Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bocsánatot nyertél, élj hát ehhez méltón!-Értékeld a feleségedet!-Hallgass a figyelmeztetésre!-Krisztus szeret téged-Mi a te mentséged?

2018. november 03. 00:15 - Andre Lowoa

 

Bocsánatot nyertél, élj hát ehhez méltón!

 

„… bűneikről nem emlékezem meg többé.” (Zsidók 8:12)

Többé meg nem emlékezem

Amikor a sátán felhozza a múltadat, emlékeztesd arra, mit mondott Isten: „bűneikről nem emlékezem meg többé.” Nem mintha Isten feledékeny lenne, hanem úgy dönt, hogy nem fog emlékezni bűneidre. Ha te mást választasz, azzal megkérdőjelezed Isten bocsánatát, és engeded az ellenségnek, hogy rávegyen az önmarcangolásra, megfosztva ezzel az önbizalmadtól, ami ahhoz kellene, hogy elvehesd mindazt, amit Isten ígért neked (ld. 1János 3:21–22). Ha újra meg újra felemlegeted a múltat, azzal nem csupán életben tartod, de erőt is adsz neki. Amit a számládon tartasz, abból nagyobb valószínűséggel fogsz felvenni egy gyenge pillanatban. Mint ahogy senki sem tudja, mikor fog kitörni egy szunnyadó vulkán, ugyanígy azt sem tudjuk megmondani előre, hogy mikor fog egy megoldatlan probléma újra felszínre kerülni, mikor válnak a szavaid forró lávává, és viselkedésed pusztító tűzzé. A múlt hatalmát csak úgy tudod megtörni magad felett, ha elfogadod Isten bocsánatát, és te is megbocsátasz magadnak és másoknak. A szégyen nem áldás, hanem olyan teher, amit Jézus magára vett érted a kereszten. Tedd hát le, hagyd ott, és menj tovább! Isten Igéje azt mondja: „amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket.” (Zsoltárok 103:12). Feltűnt már, hogy van Északi-sark és Déli-sark, de nincs keleti vagy nyugati? Miért? Mert az a távolság végtelen, nem lehet lemérni. Érted már a lényeget? Ha bármikor a sátán felhozza a múltadat, az azért van, mert azt reméli, hogy nem vagy tisztában az igazsággal, vagy pedig fél a jövődtől, és meg akar fosztani tőle. Ne dőlj be neki! Mutass rá Krisztus keresztjére, ne hagyd, hogy tovább beszéljen bűnödről, hagyd ott, és menj tovább!




Értékeld a feleségedet!

„Derék asszonyt kicsoda találhat? Értéke sokkal drágább az igazgyöngynél.” (Példabeszédek 31:10)

Van fogalmad arról, hogy milyen sok munkával jár feleséged számára, hogy jó anya legyen? Képzeld el ezt: Hat apát letesznek egy lakatlan szigeten hat hétre, fejenként egy autóval és három gyerekkel. Mindegyik gyerek kétféle sportot űz, és zene vagy táncórákra jár. Nincsenek gyorséttermek, minden férfinak át kell néznie a házi feladatokat, és segíteniük kell a tudományos kísérletekben, főzniük kell, mosniuk kell, költségvetést készíteni a bevásárlásokról, befizetni a számlákat, úgy, hogy nincs rá elegendő pénz, észben tartani a családtagok és barátok születésnapját, és üdvözletet küldeni. Továbbá le kell vágatniuk minden gyerek haját, időpontot kell kérni az orvosnál és a fogorvosnál, süteményt sütni az iskolai rendezvényekre, virágot ültetni, és szalonképes állapotban tartani a lakást miden időben. Csak akkor nézhetnek tévét, amikor a gyerekek már lefeküdtek, és amikor már minden házimunkával végeztek, de még házastársuk intim közeledésére is azonnal készen kell állniuk. Ápoltnak kell lenniük, templomba kell menniük legalább egyszer egy héten, olvasniuk kell a gyerekeiknek, és imádkozni velük minden este, uzsonnát kell csomagolniuk nekik a kedvenc nassolnivalójukkal, reggelit kell készíteniük és odafigyelniük arra, hogy a gyerekek biztosan elérjék a nyolcórás iskolabuszt. A hat hét végén minden férfinak tesztet kell írnia. A teszt ilyen kérdéseket tartalmaz: a gyermekek magassága, testsúlya, cipőmérete, kedvenc színe, kedvenc dala, kedvenc üdítője, kedvenc játéka és legnagyobb félelme. És most jön a legjobb rész – a győztes tovább játszhatja a játékot a következő 18-21 évben! Nos, még mindig azt gondolod, hogy szívesen helyet cserélnél a feleségeddel? A Biblia azt mondja: „Férfiak … szeressétek feleségeteket!” (Efézus 5:25), mert a jó feleség értékesebb az igazgyüngynél!




Hallgass a figyelmeztetésre!

