy megbízom Benned és Neked adom ezt hitem bizonyítékaként, mert te gondoskodni fogsz a jövőmről."

Szeretjük Istent a maradékainkkal megtisztelni. Azt mondjuk: "Kifizetem a számláimat, és ha már mindent kifizettem, és marad még pénzem, akkor adok Istennek egy kis borravalót."

Malakiás 3:10-ben Isten kihívás elé állít: "Hozzátok be a raktárba az egész tizedet, hadd legyen eleség a házamban, és így tegyetek próbára engem - mondja a Seregek URa. Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok."

Isten azt mondja: "Merj első helyre tenni életed minden területén - beleértve a pénzügyeidet - és figyeld meg, hogy megáldalak-e."

Mibe kerül, ha ezt nem tesszük meg?



komment
süti beállítások módosítása