Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Égi Édesanyánk üzenete 2018. április 25-én Medjugorjéból

2018. április 25. 22:04 - Andre Lowoa

A FELTÁMADT KRISZTUS ERŐT AD
 
A Szűzanya 2018. április 25-i üzenete
"Drága gyermekek! Ma arra hívlak benneteket, hogy Jézussal éljétek új életeteket. A Feltámadott adjon nektek erőt, hogy mindig erősek legyetek az élet megpróbáltatásaiban, az imádságban pedig odaadók és állhatatosak, mert Jézus sebei által megmentett titeket és feltámadásával új életet adott nektek. Imádkozzatok gyermekeim és ne veszítsétek el a reményt. Legyen öröm és béke szívetekben és tegyetek tanúságot az örömről, hogy az enyéim vagytok. Veletek vagyok, és édesanyai szeretetemmel szeretlek mindnyájatokat. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra."
          Szűz Mária Jézussal együtt élte életét attól a pillanattól kezdve, hogy Gábor angyal által kimondta igenjét Istennek, egészen keresztig. Fiával, Jézussal együtt élte meg a fájdalom, a megalázás és a megvetettség minden pillanatát. A remény édesanyja volt és maradt is. Minden fájdalom és üldöztetés ellenére, amelyeket átélt, ujjongva kiáltotta: Magasztalja lelkem az Urat.
          Most eljön és abból a dicsőségből szól hozzánk, amely mindazokra vár, akik életüket és minden bizalmukat az Úrba helyezik. Krisztus feltámadásával jött el a rendkívüli örömhír és az élet győzelme a halál felett, a kegyelem győzelme a bűn felett, a szeretet győzelme a gyűlölet felett. A Szűzanya édesanyaként azt szeretné, hogy mi is Jézus győzelmének részesei legyünk.
          Egyik üzenetében a Szűzanya a következőket mondja: „Gyermekeim, nyissátok meg szíveteket és adjátok nekem mindazt, ami benne van: örömöt, szomorúságot és a legkisebb fájdalmat is, hogy fel tudjam ajánlani Jézusnak, hogy Ő mérhetetlen szeretetével felgyújtsa és szomorúságotokat feltámadásának örömévé változtassa.”
          Jézus számára nem létezik reménytelen és kiút nélküli helyzet és állapot. Ő maga is megkísértetett, és átment a kísértés és a szenvedés tüzén, ezért tud segíteni nekünk minden helyzetben és állapotban. Az apostolok mindenekelőtt Jézust, mint prófétát és gyógyítót követték. Sokan mentek utána és Messiásnak kiáltották ki. A Messiástól azt várták, hogy győzzön az ellenség felett, és új országot alapítson.
          Pont az ellenkezője történt, Jézus meghalt a kereszten, mint próféta elvetetten, de ezzel megkérdőjelezte azok hitének, akik Messiásnak mondták, mert a Messiás nem halhat meg a kereszten, egyszerűen nem végezheti így. A tanítványok nem értették meg, amikor Jézus erről a halálig való megalázásról beszélt, vagyis a felemeltetésről, amelyet Istennek a feltámadással kell végbevinnie. Ezért a tanítványok elmenekültek, mert megijedtek, és így nem követték Jézust szenvedésében.
          A tanítványok szempontjából úgy tűnt, mint egy sikertelen terv, arról való lemondás, amiben hittek, lemondás a mesterükről, a prófétáról és a Messiásról. A zsidók is úgy tekintettek Jézus halálára, mint egy ember halálára, aki Istentől és embertől átkozottan halt meg: annak halála ez, aki a fán függ, mert ily módon hal meg az, akit átkozottnak mondtak.
          A húsvét, vagyis Jézus feltámadása mindent fejre állít. A szégyenfát az üdvösség fájává változtatta. A feltámadt Krisztus örökké él. Ő a győztes. Értünk győzött és értünk támadt fel.
          Próbáljunk meg legalább néhány pillanatig elgondolkodni Jézus győzelmének mivoltán. Jézus nem az embert győzte le, hanem a gyűlöletet, a bűnt, a halált. Jézus kereszthalála és feltámadása győzelem a halál és a világ bűnei felett. Jézus legyőzte az ördögöt. Jézus feltámadása nem dacolás az emberekkel, Jézus nem akarta megalázni az embereket. Nem jelent meg Pilátusnak vagy Kaifásnak, Heródesnek vagy Annásnak, és más zsidóknak sem, hogy diadalmasan rámutasson arra, hogy tévedtek és megalázza őket. Jézus értük is meghalt és értük is feltámadt. Jézus mindnyájuknak Üdvözítője akar lenni. Minden embert meg szeretne nyerni. Lehetőséget ad minden embernek az új életre. Ez győzelem az emberekért, az emberért. Jézus megszakította a gyűlölet és a világ bűneinek láncát.
          Mi is vágyakozunk a győzelemre. Sajnos, leggyakrabban mi meg akarjuk alázni az embereket. Az emberek háborúskodnak egymás között, hogy legyőzzék az ellenséget. Az emberek pártok mellett döntenek, hogy legyőzzenek másokat. Megváltoztatják politikai nézeteiket és törekednek legyőzni az ellenfelet. Csak kevéssé tudjuk megszerezni az embereket, megnyerni őket a jónak, kevéssé tudjuk értékelni az embert. Némelykor fontosabb számunkra a saját elvünk és gondolatunk, saját önző terveink, mint azok az emberek, akik körülöttünk vannak.
          A húsvét Jézus győzelmének ünnepe marad. Maradjon a húsvét bennünk is, és számunkra is Jézus győzelmének ünnepe. Győzzön Jézus szeretete mindnyájunk szívében, hogy mellettünk senki se érezze legyőzöttnek magát, hanem oltalom alatt lévőnek. Szerezzünk barátokat és ne gyarapítsuk az ellenségeinket, és akkor a feltámadás szolgálatában állunk.
IMÁDSÁG
Szűz Mária, a mi Urunk Jézus, a bűn, a halál és a rossz legyőzőjének édesanyja. Ó Mária, te, aki legjobban ismered Fiadat, és aki egy voltál és maradtál is vele a szeretetben, járj közben értünk, akik még megkísértetünk, hogy a kísértések idején erősek legyünk, az imádságban pedig állhatatosak és odaadók. Semmi ne térítsen le bennünket az Úr felé vezető útról. A gyengeségeink is legyenek segítségünkre az alázatosságban való növekedésben. Könyörögd ki számunkra küzdelmeinkhez az erőt és a kegyelmet. Te, aki a mi életünkhöz hasonló életet éltél, és aki legjobban tudod, hogyan lehet megőrizni a szívbéli örömöt, minden élet adta fájdalom ellenére is. A te közbenjárásodra és imádságodra szívünkben éledjen fel az isteni örömhír, amelyet Krisztus feltámadásával ajándékozott nekünk. Ámen.
M.M
fordította: Sarnyai Andrea
komment
süti beállítások módosítása