„Aki a fenyítés ellenére is nyakas marad, hirtelen gyógyíthatatlanul összetörik.” (Példabeszédek 29:1)

A Tengerészeti Intézet hivatalos folyóiratában Frank Koch egy nagyon szokatlan tengeri találkozásról számolt be. Viharos időjárás közepette egy hadihajó végzett hadgyakorlatot. Nem sokkal naplemente után az őr egy távoli fényről adott jelentést, ezért a kapitány a rádióssal a következő üzenetet küldette: „Ütközés elkerülése érdekében térjen el útirányától 20 fokkal.” Néhány perccel később a következő üzenet jött vissza: „Ajánlatos lenne, ha inkább ön változtatna irányt.” A kapitány haragosan újabb üzenetet rendelt el: „Itt a kapitány. Változtasson útirányán 20 fokkal.” A válasz hamarosan megérkezett: „Én tengerészközlegény vagyok. Változtasson útirányán.” Ezen a ponton a kapitány már dühöngve adta ki az utasítást az új üzenetre. „Ez itt egy hadihajó! Változtasson irányt!” Ismét megérkezett a válasz: „Ez pedig a világítótorony.” A kapitány természetesen parancsot adott az irányváltoztatásra. Ostobaság figyelmen kívül hagyni a veszélyjelzéseket. Ezek a jelzések sokféle formában érkezhetnek: egészségügyi problémaként, hosszan tartó házassági konfliktusként, lázadó gyermekekként, hatalmas adósságként, lélekromboló szokásokként vagy stresszként. A listát hosszasan lehetne folytatni. Nem számít, hogy sikeres, befolyásos és elfoglalt ember vagy. Ha Isten figyelmeztetést küld, és azt mondja, hogy változtass irányt, akkor bölcsen teszed, ha nem vitatkozol, hanem inkább nagyon gyorsan megteszed. Nos, van valami helytelen az életedben, amivel kapcsolatban figyelmeztet Isten, de te nem hallgatsz rá? Vagy halogatod az engedelmességet? Akkor fognak a dolgok jóra fordulni számodra, ha Isten felé fordulsz ahelyett, hogy elfordulnál tőle.







Krisztus szeret téged

„…később majd megérted”
Milyen csodálatos Krisztus szeretete, hogy nem csupán tudja és megbocsátja minden múltbéli bűnödet, de tudja és mégis úgy döntött, hogy megbocsátja a jövőbeli bűneidet is. Keresztre feszítése előtti este Jézus megmosta tanítványai lábát, és ezt mondta: „később, majd megértitek.” Tudta, hogy életük legrosszabb tetteit fogják elkövetni, el fogják hagyni őt. Reggelre szégyenteljesen le fogják sütni tekintetüket, és undorodva a lábukat fogják bámulni. Jézus azt akarta, hogy amikor ezt teszik, jusson eszükbe, hogy ő megmosta a lábukat. Rendkívüli! Kegyelmet gyakorolt, mielőtt még szükségük lett volna rá, és megbocsátotta bűneiket, mielőtt még elkövették volna. Krisztus szeretete olyan mélyen meghatotta őket, és olyan erős késztetés volt számukra, hogy egy kivételével mindannyian életüket adták az evangélium hirdetéséért. Pál azt írja: „Mert a Krisztus szeretete szorongat minket…” (2Korinthus 5:14). Krisztus irántad való szeretete a) az egyetlen állandó, ami sohasem változik a folyton változó világban; b) az, ami visszavonz hozzá, minden bukásod után; c) a hajtóerő, amely arra késztet, hogy egészen neki akard adni magad és mindened. „…Jézusnak, Isten Fiának vére megtisztít minket minden bűntől” (1János 1:7 NCV). Jézus vére folyamatosan tisztít minket. A megtisztítás nem egy ígéret a jövőre, hanem valóság a jelenben. Ha egy szem por hull egy szent lelkére, Jézus megtisztítja. Ő ma is mossa tanítványai lábát. Ma is lemossa bűneinket. Ez a tudat semmi máshoz nem hasonlítható módon késztet arra, hogy érte élj.






Mi a te mentséged?

„De azok egytől egyig mentegetőzni kezdtek…” (Lukács 14:18)
Nézzük meg, milyen kifogásokat találunk arra, hogy nem igyekszünk beteljesíteni az Istentől kapott álmunkat. Első: „Az olyan átlagos embereknek, mint én, nem válnak valóra az álmai.” A Wright fivérek repülni akartak. Winston Churchill egy szabad Európáról álmodott. Martin Luther King álma a faji egyenlőség volt. Nem kell azonban világhírű személyiségnek lenned ahhoz, hogy legyen egy álmod. Épp az elérésére fordított igyekezet különbözteti meg az átlagos embereket a különlegesektől. Átlagos emberek is élhetnek különleges életet, ha követik az álmukat. Miért mondom ezt? Mert az Istentől kapott álmok arra fognak indítani, hogy fontos változásokat vigyél véghez az életedben. Nem fogsz megváltozni azért, hogy megéld az álmodat; nem, kezdd el keresni az álmod beteljesülését, és ez a folyamat fog megváltoztatni téged, és mindazt, amit elérhetsz. Másként fogalmazva: az álmod nem csupán a célod, hanem a katalizátorod is. Második: „Ha az álom nem nagy, nincs értelme küzdeni érte.” A méret nem határozza meg a jelentőséget. Az álmodnak nem kell nagynak lennie, csupán nálad kell nagyobbnak lennie. Teréz anya mondta: „Nem tudunk nagy dolgokat tenni, csak kis dolgokat nagy szeretettel.” Harmadik: „Nem most van az ideje, hogy az álmom beteljesítésén igyekezzem.” Két tényező van, amely feljogosít, hogy küzdj az álmodért: Isten és te magad. George Eliot regényíró mondta: „Sohasem késő azzá válni, ami lehettél volna.”
Az időzítés sohasem lesz teljesen tökéletes az álmod eléréséhez, úgyhogy akár most is elkezdheted. Ha nem teszed, jövőre egy évvel idősebb leszel, és egy lépéssel sem leszel közelebb hozzá.
komment
süti beállítások módosítása