Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A kockázatos engedelmesség Isteni garanciával jár-Céljaidat az örökkévalóságnak kell meghatároznia

2018. szeptember 30. 10:03 - Andre Lowoa

A kockázatos engedelmesség Isteni garanciával jár

"Mondom nektek, hogy akinek van, annak adatik, akinek pedig nincs, attól még az is elvétetik, amije van." (Lukács 19,26)

A merész hit megköveteli, hogy úgy tegyük meg az első lépést, hogy nem tudjuk a második mi lesz. Isten használ kockázatokat, kicsit és nagyot egyaránt, hogy a hitéletünket rugalmassá tegye. Az irónia ebben az, hogy mi a kockázatokra koncentrálunk, nem pedig Isten hűségére. Nem értjük, hogy a nagyobb része a kockázatnak Istentől független marad.

Ha elhisszük, amit hirdetünk, hogy elhiszünk, akkor attól függetlenül, hogy látjuk-e a másik oldalát egy hittel kapcsolatos kockázatnak, a valóság az lesz, hogy Isten ott van. Egy esetleges, nem biztosnak tűnő helyzet igazából a legnagyszerűbb garanciával - Isten garanciájával - járhat, azzal, hogy Ő mindent megold. (Róma 8:28, Jeremiás 29:11)

Isteni garanciával, kockázatosan engedelmeskedve megkísérelhetsz olyan dolgokat, amelyek lehetetlenek lennének Isten ereje nélkül.
Isteni garanciával, kockázatosan engedelmeskedve szeretheted testvéreidet olyan mélyen és gazdagon, hogy a világnak bebizonyítod, hogy telve vagy Isten kimeríthetetlen szeretetével.
Isteni garanciával, kockázatosan engedelmeskedve szeretheted a látszólag nem szeretetre méltó szomszédaidat, ahogyan Isten is szeretett téged még akkor is, ha nem tűntél szeretetre méltónak.
Isteni garanciával, kockázatosan engedelmeskedve megváltoztathatod a dolgaid fontossági sorrendjét, hogy azok megegyezzenek Isten fontossági sorrendjével, hittel feláldozhatod a dolgokat, amiket megtartani nem tudnál olyanokért, amelyek nem vétethetnek el tőled.
Isteni garanciával, kockázatosan engedelmeskedve beszélhetsz másoknak Jézusról, taníthatod őket hogy hogyan kövessék Őt hittel (Máté 28:19-20).
Isten garantálja a sikert ha az ő általa kért hitbeli kockázatokat meghozod. Milyen hitbeli lépéssel késlekedtél, mert nem voltál biztos Isten garanciájában?

Adj Istennek engedélyt, hogy elhárítson minden olyan akadályt, amely elválaszt attól, hogy bízz az ő ígereteiben (ez így magában is egy kockázat, ami hitet igényel, ugye?).








Céljaidat az örökkévalóságnak kell meghatároznia

 

“Futásomban minden lépésnek célja van” (1 Korintus 9:26, NLT fordítás)

Isten céljai az életedben nem csak az itt és mostra vonatkoznak, hanem az örökkévalóságra is. Ha azt gondolod, hogy csak ez a mostani, földi életed van, akkor a céljaidat is ez alapján határozod meg.

De ha felismered, hogy egy nap majd megállsz Isten előtt - amikor Ő megkérdezi tőled, hogy mit tettél, amíg a Földön voltál, hogy megtanultad-e azokat a dolgokat, amiket meg kellett tanulnod, és hogy bíztál-e az Ő Fiában - akkor egészen másképp tekintesz a céljaidra.

A céljaid segítenek téged abban, hogy Istent megismerd, vagy hogy növekedj Őbenne? Segítenek abban, hogy szeresd Istent, és beszélj másoknak is Róla?

Hogyan imádkozol, például? Amikor imádkozol, arra kéred Istent, hogy segítsen a saját céljaid elérésében, vagy azért imádkozol, hogy te tudj Isten céljaihoz igazodni? Ha azt mondod, "Istenem, azt akarom tenni, amiért a Földre helyeztél", akkor garantálom neked, hogy Isten megáld mindent, amihez hozzányúlsz. Mert Ő olyan embereket keres, akiken keresztül meg tudja valósítani a saját céljait.

Az isteni célokban mindig jelen van az örökkévalóság perspektívája is. Pál így utal erre: "Futásomban minden lépésnek célja van." (1 Korintus 9:26). Pál céltudatos futó volt, és nem hagyta, hogy bármi elvonja a figyelmét a célról.

A Biblia gyakran hasonlítja az életet egy versenyhez, tehát szeretném ha elgondolkoznál ezen: egy versenyben a célvonal előre ki van jelölve, de odáig egyszerre csak egy lépésenként vezet az út.

Ugyanez igaz a célokra is. Egyszerre csak egy lépésre koncentrálsz, és minden lépést céllal teszel meg.

 

Beszéljetek róla

  • Mi a célod? Miként van benne ebben az örökkévalóság perspektívája?
  • Hogyan segít a célod Istent megismerni, Istenben növekedni, Őt szeretni, és Istent másokkal is megosztani?
  • Milyen lépést tehetsz ma annak érdekében, hogy közelebb kerülj a célodhoz?







komment
süti beállítások módosítása