Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hogyan tudhatod meg Isten akaratát?-Isten szerint...

2018. július 29. 10:06 - Andre Lowoa




Hogyan tudhatod meg Isten akaratát?

„Isten … meghívott erre a csodálatos barátságra a Fiával, Krisztussal, a mi Urunkkal.” (1 Korinthus 1:9,  TLB fordítás)

 

Isten nem játszik veled. Azt szeretné, hogy megértsd az akaratát, a célját és az életeddel való tervét.

Lehet azt mondod, hogy "Azt akarom, hogy Isten vezessen, de még mindig összezavarodok, nem tudom, hogy mit tegyek." Legtöbbször az a gond, hogy nem a megfelelő dologra nézünk: szükséges, hogy tudjuk, hogy mit keresünk, ahhoz, hogy megtaláljuk azt.

Tehát, mi az Isten akarata?

  1. Isten akarata nem egy érzés.

Sokan közületek érzéseket keresnek, vagy egy természetfeletti jelet. Arra vágynak, hogy Isten megpengesse a szívük húrjait, hogy pontosan megtudják, mit kell tenniük.

A gond az, hogy az érzések megbízhatatlanok, és sokszor a rossz irányba fognak vezetni. Az érzéseket okozhatja a fáradtság, a hormonok vagy azok az események, amelyeket épp megatapasztaltunk. A Jeremiás 17:9-ben azt olvassuk, hogy „Csalárdabb a szív mindennél…”. Még a saját szívünk is becsaphat. Az ördög is tud érzéseket ébreszteni bennünk. Hogyha az érzéseimre hallgattam volna, sosem házasodtam volna meg, hiszen az esküvőnk előtti napon az érzéseim azt diktálták, hogy szaladjak el. De ez nem Isten akarata volt, hanem a félelem!

Sose érzésekre várj, amikor az Isten életedre vonatkozó tervét akarod megtudni.

  1. Isten akarata nem egy képlet.

A mi kultúránkban mindent könnyűnek akarunk. Azt akarjuk, hogy a dolgok egyszerűen működjenek képletszerűen, és azonnali változás történjen az életünkben. Egy lépésről-lépésre szóló útmutatást akarunk.

Ám van egy gond ezzel a megközelítéssel: nem csúszhat be egy hiba sem. Hogyha Isten akarata egy recept, mi történik, ha kimarad egy hozzávaló? Hogyha kimarad a sütőpor a receptből, meglátjuk a különbséget egy szülinapi torta és egy palacsinta között. Mi történik, ha „52 lépés, hogy megtudd Isten akaratát” című listából kimarad a 37. lépés?

Isten akarata nem egy zárt rendszer, hanem dinamikus. Nem mindig A vagy B választás létezik. Valójában, a legtöbb esetben A-tól Z-ig tart a választási lehetőségek sora, és bármelyik helyes lenne. A döntés a miénk. Miért teremtett volna Isten agyat nekünk, ha azt akarná, hogy ne használjuk? Megengedi, hogy döntsünk, és ad második esélyt is.

Hogyha Isten akarata nem egy érzés, és nem egy recept, akkor micsoda?

  1. Isten akarata személyes kapcsolat.

A Biblia azt írja 1 Korinthus 1:9-ben, hogy „Isten … meghívott erre a csodálatos barátságra a Fiával, Krisztussal, a mi Urunkkal.” (TLB fordítás)

Nagyon keveset ír a Biblia arról, hogy milyen módon tudhatjuk meg Isten akaratát, de annál több, száz meg száz igevers szól a Jézus Krisztussal való szeretetkapcsolat kialakításáról. Miért? Mert Isten akarata a Vele való személyes kapcsolat.

Minél jobban megismered Istent, annál kevesebb zavarodottság lesz benned az akaratát illetően. Ismerd meg Istent, és minden más másodlagossá válik.

Beszéljetek róla:

  • Mit szeretne Isten, hogy tegyél, ha olyan érzésed támad, ami szerinted Isten akaratáról szól?
  • Szerinted miért engedi meg Isten, hogy mi döntsünk, sőt hibázzunk is, amikor az akaratát keressük?
  • Hogyan ismerhetjük meg még jobban Istent?






Isten szerint értékes vagyok


"Ha kiszámolnád mennyibe kerülne megalkotni a tested minden egyes sejtjét, az kb. hatezer-trillió dollár lenne. Megfizethetetlen vagy."

