Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Legyél a házastársad legnagyobb rajongój-Te csak gazdálkodsz a pénzeddel

2018. augusztus 19. 10:25 - Andre Lowoa

 

 

Legyél a házastársad legnagyobb rajongója

"Bátorítsátok egymást minden nap, amíg itt a ma!"
(Zsidók 3,13a, NCV)
Ha házas vagy, Isten egy nagyon fontos szereppel bízott meg téged: legyél a házastársad legnagyobb rajongója. Ez egy olyan feladat, amit csak te tudsz úgy megoldani, ahogy Isten szeretné, és a házastársadnak iszonyúan szüksége van rá, hogyy ezt megtedd.
Egy kritikákkal teli világban élünk. Nem kell túl sokáig keresgélnünk, hogy találjunk valakit, aki lehúz minket.
Ezért van az, hogy minden embernek ezen a földön elmondhatatlanul szüksége van arra, hogy valaki folyamatosan megerősítse. Isten így szerelt össze minket. Ha házas vagy, az egyik ilyen embernek a házastársadnak kell lennie. Ahhoz, hogy a házasságotok növekedni tudjon, alapvető, hogy te és a házastársad beépítsétek a házasságotokba a másik folyamatos megerősítését.
Több, mint valószínű, hogy ez része volt a házasságotoknak az elején. Kevés ember házasodik össze olyan valakivel, aki nem bátorítja őt valamilyen módon. De ahogyan a növekvő házasságnak sok más része is, egy idő után ez is kezd megfakulni.
A Biblia azt mondja a Zsidók 3,13-ban: "Bátorítsátok egymást minden nap, amíg itt a ma!" (NCV) Miben kellene bátorítanod a házastársadat?
1. Erősítsd meg az értékeiben a házastársadat. Amikor ingatlanokkal foglalkozol, a "becsül" szó azt jelenti, hogy valamit mennyire értékelsz. Megemeled más emberek értékét, amikor becsülöd őket. Ahogy becsülöd a házastársadat, segítesz neki, hogy megértse milyen értéket képvisel a szemedben, és a házasság értékét is emeled. A Példabeszédek 12,25 azt mondja: "Egy bátorító szó csodákat tesz." (LB) Egy bátorító szó csodákat fog tenni a házasságodban - vagy bármilyen más kapcsolatban, amiben benne vagy.
 
2. Erősítsd a házastársadat az erősségeiben. A legjobbat fogod kihozni a házastársadból, amikor rámutatsz az erősségeire, és nem a gyengeségeire. Válaszd azt, hogy álomépítő leszel, nem álomromboló. Végül mindig azzá válunk, amit mások látnak bennünk. Egyetlen ember sem fog a házastársad életében az önértékelésére, vagy a jövőjére akkora hatással lenni, mint te.
 
3. Erősítsd a házastársadat a szolgálatában. Hozd tudtára a házastársadnak, hogy mennyire értékeled, amit Istenért tesz ezen a világon. Mindketten egyedien tudtok hozzájárulni a világhoz. Örülj annak, ha a házastásad valamivel hozzá tud járulni a világhoz. Segítsd a házastársadat meglátni, hogy mekkora hatással bír az, hogy Jézusért lettünk teremtve.
Nagy hatalmunk van abban, hogy a házastársunk mit gondol saját magáról. Ezt használhatjuk arra, hogy felépítsük, vagy leromboljuk őt. Ez a mi választásunk, és az egyik legfontosabb döntés, amit az egészséges házasságunk érdekében meghozunk.
Beszéljünk róla:
  • Mi az, amiben a házastársad bátorít téged, és ez rád nagy hatással van?
  • Mi tart vissza minket attól, hogy folyamatosan bátorítsuk a házastársunkat?
  • Miben bátoríthatnád a házastársadat sűrűbben?




Te csak gazdálkodsz a pénzeddel

„Egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet” (Mt 25:14-15) 

Jézus azt  mondja a Mt 25:14-15 versekben: „Egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet.”

Azokban az időkben nem voltak bankok, ezért amikor a gazdag ember hosszabb időre elhagyta otthonát, hívta szolgáit, és megbízta őket vagyona, pénze kezelésével. Amikor visszatért, elszámolásra kérte a szolgáit, hogy lássa, mi történt a pénzével.

A gazda szó (újabban az angol manager szó) összekapcsolódik a pénzügyi gazdálkodással. A birtoklás törvénye elsődlegesen határozza meg a pénzügyi szabadságot. Mindened, amid van, az az Istené. Te csak gazdája, menedzsere vagy.

Arra hívattunk, hogy időgazdák legyünk. Arra is elhívattunk, hogy a befolyásunkkal gazdálkodjunk, valamint arra is, hogy az egészségünket, a kapcsolatainkat, a lehetőségeinket is menedzseljük. Isten arra hív el, hogy minden, ami rendelkezésedre áll, gazdálkodj vele.

Mondhatod: „Álljunk meg egy szóra. Azt akarod mondani, hogy az a pénz, amiért megdolgoztam, nem az enyém?” Mit gondolsz, honnan van a tested, amivel dolgozol a pénzedért? Honnan van az eszed hozzá? Kitől kapod az energiát hozzá? Honnan van az intelligenciád? Mindened, valóban mindened, ajándék Istentől. Az életben semmit sem tulajdonolsz, mindent csak megbízásként kaptál.

Isten pénzét csak itt a Földön használhatod. Ő csak néhány évtizedre bízta rád. Előtted valaki másra bízta, és utánad is, miután meghalsz, valaki másra fogja bízni. Nem te tulajdonlod, hanem a Mester. Minden gazdálkodás alatt van.

Tudod mi a jele annak, hogy elfelejtetted a birtoklás törvényét? Amikor azt hiszed, hogy a te pénzed a tiéd, és félted. Nyugtalan vagy és izgulsz, viszont erre nincs semmi okod.

A pénzügyi gazdálkodás egy lelki foglalkozás. Isten azt figyeli, hogyan kezeled az ő pénzét, hogy meglássa, hogy a Mennyországban milyen lelki gyümölcsökkel tud megajándékozni. Emiatt aggódhatsz is, de tulajdonképpen ebben a birtoklási törvényben szabadság van.

Amikor tudod, hogy Isten a tulajdonos és te a gazda, a menedzser vagy csak, sokkal kevesebbet izgulsz, és többet foglalkozol Isten vagyonának kezelésével.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha egy céget te magad vezetnél, aggódnál-e annyit, mint a tulajdonos? Szeretnéd-e ugyanúgy a sikert, mint a tulajdonos? Miért igen, vagy miért nem?
  • Hogyan lehet gyakorolni lelki foglalkozásként a pénzügyi menedzsmentet?
  • Milyen szerepe van az imának a pénzügyi döntéseidben? Miért olyan fontos az ima a pénzügyi gazdálkodásban?




komment
süti beállítások módosítása