Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne korlátozzanak a nehézségeid-Négy indok arra, hogy Isten miért vár irgalmasságot tőled

2018. október 27. 10:41 - Andre Lowoa

 

 

Ne korlátozzanak a nehézségeid


És a király minden nőnél jobban megszerette Esztert; minden leánynál jobban megnyerte tetszését és szeretetét. Ezért az ő fejére tette a királyi koronát, és királynévá tette Vasti helyett. (Eszter 2:17)





Isten nem csak az ajándékaidat használja arra, hogy kiteljesítse a jövődet, hanem a nehézségeidet is.

Nézzük meg újra Eszter példáját. Számos nehézség volt az életében, ami azonban tökéletessé tette arra a szerepre, amit Isten neki szánt. Árva volt, akit Mordokaj örökbe fogadott; egy kisebbséghez tartozott, zsidóként egy perzsa országban élt, és hajadon volt. Egyedülálló nőként egy férfiak uralta társadalomban nem voltak semmiféle jogai.
Viszont a szépsége, esze és személyisége ajándékaival együtt Isten mindezeket felhasználta arra, hogy betöltse vele a célját.

Gondolj bele… ha már hozzáment volna valakihez, nem válhatott volna belőle királyné. Aztán, ha nem a zsidó kisebbséghez tartozott volna, nem törődött volna velük és azzal, hogy mi történik a néppel.

Tehát miről beszélek? Időnként az, ami az életedben hatalmas szerencsétlenségnek tűnik valójában egy sokkal nagyobb terv része. De sosem fogod betölteni az életed célját, ha elmerülsz az önsajnálatban. Eszter mondhatta volna, „Bárcsak ne lennék kiválasztott, bárcsak ne lennék zsidó, bárcsak olyan lennék, mint valaki más.”

Sokan teszik ugyanezt. Az életüket úgy élik mintha folyton meg lennének bántva, mindig másokat figyelnek, és az jár a fejükben, „Hát, biztos jó lehet olyannak lenni, mint ők.” Ha neked is ilyen a hozzáállásod, sosem fog kiteljesedni a jövőd. Muszáj rájönnöd, hogy az életedet keresztező kellemetlen akadályok gyakran Isten által irányított lehetőségek arra, hogy tégy valamit.

Mindezt nehéz belátni, amikor fájdalmak között vagy. Figyeld Jóbot: A világ leggazdagabb embere volt, de aztán Isten megengedte, hogy mindenét elveszítse – a családját, a vagyonát, az egészségét.
Aztán amikor Jób elkezdte Istentől a miérteket kérdezni, ő hallgatott. Jób pedig így beszélt „Ha északon működik, nem látom, ha délre fordul, ott sem láthatom. Csak ő tudja, milyen úton járok. Ha megvizsgál, kiderül, hogy arany vagyok. … Mert ő ugyanaz marad. Ki változtathatná meg? Véghezviszi, amit lelke kíván. Bizony, beteljesíti, amit kiszabott rám. Ilyesfélét gyakran szokott tenni.” (Jób 23: 9-10, 13-14)

Lehet, hogy most olyan helyzetben vagy, hogy minden elromlik és nem érted, miért. Isten azonban tudja. Az életedben semmi nem a véletlen műve. Az örömöket és a fájdalmakat, a lehetőségeket és az akadályokat Isten mind fel tudja használni. Nincs semmi, amit Isten ne tudna az életedben jóra használni, ha az Ő kezébe adod.





Négy indok arra, hogy Isten miért vár irgalmasságot tőled


"Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.”

(Máté 5:7 NLT fordítás, második kiadás)

Jézus azt mondja a Máté 5:7-ben: "Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.” (Máté 5:7 NLT fordítás, második kiadás).

Más szavakkal kifejezve, amit adsz, azt fogod kapni. Meg kell tanulnod irgalmazni, ha szeretnéd Isten áldásait megtapasztalni az életedben.

De miért várja tőled Isten, hogy mutass irgalmat mások felé? Miért kellene neked irgalmasnak lenni?

  1. Mert Isten kegyelmes volt veled. Az Efézus 2:4-5 azt mondja: “Isten kegyelme olyan gazdag, és szeretete felénk olyan hatalmas, hogy miközben mi szellemileg halottak voltunk az engedetlenségünkben, életet adott nekünk Krisztusban. Isten kegyelme miatt menekültetek meg." (TEV fordítás). Isten azt akarja, hogy tovább add a kegyelmet, amit tőle kaptál.
  2. Mert Isten parancsba adja, hogy légy irgalmas. Szeretnél egy összegzést arról, hogy valójában miről is szól az élet? Íme: “Megmondta neked, ember, hogy mi a jó, és mit kíván tőled az Úr: azt, hogy mindenképpen igazságot cselekedj, szeresd az irgalmasságot, és alázatosan járj Isteneddel." (Mikeás 6:8 GW fordítás)
  3. Mert a jövőben még több irgalomra lesz szükséged. Rengeteg hibát fogsz elkövetni most és a mennybemeneteled ideje között, és szükséged lesz Isten irgalmára, amikor ezeket megteszed. De nem kaphatod meg azt, amit te sem akarsz másoknak megadni. Jakab 2:13 azt mondja: “Irgalmasságot kell mutatnod mások felé, különben Isten sem mutat irgalmasságot feléd, amíkor ítél téged. De az aki irgalmasságot mutat, félelem nélkül állhat az ítélet elé. (NCV fordítás).
  4. Mert az irgalom örömöt hoz vagy okoz. Máté 5:7 azt mondja, hogy Isten megáldja az irgalmasokat. Az "áldott" szó azt is jelenti, hogy "boldog", tehát minél inkább megtanulod és bemutatod ezt a tulajdonságot, annál áldottabb és boldogabb leszel.

 

Beszéljetek Róla

  • Mit jelent "szeretni az irgalmat"?
  • Miként láttad meg Isten áldását feléd, amikor meghoztad a néha nehéznek bizonyuló, de helyes döntést, hogy irgalamas leszel valakivel?
  • Gondolkozz el a lehetséges módszerekről, melyekkel irgalamsságot tudtál mutatni mások felé az elmúlt héten. Mit gondolsz, milyen módon változtathatta meg az adott helyzet lehetséges kimenetelét?




komment
süti beállítások módosítása