Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten kegyelme mindenkié-Különleges vagy – Hidd el!

2018. augusztus 12. 10:11 - Andre Lowoa




Isten kegyelme mindenkié

"Az ígéret nemcsak azoké, akik Mózes törvénye szerint élnek, hanem mindenkié, aki hitben jár, ahogy Ábrahám is tette." (Róma 4:16, ICB fordítás)

 


Nem számít, hogy ki vagy, hogy mit tettél, Isten szeret téged, és hazavár. El akar árasztani a kegyelmével. Nagy ünneplést szeretne neked csapni visszatérésed alkalmából. 

A Róma 4:16-ban azt olvassuk, hogy "Az ígéret nemcsak azoké, akik Mózes törvénye szerint élnek, hanem mindenkié, aki hitben jár, ahogy Ábrahám is tette." (ICB fordítás)

Kik azok, akik "Mózes törvénye szerint élnek"? A zsidó nép, Izrael népe az ószövetségi időkben Mózes törvénye szerint élt. Ez az igevers azt mondja, hogy Isten kegyelme nemcsak a zsidók számára elérhető, akik Mózes törvényeit követik. A kegyelem elérhető mindazok számára, akik hitben járnak. 

Ez nagyon jó hír! Isten kegyelme nemcsak a zsidóknak szól, hanem nekünk mindannyiunknak. Mindannyian jöhetünk Istenhez: csak hinnünk kell az ő kegyelmében, amely fiában, Jézus Krisztusban lett nyilvánvaló.

A mindenkibe vajon beletartoznak az alacsony emberek is? Igen. Jelent ez egyaránt gazdag és szegény embereket? Igen. Vonatkozik politikusokra és kétkezi munkásokra is? Igen. A mindenkibe a világ összes országának lakosa beletartozik? Igen.

A mindenki mindenkit jelent. Isten kegyelme számodra is elérhető!

Nem értheted meg, hogy mit jelent Istennel kapcsolatban lenni addig, amíg meg nem érted, hogy mi a kegyelem. Kegyelem nélkül nem lehet kapcsolatod Istennel. Ez a kereszténység lelke. Ez a Krisztus-követésnek, a hívő létnek a lényege. Ne feledd: nem számít, hogy mit tettél, vagy, hogy ki vagy, Isten kegyelme számodra is elérhető.

Beszéljetek róla!

  • Szerinted miért okoz sok embernek nehézséget, hogy higgyen Isten kegyelmében?
  • Isten irántad való kegyelmének fényében hogyan kellene másokkal törődnöd, különös tekintettel azokra, akik nem érdemlik meg, hogy törődj velük?
  • Milyen hatással van a kegyelem arra, ahogy Istenhez közelítesz?





Különleges vagy – Hidd el!

"Csak az érdekel, hogy célhoz érjek, és elvégezzem a feladatot, amit az Úr Jézus bízott rám: hogy hirdessem az örömhírt Isten kegyelméről." (Apcsel 20:24, egyszerű fordítás)

Te vagy a világon az egyetlen, aki élni tudja az életedet. Senki nem tudja helyetted élni, és senki sem versenyez veled azért, hogy elvégezhesse a feladatot, amit Jézus neked szánt.

Végy egy mély levegőt, és pihenj meg ebben az igazságban: Isten a lelki ajándékok, szenvedélyek, képességek, személyiségjegyek és tapasztalatok olyan keverékével teremtett téged, amikből fakadóan csak te lehetsz önmagad. Más nem tud lemásolni téged, te pedig nem vagy képes rá, és nem is kell, hogy lemásolj másokat. Eredeti mestermű vagy egyenesen Isten kezéből.

Az egyediséged ugyanakkor azt is jelenti, hogy egyedül te tudod beteljesíteni azt a küldetést, amire Isten kijelölt.

Isten diplomás asszisztense, Pál így mondja: "Csak az érdekel, hogy célhoz érjek, és elvégezzem a feladatot, amit az Úr Jézus bízott rám: hogy hirdessem az örömhírt Isten kegyelméről." (Apcsel 20:24, egyszerű fordítás)

Az életünkből egyetlen drága percet sem szabad arra pazarolni, hogy olyasmikkel foglalkozzunk, amik nem fontosak, ha emiatt a fontos dolgok háttérbe szorulnak.

Soha nem késő elkezdeni hűségesen keresni azt a küldetést, amit Isten adott – azt, amit egyedül te tudsz betölteni.

Talán azt hiszed, nem vagy elég tehetséges ahhoz, hogy Isten használni tudjon. De az igazság az, hogy Isten pontosan azokkal a képességekkel teremtett meg téged, amik kellenek ahhoz, hogy megtedd, amit kér. Isten egyedülálló, csodálatos módon teremtett.

Beszéljünk róla!

Minden, amit Isten eddig tett érted, beleértve a megváltásodat a bűnös bukásaidból, közelebb visz a sikerhez és dicsőíti Istent. Gondolj vissza az életedre! Milyen specifikus módokon készített téged Isten arra, hogy betöltsd a célt, amit adott neked?

Mit változtatnál az életeden, ha valóban elhinnéd, hogy Isten egy személyre szabott küldetéssel teremtett, amit csak te tudsz elvégezni?




komment
süti beállítások módosítása