Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Miért van szükségünk egymásra?- Válaszd a hitet a félelem helyett!

2018. szeptember 01. 10:03 - Andre Lowoa




Miért van szükségünk egymásra?

 

“Mindegyikőtöknek jó sáfárként kell használnia azt az ajándékot, amit Isten adott nektek mások szolgálatára” (1 Péter 4:10 GW fordítás)

thinkstockphotos-179131215-640x213.jpg


A képességeid mások hasznára vannak. A Biblia az 1 Péter 4:10-ben azt mondja: “Mindegyikőtöknek jó sáfárként kell használnia azt az ajándékot, amit Isten adott nektek mások szolgálatára” (GW fordítás)

Senki sem jó mindenben. Szükségünk van egymásra, mert egyikőnk sem rendelkezik az összes tálentummal. Nincsen tökéletes ember, aki kijelenthetné: “Senki másra nincs szükségem”. Bizony, szükségünk van egymásra. Arra teremtettünk, hogy csapatban dolgozzunk. Éppen ezért fontos, hogy egy kis csoporthoz, gyülekezeti családhoz tartozz. Együtt jobbak vagyunk!

A siker egyik kulcsa: fejlesszd erősségeidet, így gyengeségeid jelentéktelenné válnak. Minden sikeres ember ezt teszi. Csak dolgozz azon, amiben jó vagy, és válj benne még jobbá!

A siker másik feltétele:  Alkoss csapatot azokkal, akik jók abban, amiben te nem jeleskedsz. Állj össze olyanokkal, akik kiegészítenek. Mindenkinek van valamije, amit beleadhat. Senkinek nincs meg az egész egyben. Szükségünk van egymásra.Egyébként ez az egyik célja a házasságnak. A házasságban összetesszük a képességeinket, hogy kiegészítsük egymás erősségeit, és ellensúlyozzuk egymás gyengeségeit. Mi történik, ha nem pótoljuk ki egymás gyengeségeit? Kritizáljuk egymást. A házasság nem erre való. A házasságban két bűnös jön össze, így a kapcsolat nem lehet tökéletes. De ismerve egymás gyengeségeit, segíthetünk kipótolni azokat.

Vegyük például a számlák fizetését, és a költségvetést. Kinek kéne csinálnia? Annak, akinek ez jobban megy! A Biblia nem mondja el nekünk, kinek milyen szerepet kéne vállalnia. Csak gondoljátok végig, ki csinálja jobban, és így ellensúlyozzátok egymás gyengeségeit! Ezért engedem én Kayt vezetni. Sokkal óvatosabb sofőr, mint én.

Ez a munkádra is ugyanígy érvényes. Ha szeretnéd, hogy a vállalat hatékony legyen, itt a kulcs: “ALKATI” személyzet. Segíts az embereknek, hogy felfedezzék a saját “ALKATukat” - A szívük adományát, Lelki/szellemi ajándékaikat, Karakterüket, Adottságaikat, Tapasztalataikat - és tedd őket olyan pozícióba, amiben jók. Ha ezt teszed, nem kell irányítanod, vagy motiválnod őket. Miért? Mert azt teszik, amit szeretnek, és jók benne!

Isten azt akarja, hogy minden ember használja a képességeit, hogy más embereket segítsen vele. Szükségünk van egymásra!

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan segített, támogatott, bátorított téged valaki, akinek más volt az “ALKATa”?
  • Mit gondolsz, a te “ALKATod” hogyan tud támogatni, bátorítani, segíteni másokat?
  • Hogyan segített neked annak a megértése, hogy az emberek más ALKATúak abban, hogy értékeld a különbözőségeinket?





Válaszd a hitet a félelem helyett!


„Hit által hagyta el Egyiptomot, nem félt a király haragjától, mert látta Őt, a láthatatlant.” (Zsidókhoz írt levél 11:27, NIV fordítás)

two-options.jpg

Első döntés: legyél az, akinek Isten akar, hogy legyél. Második döntés: vállald a rövidtávú fájdalmat a hosszútávú nyereségért. Harmadik döntés: válaszd Isten értékeit, ne a világét.

És a negyedik, amit Mózes tett: úgy döntött, hogy inkább hitben él, nem félelemben. Ugyanezt a választást neked is meg kell tenned. Vagy hitben fogsz élni, vagy félelemben.

A Bibliában a Zsidókhoz írt levél 11:27-ben azt olvassuk, hogy „Hit által hagyta el Egyiptomot, nem félt a király haragjától, mert látta Őt, a láthatatlant.” (NIV fordítás)

Mózes odament a világ leghatalmasabb emberéhez, és azt mondta: „Tudsz azokról a rabszolgákról, akik a piramisaitokat építik? Fogom őket, és mindannyian elmegyünk. Többé nem lesznek rabszolgáid a munkához. Engedd elmenni a népemet.”

