Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Győrvár

2017. július 25. 04:17 - Andre Lowoa

Győrvár 711 lakosú község a 74-es főközlekedési út és a 17-es/Nagykanizsa-Szombathely/ vasútvonal mentén, Vasvártól 7 kilométerre, délre fekszik. A Sárvíz mentén elhelyezkedő település első okleveles említése 1255-ből ismert. Nevét egy György nevű birtokos váráról kapta. Határában 1706-ban a kurucok győzelmet arattak a császári csapatok felett. A csata emlékműve a községen átvezető 74-es főút mellett látható.
Késő barokk templomát Hefele Menyhért tervezte, titulusa: Szent Erzsébet. Berendezése is ebből a korból származik.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/


Árpád-házi Szent Erzsébet-templom


Győrvár ősi temploma fából volt, csak a tornya készült kőből. Ez a templom a paplakkal és az iskolaépülettel együtt 1778-ban leégett. A jelenlegi templomot Festetich Pál kegyúr építtette Hefele Menyhért tervei alapján. 1782-re készült el, késő-barokk stílusú, hossza 22m, szélessége 10m, toronymagassága 21m. Belső meszelt falait 1923-ban látták el falfestményekkel. A templom teljes belső felújítására legutóbb 1996-ban került sor.

komment
süti beállítások módosítása