Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A SZŰZANYA KÖNNYEZÉSE PÁSZTÓN 2. rész

2017. július 22. 21:48 - Andre Lowoa

szeretetlangblog_530.jpg2017. június 25-én a pásztói temetőben álló Szentlélek-kápolna sekrestyése,Tariné Horváth Piroska úgy tett mindent e nap reggelén is, mint a többi vasárnapon. Kinyitotta a kápolnát, feltette az oltárra az este szépen kivasalt terítőt és előkészített mindent a Szentmisére. Amint azonban ránézett a Rosa Mystica szoborra, maga sem hitte el amit lát: a Madonna szemeiből szabályosan folytak a könnyek.

A kisírt szemű Szűzanya láttán ő maga is sírni kezdett, majd a mobiljával lefényképezte a szobrot és szaladt is a plébánoshoz, hogy jöjjön, mert a templomban csoda történt.zahar_bela_plebanos_530.jpg

Zahar Béla plébános megtekintette a szobrot, majd jelezte a váci püspökségnek a különleges eseményt.

Néhány nappal a Szentlélek-kápolnában lévő másik szobor, a Segítő Mária is könnyezni kezdett. A hírről a plébánia újfent értesítette a Váci Egyházmegyét, de a Facebookon is közhírré tette a történteket.

A püspökség hivatalos vizsgálat helyett, állásfoglalást kért a plébánostól, aki azonban úgy vélte: ott van a két szobor és nézze meg aki akarja, aztán döntsön ki-ki maga róla!

Vizsgálva, vagy nem vizsgálva, ez a csoda úgy látszik, nem három napos, hiszen hosszú hónapok teltek már el!

A váci egyházmegye végül közleményt adott ki a könnyezéssel kapcsolatban: „Minden ilyen csodálatos tünemény ráirányítja a figyelmet – hívőkét és nem hívőkét is – az életünk titkaira. Maga a csoda fogalma is elgondolkodtató. Amit nem tudunk megmagyarázni értelemmel, amiről nincs kísérleti bizonyosságunk, azt csodának nevezzük. Ugyanakkor ezeket a tapasztalatokat az isteni, a természetfeletti világ megnyilatkozásainak tartjuk. Sajnos a legnagyobb csodákat nem vesszük észre, mert megszoktuk. […] Nem az a kérdés, hogy könnyek vannak-e a szobor arcán, hanem az, hogy miként válaszolunk az Úristen minden pillanatban megnyilvánuló szeretetére.” ‒ szólt a közlemény.

Igaz, de óvatos beszéd! A köteles vizsgálatot – mondjuk a laboratóriumit –, azonban nem helyettesíti! (Folyt. Köv.) (Források az első részben!)paszto-temeto_530.jpg

komment
süti beállítások módosítása