Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bő-Gór

2017. július 09. 03:52 - Andre Lowoa

Bő 694 lakosú község Csepregtől 13 kilométerre, délkeletre fekszik a Répce mentén. A helység nevét a nemzetségfő jelentésű régi magyar szóból származtatják. Első okleveles említése 1239-ből származik. Az Árpád-korban a templomos rend birtoka volt. Az újkorban mezővárosi kiváltságokat kapott.
Műemlék jellegű római katolikus templomának titulusa Szent Imre herceg. Az eredetileg gótikus templomot többször átépítették.

http://nyd.bloglog.hu/page/8/



Szent Imre-templom


A templom a XV. században épült, A hajóját 1747-ben barokk stílusban alakították át. A tornya klasszicista stílusú, 1834-ben épült. Belső festése 1930 Sterbentz Károly műve.





Gór 255 lakosú község Csepregtől 14 kilométerre, délkeletre fekszik. A település első okleveles említése 1279-ből származik. A Kápolna-domb országos hírű régészeti lelőhely, őskori erődített település és középkori fából épült vár maradványait tárták fel itt.
Középkori eredetű római katolikus templomának titulusa: Szent Kereszt felmagasztalása.
Az egykori Guary-kastély XVII.századi eredetű, korai barokk épület. Parkjában természetvédelmi értékű fekete nyárfák találhatók.
Határában szőlőhegy található, és sok erdő. A Répce folyón árvízi szükségtározót létesítettek.

http://nyd.bloglog.hu/page/8/


Szent Kereszt felmagasztalása-templom


A templom a XVIII. században épült, baA templom középkori eredetű. A falak őrzik az egykori római kori kövek maradványait. Az oltár lépcsőjébe egy római előkelőség I. századból származó sírkövét építették be. A templom a XVIII. századi barokk átépítés után kapta meg jelenlegi formáját.
2014. augusztus 23-án újraszentelték a külsőleg felújított templomot.rokk stílusban.



komment
süti beállítások módosítása