Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hagyd az Úrra a sérelmeidet-Isten azt mondja, megbocsájt neked!-Isten sohasem siet-Képes vagy annál jobban dicsérni Istent, mint ahogy azt a gyülekezetben teszed?

2018. augusztus 26. 10:28 - Andre Lowoa


Hagyd az Úrra a sérelmeidet

 

"Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket"(Mt.6: 14-15)


Az életben előfordul, hogy mások megbántanak, néha akarattal, néha akaratlanul. Az határozza meg a boldogságodat, hogy ezt a sérelmet hogyan kezeled. Amikor magadban tartod a sérelmeidet és visszafolytod azokat, azt nevezzük neheztelésnek. Ha valaki évekkel ezelőtt megbántott, és még mindig neheztelsz rá, akkor ez lassan megmérgezi az életedet. A saját egészséged és boldogságod érdekében meg kell tanulnod megbocsátani.

A Biblia azt mondja, bocsáss meg és neked is megbocsáttatik. Valójában, Jézus azt mondja : "Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket".(Mt.6:15) Ez a két dolog összefügg. Ez arra a történetre emlékeztet, amikor valaki azt mondta John Wesley-nek, a Metodista vallás alapítójának, hogy "Én egyszerűen nem tudok annak az embernek megbocsátani! Nagyon mélyen megbántott." Wesley válasza az volt, "Remélem, te sosem vétkezel."

A saját érdekedben, hagyd ezt a múltra. Ha valaki megbántott, lépj túl rajta, szabadulj fel. Ez az ima egyik előnye. Segít megkönnyebbülnöd. A megbocsátás az egyetlen módja annak, hogy megszabadulj a múlttól. Bocsáss meg nekik és lépj tovább. Menj tovább! A megbocsátás kitörli a sértett emlékei "videoszalagját", amelyet újra és újra lejátszik az agyad. Ha elengedjük a sérelmeinket és megbocsátunk másoknak, akkor a mi mennyei Atyánk kegyelmét sugározzuk vissza, aki nekünk is megbocsátott és mindig megbocsát. Ez azt jelenti, hogy így mutatjuk ki Isten felé a szeretetünket, átadjuk neki az életünket, és amint ezt tesszük, dicsőítjük az Urat.






Isten azt mondja, megbocsájt neked!

 

"Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem."Ézs (43,25)



Amikor rosszul kezd menni valami az életedben, automatikusan azt gondolod: "Isten bosszút áll rajtam. Tudtam! Megtettem azt a szégyenletes dolgot tegnap (vagy tavaly vagy 20 évvel ezelőtt), és most leszámol velem.

Vajon, Isten valóban így kezeli a gyermekeit? Egyáltalán nem! Ézsaiás azt állítja, Isten nem hozza fel ellenünk a bűneinket. Ha egyszer megvallottuk neki őket, mindet megbocsájtott és elfelejtett. Ő soha nem emlegeti fel a múltat.

Ha te keresztény vagy, kísérd figyelemmel az Ef 1,4-5-öt:"Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben.Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint."

Rádöbbentél-e már arra, hogy amikor Isten rád néz, Jézus Krisztuson keresztül lát téged? Amikor Jézus meghalt a kereszten, ő megfizetett minden bűnödért, így megbocsájtott neked és bűneid el vannak felejtve.

Ezért annyira JÓ HÍR kereszténynek lenni. Jézusnak adom az életem, ő elveszi és újabb esélyt ad nekem. Azt állítja: "Most már teljesen hibátlannak látlak. Úgy állsz előttem, hogy betakar az én szeretetem."





Isten sohasem siet


 

„Ne kíséreljetek meg semmiféle megpróbáltatás elől idő előtt kitérni. Hagyjátok, hogy az betöltse rendeltetését, így lesztek majd érettek és jellemesek” (Jakab 1:4 MSG fordítás).

snail_reached_the_ark.jpg

Légy türelmes Istennel és önmagaddal szemben. Az élet okozta csalódások egyike, hogy Isten időbeosztása ritkán esik egybe a miénkkel. Nekünk gyakran sietős, amikor Istennek nem. Talán frusztrál, hogy látszólag lassú ütemben haladsz előre az életben.

Emlékezz rá, hogy Isten sohasem siet, de mindig odaér időben. Ő életed teljes hosszát felhasználja arra, hogy felkészítsen az örökkévalóságban betöltendő szerepedre.

A Biblia példák során át illusztrálja, hogyan használ fel Isten egy hosszú életszakaszt a jellem formálására, leginkább a vezetők esetében. 80 esztendőt fordított rá, hogy felkészítse Mózest, amiből 40 év volt a pusztában töltött próbaidő.  Mózes 14600 napon át várakozott és kérdezősködött: „Itt van már az idő?” Ám Isten egyre csak azt mondogatta: „Még nincs.”

A népszerű könyvcímekkel ellentétben nem léteznek „Egyszerű lépések az érettséghez” vagy „Titkos praktikák a gyors megszentelődéshez”. Amikor Isten egy óriás tölgyet akar megalkotni, akkor évszázadokat vesz igénybe ehhez, ám ha csak egy gombát, akkor egy éjszaka is elegendő neki. 

