Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Győzelem a kísértés felett-Győzni fogsz!-Imádkozz csak tovább kitartóan!-MINDIG NYÚJTSD A TŐLED TELHETŐ LEGTÖBBET!-Ne szóld le magad!

2018. augusztus 27. 00:49 - Andre Lowoa

Győzelem a kísértés felett

„Nem tudjuk, mit tegyünk, csak rád tekintünk.” (2Krónikák 20:12)

Virrasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek.:

Amikor Jézus azt mondta Péternek, hogy nemsokára meg fogja tagadni Urát, Péter így kérkedett: „Mások talán igen, de én nem!” Ám néhány óra múlva esküszik, hogy nem is ismeri Jézust. Ez bármelyikünkkel megtörténhet. A Biblia azt mondja: „Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe” (Jakab 1:14). Mindannyiunknak vannak sebezhető területei, ha nem fegyelmezzük azokat jellemmel és elkötelezettséggel, akkor legyőzhetnek, sőt elpusztíthatnak minket. Mit tehetsz tehát?

1) Ismerd el! Mielőtt megadnánk magunkat a kísértésnek, általában bizonyos szakaszokon megyünk át. Ha elhanyagolod az imádságot és a bibliaolvasást, közömbössé válsz Isten iránt, nem érzékeled a veszélyt, sőt úgy vonzódsz hozzá, mint molylepke a lánghoz. Aztán elkezded megmagyarázni engedetlenségedet, és azt gondolod: „Senki sem tud róla. Ugyan, mit árthat?” És minél inkább elhallgattatod lelkiismeretedet, annál erősebbé válnak testies vágyaid. Aztán olyan emberek társaságát keresed, akik ugyanezt teszik, vagy legalábbis készek szemet hunyni. Jézus azt mondta: „Virrasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek” (Márk 14:38). Imádkozz erőért, még mielőtt a kísértés eljön!

2) Kérj segítséget! Amikor Jósáfát ellen akkora sereg vonult fel, mellyel egyedül nem boldogult, így imádkozott: „Mert nincs erőnk ezzel a nagy tömeggel szemben, amely ellenünk támad. Nem tudjuk, mit tegyünk, csak rád tekintünk.” (2Krónikák 20:12). Jósáfát tudta, hogy az Ellenség túlerőben van, de azt is tudta, hová forduljon segítségért. Mi a győzelem titka? Ne a saját erődre támaszkodj, hanem Istenre!

„Íme, hatalmat adtam nektek…” (Lukács 10:19)

Nem számít...

Íme, a győzelemhez vezető haditerv:

1) Nem számít, milyen gyakran esel el – kelj fel! „Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel” (Példabeszédek 24:16). A lelki érettség elérése egy életen át tartó folyamat. Megtörténik minden alkalommal, amikor Istenhez fordulsz gyengeségeddel, és engeded, hogy megtegye érted, amit te nem tudsz megtenni magadért.

2) Ne tagadd le, bánj el vele! „Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti” (Zsoltárok 34:19). A bűnbánó szívre Isten mindig kegyelemmel válaszol. Lehajol hozzád, amikor a legmélyebben vagy, végigmegy veled a bánkódás és megbánás völgyén, és kihoz belőle úgy, hogy erősebb leszel.

3) Írd le, mit tanultál meg a kísértés alatt! Visszatekintve megláthatod, min kell változtatnod értelmed megújulásával (ld. Róma 12:2). Írd le azt is, milyen új szokásokat szeretnél beépíteni az életedbe, pl. imádság, vagy elszámoltathatóság egy barát által, bibliaolvasás és igeversek megtanulása kívülről, gyenge pontok beazonosítása, őszinte önvizsgálat.

4) Használd, amit megtanultál! Jézus azt mondta Péternek: „a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát, de én könyörögtem érted, hogy el ne fogyatkozzék a hited: azért, ha majd megtérsz, erősítsd atyádfiait” (Lukács 22:31–32). Jelölje a mai nap az új kezdetet, amikortól felhasználod, amit megtanultál, nemcsak azért, hogy elkerülhesd a bukást, hanem azért is, hogy segíthess másoknak, akik kísértéssel küzdenek.

5) Hidd el, hogy győzelmes lehetsz! Jézus azt mondta: „Íme, hatalmat adtam nektek… az ellenség minden erején” (Lukács 10:19). Szabadulj meg a „képtelen vagyok rá” hozzáállástól, és meríts ma Isten erejéből!

