Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Szállj szembe a világ véleményével!-Van számodra bocsánat!

2018. szeptember 14. 10:15 - Andre Lowoa

 

Szállj szembe a világ véleményével!

 

"Állj ki mellettem a világgal szemben, és én is kiállok melletted a mennyben, az én Atyám előtt. Ha nem állsz ki mellettem, és megfutamodsz, miért gondolod, hogy közben fogok járni érted?" (Máté 10:32, angolból szabadon fordítva)

Ahhoz, hogy rendkívüli bátorsággal éld az életed, és ki tudj állni Krisztus mellett, meg kell tanulnod, hogyan tisztázd a világról való látásodat - mire alapozod a hitedet. Meg kell értened a nem keresztény látásmódokat is, amik naponta versenyre kelnek az odaszánásodért. A négy legelterjedtebb keresztény-ellenes világnézet a következő:

Materializmus: Ami a leginkább számít, az a pénz. A materialisták a sikerüket gazdagságban, jólétben mérik. Habár nem hoztál semmit magaddal a világra és nem is fogsz innen magaddal vinni semmit, akkor mi értelme azzal a céllal élni, hogy olyan dolgokat halmozol fel, amiket itt kell majd hagynod? Többre lettél teremtve, mint tárgyak felhalmozására. A Lukács 12:15 ezt mondja: "Az életet nem a vagyon tartja meg" (angolból szabadon fordítva). A legnagyszerűbb dolgok az életben nem a tárgyak.

Hedonizmus: Ami jó érzés, az jó. A hedonisták istenítik az élvezeteket. Az a céljuk az életben, hogy jól érezzék magukat, és jókat szórakozzanak. De nem a boldogság a célja az életnek; az csak egy mellékterméke annak, ahogy az elhivatásodnak élsz. A szentség teremti meg a boldogságot.

A bűn jó móka. Ha nem lenne az, senki sem csinálná. De a bűnnek mindig van egy ára, és ez neked a lelkedbe is kerülhet: "Azok akik csak azért élnek, hogy kielégítettség a bűnös természetüket, pusztulást és halált fognak aratni abból a bűnös természetből. De azok, akik azért élnek, hogy a Szellem tetszésére legyenek, örök életet fognak aratni a Szellemből" (Galata 6:8, angolból szabadon fordítva).

Individualizmus: Az én akaratom érvényesüljön először. Amerika kőkemény individualizmusra, önzésre épült, ami mára egy nárcisztikus kultúrává fejlődött. De Isten nem azért teremtett, hogy önmagadért élj. Ha Jézust akarod követni, akkor félre kell tenned az önző törekvéseidet. Róma 2:8: "Harag vár azokra, akik önmaguknak élnek, és visszautasítják az igazságot, és a gonoszságot követik" (angolból szabadon fordítva). Isten ellenáll az önközpontúságnak, mert Isten szeretet, és a szeretet soha sem önző.

Szocializmus: A kormánynak kellene mindent kézben tartania. Isten nem egy anarchista; mindennek rendben kell történnie. Tartottam már beszédet a legfőbb, világi elit konferenciákon, és a következőt fedeztem fel: A politika azoknak a vallása, akik nem ismerik Istent. Semmi rossz nincs a politikában, de nem szabad, hogy a megváltódként kezeld. "De a mi állampolgárságunk a mennyben van. És mi onnan várjuk sóvárogva a megváltót, aki az Úr Jézus Krisztus" (Filippi 3:20, angolból szabadon fordítva). Fontos, hogy felelősségteljes polgár legyek, de nem engedhetem, hogy a kormány uralja az életem. Nagyobb hűséggel tartozom Istennek, mint a kormánynak.

Mi a következménye ezen világnézeteknek? A kultúránk felmorzsolódása, válság az iskoláinkban, korrupció az üzleti életünkben, káosz a kormányunkban, testiesség a gyülekezeteinkben, zűrzavar a családjainkban, és konfliktusok a személyes életünkben. Minden alkalommal, amikor nem a tulajdonos kézikönyve szerint járunk el, mi szenvedünk sérülést. Tudod, nem igazán mi törjük meg Isten törvényét, hanem azok törnek meg minket.

Ellentétben ezekkel az elterjedt világnézetekkel, Isten arra hívja a keresztényeket, hogy kiálljanak az Ő igazsága mellett, "a világ véleményével szemben". Ezt csak akkor tudod megtenni, ha szilárd alap az életedben Isten Szava, és ha rendkívüli bátorságod van, amely a Vele való kapcsolatból ered.

Beszéljünk róla!

* A felsorolt világnézetek közül melyik az, amely a legközelebb áll hozzád? Miért?
* Mit tehetsz azért, hogy egy szilárdabb alapot építs, melyre a keresztény világlátásodat alapozhatod?




Van számodra bocsánat!

 

„Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem.” (Ézsaiás 43:25)

Mikor az életedben valami kezd rosszra fordulni, automatikusan azt gondolod: „Ezt most Isten teszi velem, tudom. Tegnap (vagy a múlt héten, vagy két évvel ezelőtt) tettem azt a szégyenletes dolgot, és most ő rendezi a számlát.”

Isten valóban így bánik a gyermekeivel? Abszolút nem! Ézsaiás azt mondja, eltörli bűneinket, és nem emlékezik rájuk többé. Nem tartja meg, nem őrizgeti vétkeinket, hogy ellenünk felhasználja. Ha egyszer megvallottuk neki azokat, akkor mind meg vannak bocsátva, mind el vannak felejtve, Isten soha nem hozza fel a múltat.

Ha keresztény vagy, figyelj nagyon az Efézus 1:4-5-re: „Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint.”

Felfogtad már, hogy mikor Isten rád néz, akkor Jézus Krisztuson keresztül lát téged? Mikor Jézus meghalt a kereszten, megfizetett minden bűnödért, így neked megbocsátott és bűneid el vannak feledve.

Ez az, ami egy keresztyén számára olyan JÓ HÍR. Jézusnak adom az életem, ő pedig átveszi. Megbocsát nekem és egy újabb esélyt ad. Azt mondja: „Most, ahogy nézlek téged, bűn nélkül látlak. Szeretetemmel betakarva állsz előttem.”





komment
süti beállítások módosítása