Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A szolgálat út a valódi jelentőség felé-Amikor bátorítasz, fogalmazz pontosan-Az Úr bölcsességére hagyatkozz, ne a magadéra!-Hogy túljuss a pillanatnyi problémákon, tekints a jövőre!

2018. október 09. 10:16 - Andre Lowoa

A szolgálat út a valódi jelentőség felé


"...úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai." (Róm.12:5)

Minek szenteled az életedet? Mi éltet? Karrier, sport, hobbi, hírnév, gazdagság? Ezek közül egyik sem bír tartós jelentőséggel.

A szolgálat az út a valódi jelentőség felé. A szolgálaton keresztül találhatunk rá életünk értelmére. A Biblia azt mondja:"...úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai." (Róm.12:5)
Ahogy Isten családjában közösen szolgálunk, ez életünket örökkévaló fontossággal ruházza fel. Pál azt mondta: "Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból." "Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test?" (1Kor 12:14, 19)

Isten arra szeretne használni, hogy változást hozzon a világba. Rajtad keresztül szeretne munkálkodni. Nem az számít, hogy milyen hosszú az életed, hanem, mennyit szánsz oda belőle. Nem az, hogy meddig éltél, hanem, hogy hogyan éltél.

Ha nem veszel részt szolgálatban, milyen kifogások mögé bújtál?

Ábrahám idős volt,
Jákob bizonytalan,
Lea nem volt vonzó,
Józsefet bántalmazták,
Mózes dadogott,
Gedeon szegény volt,
Sámson függőségben élt,
Ráháb erkölcstelen életű volt,
Dávidnak viszonya volt valakivel, és mindenfajta családi gonddal küszködött,
Illésnek öngyilkossági hajlama volt,
Jeremiás depressziós volt,
Jónás nem akart szolgálni,
Naomi özvegy volt,
Keresztelő János enyhén szólva különc volt,
Péter lobbanékony és hirtelen haragú volt,
Márta sokat aggodalmaskodott,
A samáriai asszonynak több sikertelen házassága is volt,
Zákeus népszerűtlen volt,
Tamás kételkedett,
Pálnak rossz volt az egészsége,
Timóteus pedig félénk volt.

Ezek aztán a változatos alkalmatlanságok! Isten mégis mindegyiküknek hasznát vette a szolgálatban. Neked is hasznodat veszi, ha felhagysz a kifogások keresésével.



Amikor bátorítasz, fogalmazz pontosan

„Mi az erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk.” Róma 15:1

Jézus folyamatosan bátorította az embereket, és azt mondta a hitben erőseknek, hogy erősítsék a gyengébbeket.

Neked is bátorítanod kell a környezetedben élőket.

Mindannyiunknak szüksége van bizalomra. Akkor hozod ki a legjobbat magadból, amikor tudod, hogy valaki bízik benned. Jézus is ezt tette Péter apostollal. Péter neve, a (gör.) Petros – kavicsot jelent. Jézus azt mondta neki: „Én kősziklává teszlek téged, ezért új nevet adok neked.”

Amikor Jézus ezt mondta, Péter nagyon sok minden volt, csak éppen kőszikla nem. Ő volt Mr. Ösztönös, Mr. Azonnal – de Jézus nem arról beszélt, hogy milyen volt Péter. Jézus arról beszélt, hogy milyenné válhat! Arra bátorította Pétert, hogy éljen a lehetőségeivel!

Amikor valakit bátorítasz, annak hitelesnek kell lennie. Legyen a bátorítás szívből jövő és őszinte; legyen rendszeres – ne fukarkodj a bátorítással!

Ráadásul, amikor bátorítasz valakit, fogalmazz pontosan. Például ahelyett, hogy egyszerűen csak annyit mondanál, hogy: „Finom volt a vacsora” – inkább mondd azt, hogy: „Látom, hogy nagyon sok energiát fektettél ebbe a vacsorába; a fűszerezés pedig egyenesen kiváló volt!”

Kit fogsz ma bátorítani? Konkrétan mit mondasz majd neki?



Az Úr bölcsességére hagyatkozz, ne a magadéra!


" Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magd eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és Ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féld az Urat, és kerüld a rosszat!" (Péld 3:5-7, NLT ford. második kiadás)

Volt már olyan érzésed, hogy valami nagyon-nagyon jónak tűnt, de amikor megtetted, nagyon-nagyon rossznak bizonyult?

Az érzések hazudnak. Mindig hazudnak neked! Van egy régi countrydal, amiben az van leírva: "Hogyan lehetne rossz, amikor anniyra jó érzés?" Most viccelsz? Nagyon sok olyan dolog van, amely rossz, de abban a pillanatban éppen nagyon jónak tűnik.

Hat hónap kapcsolat után azon tűnődsz: "Mit is gondoltam?". Csak egy pár hónap az új munkahelyen, és arra gondolsz: "Hogyan ronthattam el ennyire?". Egy gyors döntés, amely olyan ártalmatlannak tűnt, azután összetörve és ijedten hagy el évekkel később.