„Ő azonban otthagyta ruháját az asszony kezében, futásnak eredt, és kiszaladt.” (1Mózes 39:12)

Kísértés

A Bibliában azt olvassuk: „Józsefnek szép termete és szép arca volt. Ezek után történt, hogy Józsefre szemet vetett gazdájának felesége, és ezt mondta: Hálj velem! Ő azonban ezt nem akarta, és azt felelte gazdája feleségének: Nézd, az én gazdámnak semmi gondja sincs mellettem háza dolgaira, és rám bízta mindenét. Senki sem nagyobb nálam ebben a házban. Semmit sem tiltott el tőlem, csak téged, mert te a felesége vagy. Hogyan követhetném el ezt a nagy gonoszságot, vétkezve az Isten ellen?! Bár az asszony nap mint nap ezt mondogatta Józsefnek, ő mégsem engedett neki, és nem feküdt mellé, hogy vele legyen. Egy napon, mint mindig, bement József a házba a munkáját végezni. A háznép közül senki sem volt a házban. Ekkor megragadta őt az asszony a ruhájánál fogva, és azt mondta: Hálj velem! Ő azonban otthagyta ruháját az asszony kezében, futásnak eredt, és kiszaladt.” (1Mózes 39:6–12 RÚF). Figyeld meg ezeket a szavakat: „az asszony nap mint nap ezt mondogatta Józsefnek.” Józsefet minden alkalommal kísértés érte, amikor egy bizonyos személy, Potifár felesége közelében volt. És a kísértés mindannyiszor bekövetkezett, amikor egy bizonyos helyen, Potifár házában volt. Ezért elfutott. Nem azért, mert gyenge volt – hanem azért, mert bölcs volt! Megértette, hogy ha túl sokáig vagyunk a kísértés közelében, akkor a tűzzel játszunk, és a megégést kockáztatjuk.

Nos, neked milyen embereket és milyen helyeket kell kerülnöd? Milyen kísértésforrásokat kell eltávolítanod ahhoz, hogy győzelmes életed lehessen? Tudd, hogy mikor kell másfelé menned és mikor kell elfutnod! Nem hozol szégyent Istenre azzal, hogy elfutsz – viszont magadra hoznál szégyent, ha nem menekülnél!

"Az asszony úgy látta, hogy jó volna enni arról a fáról, hogy csábítja a szemet, és kívánatos is az a fa, mert okossá tesz: szakított hát a gyümölcséből, és evett."
1Mózes 3:6 RÚF)

 

Nézzük meg a Szentírásban azt a helyet, ahol először ért kísértés valakit, és vizsgáljuk meg, mit tanulhatunk belőle. A Biblia azt mondja: "A kígyó pedig ravaszabb volt minden vadállatnál, amelyet az Úristen alkotott. Ezt kérdezte az asszonytól: Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kert egyetlen fájáról sem ehettek?" (1Mózes 3:1 RÚF).
Először is a Sátán vakká tesz minden jóra, amit Isten készített számodra. Azután hangulatmódosító szereket kínál, például kábítószert vagy alkoholt, vagy másvalaki házastársát, vagy internetes pornót, és azt mondja, ez nem árt neked.
Ne vedd be! Hazudik! Ne higgy neki!
"Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe. Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz. Ne tévelyegjetek, szeretett testvéreim!" (Jakab 1:14-16).
Minden olyan gyengeségnek, melynek folyton engedélyt adnak, amire kifogásokat keresnek, amit tagadnak vagy rejtegetnek, hatalma van arra, hogy rabságba döntsön. Ha nem veszed észre és nem veszed célba gyengeségedet, azzal erősíted azt. Ha nem veszed figyelembe a sebezhető pontjaidat, akkor elkerülhetetlen a vereség. A Sátán bizonyos embereket azzal bízott meg, hogy táplálják gyengeségedet. Figyelj oda erre! A gyengeséged miatt olyan barátokhoz fogsz vonzódni, akik elfogadják és élvezik azt. Vigyázz, mert gyengeségednek saját céljai vannak át akarja venni az irányítást életed felett, és szabotálni akarja Isten veled kapcsolatos terveit Mindig kötődik a rossz társasághoz, és eléri, hogy kényelmetlenül érezd magad rendes emberek között. Bármelyik pillanatban felbukkanhat, akár idős korodban is. Nos, hogyan győzheted le a gyengeségedet? Akaraterővel? Nem ! Isten erejével! Ez mai is hozzáférhető számodra, ragadd hát meg!

