Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Igazodj Isten menetrendjéhez-Így tudsz befektetni a saját gyülekezeted közösségébe

2018. augusztus 02. 10:11 - Andre Lowoa





Igazodj Isten menetrendjéhez

 

„Ti menjetek fel az ünnepre, én erre az ünnepre még nem megyek fel, mert az én időm még nem jött el.” (János 7:8)


Napjaink gyorsan elrepülnek, és az internetes alkalmazások, a mobiltelefon-hívások, a PDA folyamatos csipogása között épp csak annyi időnk marad, hogy lélegzetet vegyünk.

Még a gyülekezeti programtervünk is túlzsúfolt a különböző összejövetelekkel, szolgálatokkal és szeretetvendégségekkel. Bár arra törekszünk, hogy Jézushoz hasonlóvá váljunk, kifejlesztettünk egy, a jézusival homlokegyenest ellentétes tulajdonságot: túl elfoglaltak lettünk.

Sosem gondolsz Jézusra úgy, hogy Ő egy sietős személy. Sosem stresszelt azon, hogy még több dolgot végezzen el.

Hallod a hatékonysági szakértőket?
„Jézus, sokkal többet meg tudnál tenni, ha több segítőd lenne, mint éppen 12.”
„Ha előbbre akarsz jutni a farizeusokkal, el kellene járnod a kapernaumi tanácsülésre.”
„Miért vagy még itt Galileában? A szolgálatod sokkal nagyobb lehetne, ha felmennél Jeruzsálembe. Kár lenne elvesztegetni ilyen tehetséget.”

Jézus testvérei is azt mondták: „Menj el innen, és eredj Júdeába…. Mert senki sem cselekszik semmit titokban, aki azt akarja, hogy nyilvánosan elismerjék őt. Ha ilyeneket cselekszel, tedd ismertté magadat a világ előtt.” (János 7:3-4)

Jézus erre egyszerűen csak annyit mondott, hogy nem ez a megfelelő időpont, mert ő az Atya menetrendjével összhangban tesz mindent.

Aztán Jézus is követte őket, szinte közvetlenül a testvérei sarkában járt. De ezt visszafogottan tette, mert nem akarta, hogy az események sodra eltérítse a céljától vagy Isten menetrendjétől.

Végig az evangéliumokban időről időre halljuk, hogy Jézus az Atya akaratára hivatkozik. Tudta, hogy Őt Isten küldte, hogy meghatározott céllal küldte, és Ő pontosan azt a célt akarta elérni.

Hogyan tudod a legjobban beosztani az időd? Lásd magad annak, akinek Isten teremtett, tudd, hogy mit akar, hogy megtegyél, aztán elszántan váltsd valóra ezt a célt. (Lukács 9:51)

Beszéljünk róla

* Gondold végig egy tipikus napodat, és írd le, amit csináltál. Ezek közül a tevékenységek közül melyek voltak összhangban Isten rád vonatkozó céljával?
* Milyen lépéseket tehetsz azért, hogy ne legyél mindig nagyon elfoglalt?

 


Így tudsz befektetni a saját gyülekezeted közösségébe

"Amikor Isten emberei szükségben vannak, legyél kész segíteni nekik. Mindig légy buzgó a vendégszeretetben." (Róma 12:13, NLT fordítás)

Isten azt akarja, hogy használjuk a pénzünk egy részét arra, hogy erősítsük a közösséget, hogy mutassunk szeretetet a többi hívő felé és építsünk kapcsolatokat.

Bármikor, amikor Istennek adtam a pénzem, az minden esetben csak közelebb vitt engem Őhozzá. Bármikor, amikor másnak adtam a pénzem, az ahhoz a személyhez vitt közelebb. Amikor a kiscsoportban adok valakinek pénzt, vagy a kiscsoportomra költök, hozzájuk kerülök közelebb, velük fejlődik a kapcsolatom.

Bármikor, amikor elmegyek, veszek egy szép kártyát és írok bele valami bátorítót, akkor egész egyszerűen Isten befektetési alapjába fektetek be. Amikor egy másik hívő elbátortalanodott, és szüksége lenne valakire, akivel beszélhet, és én meghívom ebédelni, akkor is Isten  befektetési alapjába fektetek be. 

A Biblia azt mondja "Mikor kiterjeszted a vendégszeretetet olyan keresztény fivéreidre és nővéreidre, akik idegenek számodra. a hitet teszed láthatóvá." (3 János 1:5, The Message fordítás). Amikor a gyülekezetbe fektetjük a pénzünket és fejlesztjük vele a kapcsolatainkat, azzal Istenre mutatunk. Más szavakkal, ha a saját gyülekezeted közösségére költesz, az segít másokat a kereszthez vinni.

Legyél kreatív! Legyél újító! Dobj be néhány ötletet. "Lássuk, milyen leleményesek lehetünk a szeretet ösztönzésében és a segítségnyújtásásban." (Zsidók 10:24, The Message fordítás).

Bármikor, amikor más hívőknek adtam a pénzem, az ő hozzájuk vitt közelebb.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Látsz szükséget a kiscsoportodban vagy egy családnál a gyülekezetben?
  • Milyen félelmeid vannak, azzal kapcsolatban, hogy idegeneket érj el és az ő életükbe fektess? Kérd Isten segítségét, hogy túljuss a félelmeiden és teljesíthesd a küldetésed.
  • Hogyan segítenek az erős gyülekezeten belüli kapcsolatok Istenre mutatni?






komment
süti beállítások módosítása