Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A gyülekezetben és az egyházban megtanulunk szeretni-Bibliai igazságokkal töltsd meg az elmédet!

2018. szeptember 12. 10:12 - Andre Lowoa

A gyülekezetben és az egyházban megtanulunk szeretni

 

"Felépítem az egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta." Máté 16,18 (NLT fordítás)

Csak az egyház marad meg örökké.

Semmi sem tart örökké - se üzlet, se kormány, se nemzet. Egyedül az egyház az, ami örökké tart. Jézus a Máté 16,18-ban azt mondta, "felépítem az egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta." Az egyház a legnagyszerűbb dolog, amit Isten vagy bármely ember valaha is kigondolt.

Az egész univerzumot azért teremtette Isten, hogy családja legyen. Hogyan nevezik Isten családját? Egyháznak.

Az egyház, a gyülekezet nem egy épület, hanem Isten családja. Isten akart egy családot, ezért úgy döntött, hogy megteremti az univerzumot, hogy megteremtse a Földet és az embereket, akiknek szabad akaratot adott, hogy elfogadják vagy elutasítják őt. Tudta, hogy lesznek olyanok, mint mi, akik szeretni fogjuk, és ő magával visz majd a Mennybe, ahol örökre a családjához fogunk tartozni.

Mit jelent az, hogy Isten családjának tagjai vagyunk? Azt, hogy mivel örökre együtt fogunk élni, meg kell tanulnunk jól kijönni egymással. Amíg a Földön vagy, szeretned kell Isten családját.

Nem elég csak Istent szeretni, szeretned kell a gyülekezetet is. Szeretnéd tudni, hogy Isten mennyire szereti az egyházat? Annyira, hogy meghalt érte. Aki azt mondja, "szeretem Jézust, de nekem nincs szükségem gyülekezetre", az nem érti ezt, és még éretlen hívő. A gyülekezetet vagy az egyházat sokan csak "használják", de nem szeretik.

Te szereted a gyülekezeted vagy az egyházad? Vagy csak "használod"? Krisztus meghalt érte. Meg kell tanulnod szeretni Krisztus testét.

 

Beszéljetek róla

  • Mit jelent az, hogy "használni" a gyülekezetet?
  • Te hogyan szereted a nehezen szerethető embereket a gyülekezetben? Neked miben kell változnod, hogy jobban tudj szeretni másokat?
  • A gyakorlatban hogyan tudod kimutatni a gyülekezeted tagjai felé a szeretetedet?




Bibliai igazságokkal töltsd meg az elmédet!

„A bölcs ember éhezik az igazságra, a bolond viszont szeméttel táplálkozik.” (Példabeszédek 15:14, NLT fordítás)

Ha bölcs akarsz lenni, akkor a legfontosabb, hogy minden nap lakomázz Isten Igéjéből.

A Példabeszédek 2:6 szerint: „Az Úr ad bölcsességet, Tőle jön a tudás és a megértés.” (GNT fordítás)

Nem a televízióból fogsz bölcsességhez jutni, de nem is az internetről vagy a magazinokból. A bölcsesség Istentől ered.

A Bibliában, a Példabeszédek 15:14-ben ezt olvassuk: „A bölcs ember éhezik az igazságra, a bolond viszont szeméttel táplálkozik." (NLT fordítás) Bármivel is töltöd meg az elmédet, az ki is fog jönni: ha szemét ment be, szemét is jön ki. Ha tehát bölcs akarsz lenni, akkor az igazsággal kell táplálkoznod, nem pedig hulladékkal.

Háromféle dologgal töltheted meg az elmédet: mérgekkel, gyorséttermi ételekkel vagy pedig egészséges ételekkel.

A mérgek elpusztítják a szervezetedet, ártanak neked és tönkretesznek. A pornográfia is ilyen méreg. Lehet, hogy egyesek véleménye az, hogy: „Nyugodtan végignézhetem, már egyáltalán nem zavar.”, de éppen ez a probléma! Ha képes vagy közönséges, istenkáromló, gonosz, aljas és erőszakos dolgokat nézni vagy olvasni, és már nem is zavar, akkor ott valami gond van. Bolond lettél időközben.

A bölcs emberek védik a gondolataikat: felveszik az üdvösség sisakját, és nem engednek be csak úgy bármit az elméjükbe. A mérgező anyagokat kívül tartják.

A gyorséttermi ételek nem kifejezetten jók vagy rosszak. Egyszerűen csak nincs tápértékük. A legtöbb dolog, amit a tévében látsz nem egyértelműen gonosz, csak gyorskaja, amit én tölteléknek hívok. Amikor töltelékkel vagy tele, azzal az a gond, hogy az igazságra már nem fogsz éhezni. Ha órákig tévézel, akkor az elméd megtelik üres kalóriával, ami nem használ sem a testednek, sem az elmédnek.

Az egészséges ételek ezzel szemben táplálóak: segítenek növekedni és fenntartani az egészségedet. Igazsággal vannak tele, a bölcs ember pedig ezzel táplálkozik. Bölcsebbé tesznek a kapcsolataidban, az időbeosztásodban, a pénzügyeidben, a gyereknevelésben, a házasságodban, és az életed minden más területén.

Elsősorban Isten Igéjéhez kell fordulnod, hogy meg tudd tölteni az elmédet igazsággal. Minél inkább szokásoddá teszed, hogy naponta olvasod és tanulmányozod a Bibliát, annál bölcsebb leszel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen minőségtelen, „gyorséttermi ételeknek” engedted, hogy megtöltsék az elmédet?
  • Milyen különbséget tapasztalsz a napodban, amikor több időt töltesz tévézéssel és netezéssel, mint Isten Igéjével?
  • Milyen gyakorlatias lépést tudsz tenni annak érdekében, hogy a fontossági sorrended elejére kerüljön a csendes idő Istennel?   



komment
süti beállítások módosítása