Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mit üzen egy mai fiatalnak a boldoggá avatás?

2018. április 19. 09:31 - Andre Lowoa

2018. május 1-jén boldoggá avatják Brenner János.

Mit üzen nekünk ma egy boldoggá avatás? Mit üzen nekünk ma egy vértanúhalál?

Egy olyan személyt avatnak boldoggá, aki a mai fiatalságtól nincs is olyan távol, hiszen Brenner János 1931-ben született. Élete példaértékű és figyelemreméltó, hiszen egy olyan korban tett tanúságot hitéről, amikor nem volt szabad.

Ma, amikor senki sem tiltja, amikor senki sem nézi rossz szemmel, hogy hittanórákra, ministráns foglalkozásokra, keresztény közösségekbe, szentmisére járunk, vajon ma tudunk-e példaértékűen viselkedni? Tudunk-e vonzó, menő keresztények lenni a külvilág számára? Tudunk-e az egyetemen, a munkahelyen, a barátaink körében a hitünkről önfeledten és boldogan beszélni?

Úgy gondolom nehéz feladat ez a mai fiataloknak, nehéz ez, mikor annyi minden körülvesz minket, annyi minden van, ami eltereli a gondolatainkat.

Brenner János boldoggá avatása számomra egy figyelemfelhívás. Egy olyan példa, amely megmutatja, hogy igenis szükség van az egyházban a lelkes, szorgos, tanulni vágyó fiatalokra. Szükség van olyan személyekre, akik már korán hívást kapnak a papi életre, akik értik a fiatalok nyelvét, akik foglalkoznak a mai kor gyermekeivel. És mindezek mellett szükség van keresztény közösségekre, baráti beszélgetésekre, keresztény értékrendre.

Brenner János papi jelmondata a mára már elcsépelt, unalomig ismételt Róma 8,28: "Az Istent szeretőknek minden a javukra válik". Persze könnyű mondani, ha Istent szereted baj nem lehet, de vajon tényleg megéljük ezt, tiszta szívből, őszintén nézzünk magunkba és tegyük fel a kérdést, hogy kit helyezünk első helyre az életünkben. Sokszor beleesünk abba a hibába, hogy abban a pillanatban fontosabb a barátunk, a családunk, a párunk, a telefonunk(!), mint egy pár perc csend, egy pár perc Istenre figyelés.

A boldoggá avatás kapcsán gondoljuk át, hogy a mi életünkben mennyire van jelen ez az életszerű kereszténység, a hit megélése.

Kívánom a hit példaértékű megélését a mai keresztény fiatalságnak, hiszen azt gondolom, hogy így tudunk a közös úton együtt haladni.

komment
süti beállítások módosítása