Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ikervár

2017. július 19. 06:16 - Andre Lowoa

Ikervár 1880 lakosú község, Sárvártól 7 kilométerre, délre fekszik. A helység a Rába mentén elhelyezkedő egykori mezőváros. A település első okleveles említése 1073-ból származik. Nevét arról kapta, hogy a Rába és a Herpenyő közti árterületen két egyforma földhalomvár épült a XI. században. Ezek azzal a királyi udvarhellyel voltak kapcsolatosak, melyben Salamon király 1073. karácsonyát töltötte.
Középkori eredetű római katolikus templomának titulusa: Szent György.
A volt Batthyány –kastély 1846-1847 között, klasszicista stílusban épült. Az épület Pollack Ágostonnak és Ybl Miklósnak együttes alkotása. Érződik rajta Pollack klasszicista felfogása és Yblnek az olasz reneszánsz iránti vonzódása. Ez Ybl első kastélytervezése. Itt nevelkedett Batthyány Lajos, az 1848-as magyar kormány mártír miniszterelnöke. A kastélyt gondozott park veszi körül, számos botanikai különlegességgel.

http://nyd.bloglog.hu/page/6/

 

Szent György-templom


A templom a XIV. században épült, a XVIII. században barokk stílusban alakították át.

komment
süti beállítások módosítása