 




Győzni fogsz!

„Hangosan kiáltok az Úrhoz, és ő meghallgat..." (Zsoltárok 3:5)
Nem számít, mikor és miért buktál el, Isten fel akar emelni és lábra akar állítani. Azok az emberek, akik még soha nem tapasztalták meg, milyen hibázni, valószínűleg még sosem értek el semmi nagy dolgot. Van egy fajta biztonságérzet az óvatos játékban, így semmit sem veszítesz, de nem is nyersz semmit. Az ilyen emberek sohasem fognak kiszállni a csónakból, és nem fognak a vízen járni. Nem lenne jobb csaknem elsüllyedni, és mégis megmenekülni, mint sohasem érezni Isten erejét munkálkodni rajtunk keresz­tül? A nehézségek olyanok, mint az élesztő, amely a melegben növekedni kezd, és minél nagyobb a forróság, annál nagyobbra nő. Az igazság az, hogy minden lehetőség, amit Isten ad, nehézségekkel együtt érkezik, melyeken felül kell emelkedned. Nézd meg Izra­el fiait Egyiptomban: „De mennél jobban sanyargatták őket, annál inkább szaporodtak és terjeszkedtek..." (2Mózes 1:12). A nehéz idők jobban erősítik a hitet, mint a jó na­pok. Azt mondod: „De hát elszúrtam!" Isten azt mondja: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz" (2Korinthus 12:9). Azt mondod: „Akikben megbíztam, cserbenhagytak, és akikről azt gondoltam, velem vannak, valójában elle­nem voltak". A zsoltáríró azt mondta: „Sokan mondják rólam: Nem segít rajta Isten! De te, Uram, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölemeled fejem. Hangosan kiáltok az Úrhoz, és ő meghallgat..." (Zsoltárok 3:3-5). Nehéz elfogadni, hogy vannak emberek, akik nem akarják, hogy sikeres légy. De attól hogy „sokan mondják...", még nem biztos, hogy úgy is van. A legbiztonságosabb hely a világon Isten akarata. Ha terveidet az Ő céljaihoz igazítod, végül győzni fogsz, és semmi sem állíthat meg.



Imádkozz csak tovább kitartóan!

„Bízzatok benne mindenkor, ti népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk!” (Zsoltárok 62:9)

imádkozó, könyörgő nő

Anna mindennél jobban szeretett volna egy fiút. Ám az évek csak teltek, és ő csalódottsággal és kétségbeeséssel küzdött. „Az asszony lelke mélyéig elkeseredve könyörgött az Úrhoz, és keservesen sírt” (1Sámuel 1:10). De bármennyire is el volt keseredve, két olyan dolgot tett, ami működött – és nálad is működni fog!

1) Ahelyett, hogy hátat fordított volna Istennek, inkább hozzá fordult. Nem kevesebbet, hanem többet imádkozott. Tudta, hogy ha férje nem is tud neki gyermeket adni, Isten tud. Lehet, hogy nem örült Isten időzítésének, de sosem kételkedett Isten jóságában. Sajnos van egy dolog, amit hajlamosak vagyunk tenni, amikor a dolgok rosszul alakulnak: kerüljük Isten jelenlétét. Ez nagy hiba, mert éppen őrá van ilyenkor legnagyobb szükségünk! Igen, nehéz imádkozni, amikor a szíved épp megszakad, de ha nem imádkoztál összetört szívvel és igazán mély szükségérzettel, akkor soha nem öntötted ki igazán a szívedet Isten előtt, és nem értetted meg igazán, mit ért a Biblia imádságon.


2) Nemcsak arra gondolt, amit ő szeretne, hanem arra is, amit Isten. „Azután erős fogadalmat tett, és ezt mondta: Seregek Ura! Ha részvéttel tekintesz szolgálólányod nyomorúságára, gondod lesz rám, és nem feledkezel meg szolgálólányodról, hanem fiúgyermeket adsz szolgálólányodnak, akkor egész életére az Úrnak adom…” (1Sámuel 1:11). Nem sokkal ezután megfogant Sámuel.

Ha kész vagy olyan ígéretet tenni Istennek, amit aztán számon kérhet rajtad (lényegében ez a fogadalom), akkor kezded komolyan venni az imádságot. És ekkor Isten is komolyan veszi az imádságodat! Tehát öntsd ki szívedet az Úr előtt!






MINDIG NYÚJTSD A TŐLED TELHETŐ LEGTÖBBET!

„Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek!" (Kolossé 3:23)

Michelangelo egyik legnagyszerűbb alkotása Dávid szobra. Olyan nagy szenvedéllyel dolgozott rajta, hogy gyakran ruhában aludt, mert sajnálta az időt arra is, hogy levegye, majd ismét felvegye őket. Újra meg újra megvizsgálta a márványt, hogy lássa, milyen póz lenne a legalkalmasabb. Több száz vázlatot készített a lehetséges testtartásokról, és aprólékos rajzokat modellekről. Ötleteit kipróbálta kis viaszszobrokon, és csak amikor azokkal elégedett volt, akkor vette kezébe a vésőt és a kalapácsot. A Sixtusi-kápolna mennyezetfreskóján ugyanilyen igényességgel dolgozott. Kényelmetlen szögben feküdt kemény deszkákon, a boltív alatt megszorult fullasztó levegőt lélegezte be, szemét égette, bőrét irritálta a vakolat pora. Az elkövetkező négy évben szó szerint verejtékesre dolgozta magát kemény munkával - de nézd csak meg a végeredményt! Martin Luther King mondta: „Ha egy ember utcaseprő, akkor úgy seperjen utakat, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy ahogy Shakespeare írt verseket. Olyan jól seperje az utakat, hogy a mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre s azt mondja: ím, itt élt egy nagyszerű utcaseprő, aki jól végezte a munkáját!" Ha nem vagy szenvedélyes abban, amit csinálsz, keress valamit, amit szenvedélyesen tudsz csinálni! Ne csak az hajtson, hogy pénzt keress, arra törekedj, hogy hatással legyél! Célod ne a túlélés legyen, hanem az, hogy valami jelentőségteljeset tegyél! Pál megmutatja, hogy mi a végső célja annak, hogy mindig a legjobbat nyújtsuk: „Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek... az Úr Krisztusnak szolgáljatok tehát!" (Kolossé 3:23-24).







Ne szóld le magad!

„Mert egyetlen áldozattal örökre tökéletessé tette a megszentelteket.” (Zsidók 10:14)

Amikor semmibe veszed pozitív tulajdonságaidat, és azt mondod magadnak: „Túl kövér vagyok, nem vagyok jó, soha semmit nem csinálok jól”, akkor mindig igazolást találsz arra, amit keresel. Dr. Richard Carlson mondja: „Ha leértékeled magad, az inkább felerősíti, semmint kijavítja tökéletlenségeidet azáltal, hogy szükségtelen figyelmet és energiát fordít mindarra, ami rossz, ahelyett, hogy arra figyelne, ami jó. Miért tennéd ezt, tudva, hogy az egyetlen lehetséges következménye a negatív szemléletmód, még több negatív érzés és az élet ajándékának egyre kevesebbre becsülése? Azok az emberek, akik rendszeresen leszólják magukat, gyakran panaszkodóknak tűnnek, nem is beszélve arról, hogy milyen példát állítanak ezzel. Mindenkinek vannak olyan területei, melyeket szeretne tökéletesíteni, de ez nem jelenti azt, hogy ostoroznod kellene magad. Itt a földön egyikünk sem lesz tökéletes, de nem az a megoldás, hogy becsméreled magad. A Biblia azt mondja, hogy Isten „örökre tökéletessé tette a megszentelteket”. Max Lucado írja: „Húzd alá a tökéletes szót! Figyeld meg, nem az van odaírva, hogy jobbá tette. Nem az, hogy fejlődik. Nem az, hogy javulóban van. Isten nem fejleszt, Ő tökéletessé tesz. Ő nemcsak erősít, Ő teljesen elvégzi a munkát… Tudatában vagyok annak, hogy van, amiben még tökéletlenek vagyunk. Még mindig hibázunk. Még mindig elbukunk. Még mindig pontosan azt tesszük, amit nem is akarunk… ez a részünk »a megszentelődés folyamatában van«. De amikor arról van szó, hogy milyenek vagyunk Isten szemében, akkor tökéletesek vagyunk. Amikor minket néz, akkor olyan emberekre tekint, akik tökéletessé lettek azáltal, Aki az Egyetlen tökéletes – Jézus Krisztus által.” Az rendben vagy, hogy tökéletesíteni akarod magad, de ne görcsölj rajta; állj meg gyakran, és emlékeztesd magad arra, hogy: „felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt” (Kolossé 3:10).
komment
süti beállítások módosítása