Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Találkozz Istennel egy előre meghatározott időben-Tudod, milyen szerepet szán neked Isten?

2018. július 13. 10:22 - Andre Lowoa





 

Találkozz Istennel egy előre meghatározott időben

 

„Kora reggel, amikor még sötét volt, Jézus felkelt, kiment a házból egy elhagyatott helyre, hogy imádkozzon." (Márk 1:35)

Add Istennek a napod legjobb részét, amikor a legfrissebb és legéberebb vagy. Ne a maradék idődben akard Istent szolgálni. Emlékezz arra is, hogy a számodra legjobb időszak esetleg más, mint másoknak.

Mindazonáltal legtöbbünknek a kora reggel tűnik a legmegfelelőbb időszaknak. Jézusnak is az volt a szokása, hogy korán kelt, hogy imádkozzon és találkozzon az Atyával: „kora reggel, amikor még sötét volt, Jézus felkelt, kiment a házból egy elhagyatott helyre, hogy imádkozzon." (Márk 1:35)

A Bibliában láthatjuk, hogy sok hívő férfi és nő kelt korán, hogy Istennel találkozzon, például Ábrahám (1Móz. 19:27), Mózes (2Móz. 34:4), Jób (Jób 1:5), Anna és Elkána (1Sám. 1:19), Jákób (1Móz. 28:18) és Dávid (Zsolt. 5:3, 57:7-8).

Esetleg azt is fontolóra veheted, hogy két csendességet tartasz (reggel és este). Dawson Trotman, a Navigators alapítója, egy betűszót talált ki az esti csendességre: ŐSzUSz. Mikor másokkal töltötte az estét, vagy otthon, a feleségével, és a beszélgetés a végére ért, csak annyit mondott: „Rendben, akkor ŐSzUSz!” Az ŐSzUSz az „Ő Szava az Utolsó Szó” rövidítése, és Trotman éveken keresztül gyakorolta azt, hogy a napját Istenre koncentrálva fejezte be. (Betty Lee Skinner: Daws: A Man Who Trusted God)

Akármelyik időpontot is választod, légy következetes. Jelöld be a naptáradban; szervezz egy „megbeszélést” az Úrral, ahogyan azt másokkal tennéd. Randevúzz Jézussal!



Tudod, milyen szerepet szán neked Isten?

„Mindannyian kaptunk szellemi ajándékot, hogy egymást tudjuk segíteni." (1 Korinthus 12,7 NLT fordítás)

Isten teljesen egyedi szerepet szán neked az Ő családjában.

Ez egy szolgálat, amit végzel, és erre ajándékot kaptál Istentől. „Mindannyian kaptunk szellemi ajándékot, hogy egymást tudjuk segíteni." (1 Korinthus 12,7 NLT ford.)

A helyi közösséget arra tervezte Isten, hogy ott felfedezd, fejleszd és használd az ajándékodat. Lehet, hogy más szolgálatod is van, de a gyülekezeti szolgálatod az elsődleges. Jézus nem azt ígérte, hogy a szolgálatodat fogja építeni, hanem azt, hogy az egyházat.

Része vagy Krisztus küldetésének a világban. Amikor Jézus a Földön járt, Isten a fizikai testén keresztül munkálkodott, ma viszont a szellemi testén keresztül. Az egyház és a gyülekezet Isten földi eszköze.

Nemcsak azért vagyunk itt, hogy megmutassuk Isten szeretetét azáltal, hogy szeretjük egymást, hanem azért is, hogy elvigyük az ő szeretetét a világ többi részére. Ez egy hihetetlen kiváltság, és ennek mindannyian részesei vagyunk.

Krisztus testének tagjai vagyunk: az ő keze, lába, szeme és szíve. Rajtunk keresztül munkálkodik a világban. Ehhez a munkához egyen-egyenként mindannyian hozzátehetünk.

Pál apostol azt mondja, "Krisztus Jézus által arra lettünk teremtve, hogy csatlakozzunk az ő munkájához; a jó munkát ő előre elkészítette számunkra, és ezt a munkát jó, ha elvégezzük." (Efézus 2,10 MSG ford.)

Beszéljetek róla:

  • Milyen szellemi-lelki ajándékaid vannak? Hogyan szolgálod velük a gyülekezetet?
  • Hogyan nyilvánul meg Isten szeretete a szavaidon és cselekedeteiden keresztül, amikor hívők között, illetve amikor nem hívők között vagy?
  • Mit gondolsz, mit történik, ha nem szolgálsz az Istentől kapott ajándékaiddal?



komment
süti beállítások módosítása