Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Így készülnek Pozsonyban az Eucharisztikus Kongresszusra

2017. szeptember 19. 08:19 - Andre Lowoa

A pozsonyi magyar katolikus közösség is szívügyének tekinti, hogy bekapcsolódjon a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való hároméves felkészülési folyamatba. A Pozsonyi Katolikusok oldalán jelentkező rovatukkal ők is hozzájárulnak, hogy az Oltáriszentségben köztünk élő Jézus iránti szeretetünk erősebbé váljon. A rovat céljáról így írnak az oldal szerkesztői:
"A rovatban - a teljesség igénye nélkül, hiszen nagyon gazdag témáról van szó - az ismét Magyarországon megrendezendő eucharisztikus kongresszusra való felkészülés idejének aktualitásairól szeretnénk tájékoztatást nyújtani, rámutatva a lelki előkészület hangsúlyára, az imádság erejére és a hiteles keresztény élet fontosságára. E mellett idézünk az Eucharisztiáról szóló részeket a Szentírásból, az Egyház Tanítóhivatalának műveiből, pápák, szentek témánkhoz kapcsolódó írásaiból. Bizonyos fogalmak magyarázatára is sor kerül majd. Időnként pedig az egyes részekben a visszaemlékezés jegyében felidézzük az 1938-ban Budapesten megtartott 34. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseményeit. Sokszínű rovatunk legfőbb célja azonban annak a meghívásnak a közvetítése, ami mindannyiunknak szól, s egyben feladatunk másoknak is továbbítani: "Jöjjetek, imádjuk!" Imádjuk Krisztust az Oltáriszentségben, dicsőítsük Istent szüntelenül! (...) Figyeljük meg a távolugrókat. Sokkal hosszabb a nekifutás, mint végül maga az ugrás. De minden azon múlik, hogyan futnak neki, hiszen ettől függ az ugrás nagysága" - tavasszal többek között ennek a gondolatnak a jegyében kezdődött meg az Eucharisztikus Kongresszus missziós küldötteinek képzése. Segítsen ez a rovat a mi nekifutásunkban is. Érezzük szívügyünknek az előkészületet, az Oltáriszentséggel való élő kapcsolatunk rendszeres ápolását és elmélyítését. Legyen a közelgő Eucharisztikus Kongresszus közös ünnepünk!"

Az eddig megjelent írások:

komment
süti beállítások módosítása