Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kám

2017. július 26. 09:01 - Andre Lowoa

Kám 479 lakosú község a 8-as és 87-es főközlekedési utak találkozásánál, Vasvártól északkeletre, 8 kilométerre fekszik. A kemenesaljai település első okleveles említése 1292-ből származik. Neve Kán honfoglaláskori vezér egykori szállására utal. Az azóta lebontott Bezerédj-kastélyban hosszabb időt töltött Kisfaludy Sándor költő.
A Szent András római katolikus templom a XVIII. században, barokk stílusban épült, benne Dorfmeister-oltárkép kapható.
Jelentős emléke a Jeli arborétum a községtől 3 kilométerre található 75 hektár területű híres arborétum, más nevén az Ambrózy-kert. Ma természetvédelmi terület. Alapítása dr. Ambrózy-Migazzi István dendrológus nevéhez fűződik. A sok örökzöld mellett megtalálhatók itt Európa, Ázsia és Észak-Amerika tájainak jelentősebb fái, cserjéi. A tavaszi évad legszebb és legpompásabb virágzó növényei a rododendrodok, a jázminok és azáleák. A Koponyás-patak hét forrása által teremtett lápos területen különböző páfrányritkaságok találhatók, de itt találkozhatunk a kerek levelű harmatfűvel is, amely különleges rovarfogó növény.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Szent András apostol-templom


Az 1780 körül épült templomot a későbbiekben átalakították, de barokk jellegét megőrizte. Berendezése is - a fő- és a mellékoltárok, a szószék - a XVIII. század második felében készült barokk munkák.


komment
süti beállítások módosítása