Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne add fel a növekedést!-Szabadítsd fel a benned rejlő lehetőségeket

2018. szeptember 04. 10:44 - Andre Lowoa

 



Ne add fel a növekedést!

"Tagjaitokat se adjátok oda a bűn szolgálatára, hogy a gonoszság fegyvereivé legyenek. Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból az életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek." (Róma 6,13)

 

Elgondolkoztál már azon, hogy Isten miért nem válaszolja meg azonnal az imáidat? Ennek sok oka van.

Az első ok az, hogy szeretné tudni, hogy igazán komolyan gondolod-e. Különbség van az óhaj és a szeszély között. Amikor óvodás gyermekeid vannak, biztosan megtanulod a különbséget. Amikor azt mondják: "Apu, megkaphatom ezt?", te azt mondod: "Nem." és ők elfelejtik, akkor az valószínűleg csak egy szeszélyes kívánság volt, de ha folyamatosan mondogatják, akkor ott már egy komolyabb óhajról van szó.

Isten nem válaszol a szeszélyekre. Ha nem imádkozol érte egynél többször, akkor az szeszély. Tehát Isten szeretné látni, hogy tényleg komolyan gondolod ezt.

A második ok az, hogy Isten nem egy automata, ahova bedobod az imádat, és a válasz azonnal kipottyan. Nem Isten szolgál téged, hanem te szolgálod őt.

Ha Isten minden egyes imádat azonnal megválaszolná, te lennél a legönzőbb ember a bolygón. Emlékszel a Mindenható című filmre? Jim Carrey karaktere megkapta a képességet, hogy minden imájára azonnal érkezett válasz. Bármit kért, megkapta. Tulajdonképpen az egész föld az övé volt. Emellett elég rettenetes emberré is vált.

Gondolj a káoszra, amiben most vagy. Nem azonnal kerültél bele! Nem egy rossz döntést hoztál, hanem sok rossz döntést. Tehát Istennek meg kell hámoznia a hagymát, rétegről rétegre.

Ha komolyan gondolod, hogy megengeded Istennek, hogy megváltoztassa az életed, akkor ki kell tartanod és nem szabad feladnod, míg Isten meg nem áld téged. A legtöbb ember nem kapja meg Isten legnagyobb ajándékát az életére csak azért, mert túl hamar feladja. Feladják a küzdelem során.

Ne tedd ezt! Bízd Istenre, hogy megváltoztasson - mégpedig akkor, amikor ő gondolja. Ne add fel, amíg úgy nem gondolja, hogy megáld téged!

A felépülés egy folyamat. A gyógyulás is az, és a növekedés is. Ezek nem egyszeri események.

A Biblia azt mondja a Róma 6,13-ban: "Tagjaitokat se adjátok oda a bűn szolgálatára, hogy a gonoszság fegyvereivé legyenek. Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból az életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek." (Róma 6,13)

Beszéljetek róla:

  • Mit kell megváltoztatnod az imaéletedben ahhoz, hogy megmutasd Istennek, hogy rábízod a kéréseidet?
  • Hogyan tudod teljesen odaadni magad Istennek? Hogyan nézne ez ki a te életedben?
  • Milyen küzdelemben érzed úgy, hogy kész vagy feladni? Mit kell tenned, hogy folytasd a gyógyulási folyamatot?


 

Szabadítsd fel a benned rejlő lehetőségeket

 

Isten sokféle különleges képességet ad nekünk, de ugyanaz a Szellem a forrása mindnek. Sokféleképpen szolgálhatunk Istennek, de ugyanazt az Urat szolgáljuk. Isten sokféleképpen munkálkodik az életünkben, de ugyanaz az Isten munkálkodik mindannyiunkban és mindannyiunkon keresztül. (1Kor. 12:4-6, szabad fordítás)

A földön élő öt milliárd ember közül csak nagyon kevesen aknázzák ki maximálisan azokat a lehetőségeket, amelyeket Isten helyezett el bennük. A legtöbb ember középszerű életet él. Képességeik és ajándékaik nincsenek kihasználva. Talán tudatában sincsenek azoknak az óriási lehetőségeknek, amelyeknek birtokában vannak.

Mik azok a "bennünk rejlő lehetőségek?" Azok az erősségeid, amiket nem használsz, a rejtett talentumaid, a ki nem használt képességeid és a benned szunnyadó ajándékok.

A lehetőségek óriási gazdagsága van benned. El kell azonban döntened, hogy ezektől megfosztod a világot, vagy áldás leszel a számára.

Ha úgy döntesz, hogy igenis fel akarod szabadítani a benned rejlő lehetőségeket, akkor meg kell ismerned, hogy Isten szerint hogyan tudod ezt megtenni. Miles Munroe, aki a Bahama-szigeteken szolgál, 10 fontos dolgot sorol fel, ami segít abban, hogy fel tudd szabadítani a benned rejlő lehetőségeket:

1. Kapcsolatot kell létesítened Istennel, aki a benned lévő lehetőségek forrása.

2. Meg kell értened azt, ahogy Isten teremtett: hit és szeretet által.

3. Tudnod kell, mi a célja az életednek (a benned rejlő lehetőségeket ennek megfelelően kaptad).

4. Meg kell keresned, és tudnod kell, mik azok a források, amelyek segítenek felszabadítani a benned rejlő lehetőségeket.

5. Ismerned kell, meg kell találnod, vagy meg kell teremtened a megfelelő környezetet, ami ahhoz szükséges, hogy a maximálisan tudj teljesíteni. Ennek egy része az, hogy napi kapcsolatban vagy Istennel.

6. Fel kell ismerned, hogy a benned rejlő lehetőségek kemény munkán keresztül fejeződnek ki.

7. Gondoznod kell a benned rejlő lehetőségeket. Tápanyaggal kell ellátnod, mint egy vetőmagot.

8. Védened kell a benned rejlő lehetőségeket például a lustaságtól, a szórakozottságtól vagy a kompromisszumoktól.

9. Meg kell osztanod a benned rejlő lehetőségeket. Az emberben rejlő lehetőség nem öncélúan létezik.

10. Ismerned kell és figyelembe kell venned azokat a korlátokat, amelyeket Isten helyezett a benned rejlő lehetőségekre. Ne felejtsd el, nem vagy Isten! Amikor áthágod ezeket a korlátokat, valójában lecsökkented a benned rejlő lehetőségeket.

A benned rejlő minden lehetőség Istentől való ajándék számodra. És Isten elvárja, hogy használd őket!


Beszéljünk róla:

- Hogyan használod az erősségeidet és képességeidet annak érdekében, hogy megvalósulhassanak a benned rejlő lehetőségek? Gondolj vissza egy olyan időszakra, amikor szerinted elérted a benned rejlő lehetőségeket a munkádban, otthon vagy az életedben. Hogyan cselekedett Isten akkor? Mi segített abban, hogy a legjobbat tudtad kihozni magadból?




komment
süti beállítások módosítása