Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Magyarszombatfa-Velemér

2017. augusztus 09. 18:54 - Andre Lowoa

Magyarszombatfa 304 lakosú község a szlovén-magyar határszélen, Zalalövőtől 24 kilométerre, délnyugatra fekszik a Velemér-völgyben. Első okleveles említése 1365-ből származik
A településbe olvadt Gödörházán 1790 körülről származó fa harangláb található.
Lakói közül sok család már évszázadok óta űzi a fazekas mesterséget. A házak udvarán ott az égetőkemence, a portákon pedig szívesen várják a fazekasportékák iránt érdeklődőt. A Fazekasház /Fő utca 52./ télen-nyáron várja az arra járó vendégeket.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/






Velemér 96 lakosú község a Lentitől északnyugatra, 22 kilométerre, közvetlenül a szlovén – magyar határ mellett helyezkedik el. A Szentgyörgyvölgyi-patak mentén elhelyezkedő település első okleveles említése 1360-ból származik.
Elragadó a XIII. századvégi, későromán-koragót Szentháromság titulusú temploma távol az országúttól, az erdő mellé bújva áll immár hét évszázada. 1378-ban a radkersburgi Aquila János festette ki a templombelsőt, teljesen beborítva a falat a Bibliából és a Szentek legendáiból vett ábrázolásokkal. Páratlan értékű freskótöredékek találhatók az egyhajós, tornyos, sokszögű szentéllyel záródó apró templomban.

http://nyd.bloglog.hu/page/7/


Szentháromság és Szent István király-templom


A templom a XIII. század végén épült kora gótikus stílusban. A templombelsőt Aquila János 1377 körül készült freskói tették világhírűvé. Szentély északi oldalán gótikus fülke van.


komment
süti beállítások módosítása