Mózesnek minden oka megvolt, hogy féljen. Szemben állt a bolygó legnagyobb hatalmú emberével. Abban az időben a fáraót istenként tisztelték, bármit is mondott, azt meg kellett tenni. Amit mondott, az törvény volt. Mózes odamegy viszont hozzá, és azt mondja: „Többé nem tesszük meg, amit mondasz. Nem félek tőled, mert az én főnököm tőled magasabb hatalom.” Igen nagy bátorság volt ezt megtenni.

Akarsz hasonló hitet az életedben, hogy győzhess a félelmeid felett? Minél közelebb vagy Istenhez, annál inkább betölt a hit. Minél távolabb vagy Istentől, annál inkább eltölt a félelem.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni a hit fontosságát életed hátralevő részében. A Biblia azt mondja, ami nem hitből van, az bűn. Hányszor vétkeztél ezen a héten? Sokszor. Én is. Mert bármi, amit nem hitben tettem, azt kételkedve tettem, és az bűn volt. A Biblia azt is mondja, hogy hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni. Hányszor tetszettél Istennek ezen a héten?

Meg akarsz változtatni valamit az életedben? Hagyd abba a panaszkodást és kezdj el hinni. Isten nem indul meg a panaszokra. Isten a hitre cselekszik: „Legyen a ti hitetek szerint!” (Máté 9:29) Te választod, mit tesz Ő az életedben.

Itt van a kulcs: Nem a te hited nagysága számít, hanem Isten nagysága, akibe a hited veted. Egy kicsi hit a hatalmas Istenben óriási eredményeket hoz!

Beszéljetek róla

  • Mire van szükséged, hogy közelebb kerülj Istenhez, hogy betöltsön a hit?
  • Hogyan tart távol a félelem attól, hogy elérd a legjobbat, amit Isten szánt neked?
  • Mik a külső bizonyítékai egy hittel teljes személynek?

 

untitled.png

Az első döntés: válaszd azt, hogy olyan emberré akarsz válni, amilyennek Isten szeretné, hogy legyél.

A második döntés: válaszd a rövidtávú fájdalmat a hosszútávú nyereségért.

A harmadik döntés: válaszd az Isten értékeit, és ne a világét.

És a negyedik döntés, melyet Mózes meghozott: a hit általi élet mellett döntött inkább, a félelem általi helyett. Ugyanezzel a választási lehetőséggel fogsz te is szembenézni: Vagy hit által fogsz élni, vagy félelem által.

A Biblia azt mondja Mózesről a Zsidókhoz írt levél 11:27-ben, „Hit által hagyta el Mózes Egyiptomot, nem félt a király haragjától, hanem kitartott, mint aki látja a láthatatlant." (Zsid 11:27, NIV fordítás).

Mózes odaállt az akkori világ legnagyobb hatalmával rendelkező személy elé, és azt mondta, „Ismered azokat a rabszolgákat, akik a piramisaidat építik? Elviszem őket, és mindannyian elmegyünk. Többé nem lesznek a rabszolgáid. Engedd el a népemet."

Mózesnek minden oka megvolt a félelemre. Szembeszállt a világ akkori leghatalmasabb emberével. Akkoriban a fáraót istenként tisztelték, és amit ő mondott, azt végre kellett hajtani. Amit parancsolt, az volt a törvény. És itt jön egy Mózes, aki azt mondja: „Nem fogjuk végrehajtani soha többé amit parancsolsz. Nem félek tőled, mert egy nálad nagyobb hatalmasságnak engedelmeskedem.” Ehhez aztán tényleg bátorság kellett!

Te is szeretnéd, hogy ugyanilyen hited legyen, hogy legyőzhesd a félelmedet? Minél közelebb kerülsz Istenhez, annál több hited lesz. Minél inkább eltávolodsz tőle, annál több félelem lesz benned.

Nem tudom túl hangsúlyozni a hit fontosságát az életünkben. A Biblia azt mondja, hogy ami nem hitből van, az bűn. A héten hányszor tettél olyat, ami nem hitből volt, azaz bűnből volt? Sokszor, és én is így tettem. Mert bármit, amit nem hitből tettem, azt kétség nélkül bűnből tettem meg. A Biblia azt is mondja, hogy lehetetlen hit nélkül Istennek tetszeni. A héten hányszor tettél olyat, ami tetszett Istennek?

Szeretnéd, hogy a dolgok megváltozzanak az életben? Akkor fejezd be a panaszkodást és kezdj el hinni.  Panaszkodással Istennél nem érsz el semmit. Isten a hitedet látva fog cselekedni: „Legyen a te hited szerint." (Máté 9:29, NIV fordítás). A döntés rajtad áll!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szerinted mit kell tenned ahhoz, hogy közelebb kerülj Istenhez, hogy hittel teljes ember legyél?
  • A félelem hogyan tart vissza téged attól, hogy az Isten által neked szánt legjobb dolgokat átvehesd?
  • Mi a nyilvánvaló bizonyítéka annak, ha valaki hittel teljes személy?




komment
süti beállítások módosítása