Ha kevesebb zsákutcát és bukást akarsz az életedben, hallanod kell, amit az Ige mond neked a Példabeszédek 3:5-7-ben: "Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és Ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagad, féld az Urat, és kerüld a rosszat." (NLT ford. második kiadás).

Ha valóban szeretnéd Isten áldásait az életedben megtapasztalni, Isten bölcsességére kell támaszkodnod, és nem arra, amit az érzéseid vagy a zsigereid mondanak. Bízz az Úrban és ne a saját értelmedben!

Hogyan kaphatod meg az Úr bölcsességét?

Imádkozz. Beszélj az Úrral, hagyd, hogy az Igéjén keresztül szóljon hozzád. Így kaphatod meg az Úr bölcsességét.

Az Ige azt mondja a Jakab 1,5-ben: "Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja."

Isten nem akarja, hogy buta hibákat kövess el. Nem akarja, hogy folyton zsákutcába ütközz, vagy hogy bukást bukás kövessen az életedben. Isten azt akarja, hogy sikeres légy. Azt akarja, hogy bölcs döntéseket hozz az időddel, az anyagiakban és a kapcsolataidban.

Nem mintha te várnál az Ő segítségére. Ő vár rád! "Hé, itt vagyok! Bölcsességet adok, és szívesen teszem! Nem zsörtölődöm miatta. Bölccsé akarlak tenni. Csak kérned kell!"

Ha áldottá akarsz válni, el kell fogadnod az Úr bölcsességét. Ha az Úr bölcsességét meg akarod kapni, az Úr Igéjében kell elmélyülnöd.

Beszéljétek róla:

  • Gondolj egy olyan időszakra, amikor saját érzéseidre hagyatkoztál egy nagyon fontos döntésben. Mi lett az eredmény?
  • Hogyan beszél az Úr hozzád? Honnan tudod, hogy az Ő hangja szól hozzád?
  • Szerinted miért fontos, hogy időt tölts Istennel minden nap, ha tudni szeretnéd, mik a tervei számodra?

 

Hogy túljuss a pillanatnyi problémákon, tekints a jövőre!

„Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.” (Mt 5:11-12)

Amikor Jézus útján járunk, nehéz, problémás helyzetekkel fogunk találkozni. A Biblia szerint ez egészen biztos így lesz. Zaklatnak, gyötörnek, üldöznek, elutasítanak, kinevetnek a hited miatt.

De ezzel még nincs vége. A Biblia azt is mondja, hogy Jézus kereszthalált szenvedett, látva az előtte levő örömöt, hogy neked új életed legyen.

Ezért neked szintén a jövőbeni jutalomra kell összpontosítanod, hogy az átmeneti gondokon túl tudj lépni.

Képzeld el az idők végezetének jelenetét. Mindenki, aki valaha élt, egyszer leborul Jézus Krisztus előtt. Mindenki azt fogja mondani, Jézus az Úr. Lesznek, akik dicsőítik, mivel egész életükben ezt tették. Mások meg önmaguk ítéletére fogják dicsőíteni, mert egész életükben tagadták Őt.

Minden tanár, aki kigúnyolt a hited miatt, egy nap felismeri Jézust. Minden barát, aki hited felhagyásáról próbált meggyőzni, dicsőíteni fogja Őt. Minden sztár, stand-up-os, aki nevetségessé tette az Ő nevét, leborul majd előtte. Minden politikus, aki keresztbe akart tenni terveinek és nem az Ő útján járt, egyszer magasztalni fogja Őt.

A Biblia mindezeket így írja le: „Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb, hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alattiaké, és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.” (Fil 2:9-11).

Mindenki egy nap leborul Jézus előtt.

Minden zaklatásért és kritikáért, amit ma a hitedért szenvedsz el, egy nap Isten megjutalmaz téged, azért mert hű maradtál hozzá.

Jézus azt mondta: „Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.” (Mt 5:11,12).

Amikor zaklatnak, akkor együvé sorolnak Dániellel, Ézsaiással, Jeremiással és Mózessel.

Hasonlóan a régi prófétákhoz, egy nap megtapasztalod az örökkévalóságot Istennel, telve elképzelhetetlen boldogsággal. A zaklatás, gyötrelem, üldözés, elutasítás, gúny, amit Jézusért elviselsz, össze sem hasonlítható azzal a jutalommal, hogy egy örökkévalóságot tölthetsz Istennel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mikor hozott közelebb Jézushoz a zaklatás, gyötrelem, üldözés, elutasítás és gúny?
  • Milyen átmeneti problémával szembesülsz most, ami elterel, vagy elterelhet a jövőbeni jutalomtól?
  • Hogyan tud átsegíteni az e világi gondjaidon a jövőbeni cél és jutalom gondolata?
komment
süti beállítások módosítása