Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mielőtt bosszút állnál, gondold végig, hogy mibe kerülhet!-Nem érted? Bízz Istenben-Nincs kárhoztatás, ha Jézushoz tartozol

2018. október 24. 10:05 - Andre Lowoa

 

Mielőtt bosszút állnál, gondold végig, hogy mibe kerülhet!


„Az értelmesek uralkodnak haragjukon, de a hirtelen természet óriási bolondságot mutat.” (Példabeszédek 14:29, NLT fordítás)

Ha kiszámolod a harag árát, akkor kisebb valószínűséggel fogsz haragra lobbanni, amikor valaki megbánt vagy felbosszant.

A Biblia nagyon világosan beszél a kontrollálatlan haragról:

  • „A haragos ember csak gondot okoz, a hirtelen természetű sok bűnt követ el.” (Példabeszédek 29:22, NCV fordítás)
  • „A forró természet vitákat szít.” (Példabeszédek 15:18a, TEV fordítás)
  • „A hirtelen természet óriási bolondságot mutat.” (Példabeszédek 14:29b, NLT fordítás)


Mikor dühös leszel, annak ára van. Bajba fogsz jutni. Vétkezni fogsz. Vitát, veszekedést okozol majd. Hibákat követsz el.

Amikor háttérbe szorul a higgadtságod, mindig veszítesz, lehet, hogy tiszteletet, a családod szeretetét, az egészségedet, vagy a munkahelyedet.

Lehet, hogy a haragot az emberek motiválására használod, hogy jobban tegyék a dolgukat. Ne tedd ezt! Lehet, hogy rövidtávon eredményes, de hosszú távon még több haragot szül, elidegenedés, közöny lesz az eredménye.

Mennyi kisgyerek idegenedik el az apukájától és az anyukájától a kontrollálatlan haragja miatt. Mennyi ember idegenedik el a barátjától, barátnőjétől, férjétől, feleségétől, mert nem tud uralkodni magán. A harag minden másnál gyorsabban rombolja a kapcsolatokat.

Tehát, mikor valaki elkezd felidegesíteni, kérdezd meg magadtól a hirtelen reakció előtt, hogy „Valóban vissza akarok ütni? Valóban akarok egy szükségtelen vitatkozást? Tényleg valami bolondságot akarok tenni, el akarom veszteni a fejem?"

Példabeszédek 14:29-ben úgy olvassuk, hogy "Az értelmesek uralkodnak haragjukon, de a hirtelen természet óriási bolondságot mutat.”

Amikor valaki megbánt, a megtorlás helyett kérd Istent, hogy segítsen uralkodni a haragod felett. Ő bizonyosan veled lesz, megsegít, hogy elengedd a haragod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módszert használsz, hogy megőrizd a nyugalmad, amikor valaki dühös lesz rád, vagy megbánt?
  • Milyen károkat okozhat a harag a kapcsolataidban?
  • A harag és megfélemlítés helyett milyen jobb módszerek vannak az emberek vezetésére?

 


Nem érted? Bízz Istenben

 

"Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet" Péld. 3,5-6

Lehetséges, hogy most úgy érzed, egy zsákutcában vagy -anyagilag, érzelmileg, kapcsolatilag- de ha bízol Istenben és hitben tovább mész, még akkor is, ha nem látod merre, Isten fogja kikövezni az utat számodra.

Ahogy haladsz előre az úton, amit Isten rakott le eléd, egyre jobban meg fogod érteni azt. De a megértés nem feltétele annak, hogy elindulj ezen az úton. A Példabeszédek 4,18 ezt mondja: "Az igazak ösvénye olyan, mint a felragyogó világosság, mely egyre világosabb lesz délig."

Egy nap ott fogsz állni az örökkévalóság fényében és látni a teljes képet. Látni fogod Isten célját azon az úton, amit Isten külön neked választott.

Addig is cselekedjünk úgy, ahogy a Példabeszédek 3 mondja: "Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet".

Legyél türelmes. Isten tudja, hogy mit csinál. Isten tudja, hogy mi a legjobb számodra. Ő látja a végcélt. Te nem. Mindazok a problémák, szívfájdalmak, nehézségek és késlekedések - azok a dolgok amik miatt azt kérdezed "miért?" - egy nap mind világosak lesznek Isten szeretetének a fényében.

De addig, tanuljunk meg bízni Istenben!




Nincs kárhoztatás, ha Jézushoz tartozol

 

 "Nincs kárhoztatás azok ellen, akik Krisztus Jézushoz tartoznak." (Róma 8:1, NLT fordítás)

A Biblia azt mondja, hogy nem leszel tökéletes az után, hogy keresztény lettél. Ha valaki azt mondja neked, hogy igen, az nem mond igazat. Hibázni fogsz, és el is fogsz bukni néha. És valószínűleg vádolni fogod magad a bukásaid miatt (vagy mások teszik meg ezt).

De ha Jézus követője vagy, egyben biztos lehetsz: Isten sohasem kárhoztat téged.

Túl sok keresztény él félelemben, keserűségben és bizonytalanságban. Bár Isten megváltotta őket, ez nem  látszik azon, ahogyan élnek. Félnek attól, hogy Isten majd elítéli őket a rossz dolgokért, amit tettek. Ahelyett, hogy ők maguk szembenéznének a saját bűntudatukkal, másoknak beszélnek arról. 

Pedig a Biblia azt mondja, hogy erre nincs szükség: "Nincs kárhoztatás azok ellen, akik Krisztus Jézushoz tartoznak." (Róma 8:1 - NLT ford.).

Más szavakkal, Isten nem ítél el azokért a dolgokért, amiket rosszul csináltál, ha hiszel Krisztusban. Jézus minden ítéletet magára vett a kereszten. Istennek nem kell téged elítélnie, mert Jézust már elítélte. A bűneidért Ő kapta a büntetést!

Ez nagyszerű hír! Ez a jó hír számunkra! Egy kereszténynek nem kell szégyenkeznie, és nem lehet semmi oka arra, hogy meg legyen keseredve, vagy hogy szégyenben éljen. Még mielőtt megszülettél, Jézus már tudott minden bűnödről, amit valaha is elkövettél vagy el fogsz követni, és Ő már kifizette az árat azokért a bűnökért.

Nem számít, hogy milyen a múltad, nem számít, hogy kit bántottál meg, és nem számít az sem, hogy mások mit mondanak neked. Ha átadtad az életed Krisztusnak, Ő megbocsátott neked.

Beszéljünk róla!

  • Van valami olyan dolog a múltadban, amiért nehezen bocsátasz meg magadnak? Mit tudsz tenni ezzel kapcsolatban most?
  • Mit gondolsz, miért fogadjuk el nehezen, hogy Jézus megbocsátott azokért a bűnökért, amelyeket elkövettünk?



komment
süti beállítások módosítása