Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hegyfalu

2017. július 10. 08:39 - Andre Lowoa

Hegyfalu 692 lakosú község a 84-es és 86-os főközlekedési utak kereszteződésénél, valamint a 16-os/Hegyeshalom-Szombathely/ vasútvonal mentén, Sárvártól 13 kilométerre, északra fekszik. A Répce mentén elhelyezkedő település első okleveles említése 1337-ből származik. Ennél jóval régebbi eredetű lehet. Nevét talán arról a Kossuth utca 15. számú telken emelkedő mesterséges földhalomról kapta, mely egy Árpád-kori királyi udvarhely létének máig fennmaradt dokumentuma. 1063-ban itt halhatott meg I. Béla király.
A római katolikus temploma 1815-ben épült klasszicista stílusban. A homlokzatot négy hatalmas dór oszlop tagolja. Az oszlopok közötti falmezőben három félköríves záródású ablak látható. A templom berendezése is klasszicista.
A volt Széchenyi-kastély a XVIII. században épült barokk stílusban, majd 1815-ben átalakították klasszicista stílusban. A bejárat feletti timpanonban, fűzérdísz található, ami egy töredékes címert keretez. Kerti homlokzatát négy ión oszlopos portikusz tagolja, oromzatában fűzérdísszel. A hozzá tartozó park természetvédelmi terület.


http://nyd.bloglog.hu/page/6/



Szent Kereszt felmagyasztalása-templom




komment
süti beállítások módosítása