"Nézzétek meg a hollókat: nem vetnek, nem is aratnak, nincsen kamrájuk, sem csűrük, Isten mégis eltartja őket. Mennyivel értékesebbek vagytok ti a madaraknál!" Lk. 12:24

Mennyit érsz? Nem a pénzről beszélek. Összetévesztjük a magunk értékét a földi értékekkel, pedig nagyon különbözők. Az értékednek semmi köze az értékeidhez.

Mennyit érsz?

Olvastam egyszer egy cikket a Journal of Hospital Practice-ben ("Kórházi Hivatások" c. folyóirat), ahol kiszámolták, hogy mennyit ér az emberben minden egyes enzim, hormon és minden különféle dolog. A szerző összeadta őket, és, ha egy átlagos méretű embert nézünk, hatmillió-tizenöt dollár és 44 centet ér (kb. 12 000 003 088 Ft). (Néhányunk még többet is!)

Egy hatmillió dolláros férfi vagy nő vagy! A cikk szerzője megbecsülte azt is, hogy, ha kiszámolnád mennyibe kerülne megalkotni a tested minden egyes sejtjét, az kb. hatezer-trillió dollár lenne.

Megfizethetetlen vagy

Jézus úgy gondolta, hogy ez olyan fontos, hogy egy egész fejezet szól erről a Bibliában. A Lukács 15-ben három történetet mond el - az elveszett fiú, az elveszett drahma és az elveszett bárány. Ugyanaz a lényege mindegyiknek. Jézus azt mondja, "Fontos vagy!"

Fontos vagy Istennek. Értékes vagy. Isten azt mondja, értékes vagy, mert ő szeret téged és elfogadott Krisztusban.



Isten szerint szeretetreméltó vagy!


Mert a hegyek eltávoznak, és a halmok megrendülnek; de az én irgalmasságom tőled el nem távozik, és békességem szövetsége meg nem rendül, így szól könyörülő Urad. (És. 54:10)
?

Isten szerint szeretetreméltó vagy. Ez azért olyan fontos, mert addig nem tudod betölteni Isten parancsát, hogy "szeresd felebarátodat, mint magadat", amig ezt el nem hiszed. Ha nem érzed magad méltónak arra, hogy szeressenek, te sem tudsz szeretni másokat.

A mai igeversünk Isten irántunk való szeretetéről mond el néhány dolgot:

* Isten mindenkor szeret téged. Nincs olyan, hogy egyik nap még szeret, a másikon már nem. Nem teszi meg azt, hogy csak a jó napjaidon szeret, a rosszakon pedig nem. Sokan ebben a hullámzó szeretetben nőttetek fel. Egy hölgy egyszer ezt mondta: „Gyermekkoromban sosem tudtam, hogy a következő pillanatban megölelnek-e vagy megpofoznak. A szüleim sosem voltak következetesek." Isten nem ilyen. Isten 100%-ig következetes az irántad való szeretetében.
* Isten feltétel nélkül szeret. Azt mondja: „mindig szeretni foglak, feltételek nélkül. Ezt nem kiérdemled." Nem azt mondja, hogy „szeretlek ha jó vagy", vagy „ha ezeket és ezeket megteszed", netalán „szeretlek, mert így nézel ki, vagy mert bizonyos dolgokat megteszel." Mi történne, ha nem tudnád teljesíteni ezeket az elvárásokat? Abban a pillanatban kikerülnél a szeretetéből.

De Isten azt mondja: „Én nem így szeretlek téged!" Ő azt mondja: „Mindenkor szeretlek téged, minden feltétel nélkül!" Sosem kell reggel azzal a kérdéssel a fejedben felkelned, hogy „Uram, fogsz szeretni a mai napon? Eleget olvastam a Bibliából? Eleget imádkoztam?" Isten mindig szeret téged, nem számít, ki vagy, vagy mit csinálsz.

Mi annak az eredménye, ha ezt igazán megérted? A Dániel 10:19 alapján „Isten szeret téged, így hát ne hagyd, hogy bármi is nyugtalanítson vagy megijesszen!" Ez igazán megnyugtató számomra. Amikor nem kell eggódnom vagy félnem semmitől, akkor képes vagyok szeretni a körülöttem élőket.









komment
süti beállítások módosítása