A nagyszerű jellemek erőfeszítések, viharok és szenvedés teli időszakok árán formálódnak ki. Légy türelmes, amíg a próba tart. Jakab azt javasolta, „Ne kíséreljetek meg semmiféle megpróbáltatás elől idő előtt kitérni. Hagyjátok, hogy az betöltse rendeltetését, így lesztek majd érettek és jellemesek” (Jakab 1:4 MSG-fordítás).

Ne csüggedj el! Amikor Habakuk búskomorságba esett, mivel szerinte Isten nem cselekedett elég gyorsan, Isten e szavakat intézte hozzá: „A dolgok, amiket tervezek, nem történnek meg azonnal. Lassan, töretlenül, biztosan közeledik az idő, amikor a látomás beteljesedik. Ha lassúnak tűnik, ne ess kétségbe, mert ezek a dolgok bizonyosan be fognak következni. Csak légy türelemmel! Nem fognak késve érni egy nap!” (Habakuk 2:3 TLB fordítás)

Ne felejtsd el, milyen messziről jöttél, ne csak azt nézd, milyen messzire kell még eljutnod. Nem vagy ott, ahol lenni szeretnél, de már ott sem vagy, ahol valaha voltál. Évekkel ezelőtt volt divat, hogy az emberek egy PBPGINFWMY betűsorral ellátott gombot viseltek. A rövidítés eredete: “Please be patient. God is not finished with me yet.”, azaz „Kérlek, légy türelmes. Isten még nem fejezte be munkáját rajtam.” Isten még rajtad is dolgozik, tehát csak haladj szépen tovább előre. Kitartásával még a csiga is elérte a bárkát!

Beszéljetek róla:

  • Mi az a néhány lecke, amit megtanultál, amikor Isten késleltetett valamit az életedben?
  • Mit gondolsz, milyen cselekvésre akar késztetni Isten, amikor kedved szegi az időzítése?
  • Hogyan mutathatsz türelmet mások felé, ahogy irányodban ezt Isten is megteszi? Hogyan tudod ma bátorítani az embereket a szellemi fejlődésük útján?




Képes vagy annál jobban dicsérni Istent, mint ahogy azt a gyülekezetben teszed?

"Énekeld el neki háládat, énekelj dicséreteket a mi Urunknak!" (Zsoltárok 147:7. TLB fordítás)

 

Biztosan észrevetted már, hogy a zene és a szeretet együtt jár, mivel a zene a szívből jön. Ez nem egy intellektuális dolog. Ez valami olyasmi, ami a lelkedből fakad, az érzelmeidből.

Nagyon sok szerelmes dal létezik. Sőt vannak olyan rádió állomások, amik kifejezetten szerelmes dalokat játszanak. Tudtad viszont azt, hogy sokkal több dal íródott Jézus Krisztusról, mint bármilyen más témáról a világon? A kereszténység egy éneklő hit. Miért? Azért mert nem a vallásról szól. Egy szeretetkapcsolatról szól. Egy kapcsolatról szól Istennel, aki annyira szeret téged, hogy elküldte Fiát, hogy meghaljon helyetted és aki azt akarja, hogy viszont szeresd őt.

A Zsoltárok 147:7 azt mondja: "Énekeld el neki háládat, énekelj dicséreteket a mi Urunknak!" (TLB fordítás). Semmi nem ébreszthet rá jobban Isten szeretetére és jelenlétére az életben, mint az, amikor énekelsz és dicséred.

Lehet azt gondolod: "De ezt te nem értheted, én nem tudok énekelni." A Biblia azonban azt mondja, csinálj örömteli zajt. Tudom, hogy erre képes vagy, hiszen ha kimész egy meccsre vagy házasodik egy valaki, akkor mindenki képes örömteli zajongásra. Úgyhogy csak engedd ki! Nem feltétlenül kell eltalálnod a helyes hangot. Csak örömtelien kell zajonganod.

Képes vagy annál jobban dicsérni Istent, mint ahogy azt a gyülekezetben teszed? Igen, mert a dicséret egyszerűen csak a szereteted kifejezése Isten felé. Ez azt jelenti, hogy dicsérheted a zuhany alatt. Dicsérheted amikor nyírod a füvet az udvaron. Dicsérheted miközben mosogatod az edényeket. Dicsérheted miközben épp a munkába vezetsz, megkötsz egy üzletet vagy épp a golf pályán vagy. Bárhogy és bármikor kifejezheted a szeretetedet Istennek. Ez pedig azt jelenti, hogy bárhol énekelhetsz.

Beszéljetek róla:

  • Mire gondolsz éneklés közben a gyülekezetben? Mire figyelsz?
  • Milyen gyakran énekled el háládat és szeretetedet Istennek? Naponta? Rendszeresen? Alkalmanként? Ritkán? 
  • Mi az az életedben, ami helyett énekelhetnél vagy hallgathatnál dicsőítő zenét, hogy gyakrabban eszedbe jusson őt dicsérni?





komment
süti beállítások módosítása