Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hegyhátszentpéter-Petőmihályfa

2017. július 25. 08:05 - Andre Lowoa

Hegyhátszentpéter 198 lakosú vasi-hegyháti község, Vasvártól 12 kilométerre, délre fekszik. A Sárvíz mentén elhelyezkedő település első okleveles említése 1381-ből származik, nevét templomának védőszentjéről kapta.
A barokk stílusú római katolikus temploma 1740 körül, barokk stílusban épült. Többször renoválták, a belső festés 1930-ban, illetve 1956-ban készült. Utóbb neobarokk ornametikát és három mennyezetképet festettek.
A tájház 1891-ben épült. Szoba-konyha-kamrás, színes faormú ház, elöl csonkakonttyal, hátul kontyos tetővel. Az épület a megmaradt hegyháti házak legszebbike. Belül korabeli berendezések, használati eszközök találhatók. Értékes berendezése hűen szemlélteti a Hegyhát falainak 100 évvel ezelőtti hagyományos életét.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Szent Péter és Pál-templom


A templom 1740 körül épült, barokk stílusban. A XIX. században eklektikus stílusban átalakították.


Hegyi Szent Bertalan-kápolna







Petőmihályfa 264 lakosú község Vasvártól 8 kilométerre, délnyugatra fekszik. A Sárvíz mentén elhelyezkedő település első okleveles említése 1308-ból származik. A szőlőhegyen látható a barokk Szent Bertalan kápolna. Műemléki védettséget élvez a Barkóca-hegyen és az Öreg-hegyen több népi pince és présház. A Sárvíz-patak mellett található a középkori Márványkő vár helye, árkai ma is jól láthatók.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Szent Mihály főangyal-iskolakápolna





komment
süti beállítások módosítása